Κανόνες δίαιτας κατανάλωσης

Με μια δίαιτα με νερό, δεν χρειάζεται να μαγειρεύετε χωριστά, να αγοράζετε ακριβά προϊόντα και να πεινάτε. Μάθετε τι είδους νερό και πώς να πίνετε για να χάσετε έως και 3 κιλά σε μια εβδομάδα χωρίς δίαιτα, άσκηση και απώλεια δύναμης!

Δίαιτα νερού για απώλεια βάρους

Όλοι γνωρίζουν από την παιδική ηλικία ότι το κύριο συστατικό του ανθρώπινου σώματος είναι το νερό. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι σκέφτονται πώς η συνεχής έλλειψη νερού υψηλής ποιότητας επηρεάζει αρνητικά την υγεία. Η λειτουργία όλων των συστημάτων και οργάνων εξαρτάται άμεσα από αυτόν τον παράγοντα, για να μην αναφέρουμε την εμφάνιση.

Η διαδικασία γήρανσης σχετίζεται στενά με την πρόσληψη υγρών από το σώμα. Εύθραυστα νύχια, μαλλιά και χαλαρό δέρμα είναι ξεκάθαρα σημάδια ότι διαταράσσεται η ισορροπία υγρασίας.

Η σωστή ισορροπία νερού βοηθά όχι μόνο στη διατήρηση της νεότητας, αλλά και στην αποτελεσματική και ασφαλή επαναφορά του βάρους και της σιλουέτας σας στο φυσιολογικό. Οι διατροφολόγοι έχουν αποδείξει ότι συχνά σχηματίζονται εναποθέσεις περιττών κιλών στον οργανισμό λόγω της ανεπαρκούς πρόσληψης νερού. Αυτές οι μελέτες βασίστηκαν στις αρχές μιας δίαιτας με νερό για απώλεια βάρους. Οι διατροφολόγοι υπόσχονται ότι με αυτήν την προσέγγιση στη διατροφή, μπορείτε εύκολα να χάσετε έως και 2-3 κιλά μέσα σε μια εβδομάδα. Η μέγιστη διάρκεια της δίαιτας μπορεί να είναι 30 ημέρες.

Πλεονεκτήματα

 1. Η κατανάλωση της βέλτιστης ποσότητας νερού όχι μόνο έχει θετική επίδραση στη σιλουέτα σας, αλλά βελτιώνει επίσης το χρώμα και τη δομή του δέρματος του προσώπου σας και αυξάνει την ευεξία σας.
 2. Σε αντίθεση με τις περισσότερες δίαιτες, οι δίαιτες με νερό δεν οδηγούν σε απώλεια δύναμης ή διάθεσης. Αντίθετα, εμφανίζεται μια αίσθηση δύναμης και αυξάνεται η δραστηριότητα.
 3. Ένα άλλο αναμφισβήτητο πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται να αλλάξετε δραστικά και να μειώσετε τη διατροφή σας. Ο ίδιος παράγοντας είναι και ο λόγος που δεν υπάρχει οξύ αίσθημα πείνας με αυτή τη δίαιτα.
 4. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα σύνθετο μενού με ακριβά προϊόντα και πιάτα που χρειάζονται πολύ χρόνο για να προετοιμαστούν. Για το λόγο αυτό, η δίαιτα με το νερό θεωρείται δίαιτα για τεμπέληδες: απαιτεί ελάχιστη επένδυση χρόνου και προσπάθειας, αφού είναι απολύτως αποδεκτό να συνεχίσουμε να τρώμε σε ένα κοινό τραπέζι χωρίς να αλλάζουμε βασικές διατροφικές συνήθειες.

ελαττώματα

 1. Εάν η πρόσληψη νερού ήταν σημαντικά χαμηλότερη πριν χρησιμοποιήσετε τη δίαιτα με νερό, εμφανίζεται μια περίοδος προσαρμογής του ουροποιητικού συστήματος, κατά την οποία τα νεφρά αρχίζουν να λειτουργούν πιο εντατικά. Σε αυτές τις λίγες μέρες, ο αριθμός των ταξιδιών στην τουαλέτα θα αυξηθεί σημαντικά.
 2. Οι διαδικασίες απομάκρυνσης υγρών από το σώμα συνοδεύονται από την έκπλυση όχι μόνο επιβλαβών, αλλά και χρήσιμων ουσιών. Το μέτρο είναι σημαντικό σε όλα, επομένως δεν πρέπει να επιτρέπεται η υπερεκτίμηση των κανόνων κατανάλωσης νερού. Τα πολυβιταμινούχα σύμπλοκα βοηθούν στην αποκατάσταση της ισορροπίας των βασικών μετάλλων και άλλων σημαντικών ουσιών.
 3. Δεν χρειάζεται να αυξήσετε πολύ την ποσότητα του εισερχόμενου νερού, καθώς αυτό θα επιβαρύνει τον οργανισμό. Είναι καλύτερα να το κάνετε σταδιακά μέσα σε αρκετές ημέρες.

Βασικοί κανόνες

Για να καταλάβετε πώς να ακολουθήσετε μια δίαιτα με νερό, πρέπει να εξοικειωθείτε με τους κανόνες λεπτομερώς.

 1. Αφού ξυπνήσετε, πρέπει να πιείτε ένα ποτήρι καθαρό νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό θέτει σε κίνηση τις μεταβολικές διεργασίες και αναγκάζει το σώμα να προσαρμοστεί στη δραστηριότητα.
 2. Φροντίστε να πίνετε νερό 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα. Ως αποτέλεσμα, οι πεπτικές διεργασίες θα γίνουν πιο εντατικές, ενώ η συνολική ποσότητα τροφής θα μειωθεί, που είναι το πρώτο βήμα για την απώλεια βάρους.
 3. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να τρώτε φαγητό κατά τη διάρκεια των γευμάτων και μιάμιση ώρα μετά από αυτά, καθώς αυτό μειώνει τη συγκέντρωση του γαστρικού υγρού, περιπλέκει σημαντικά την πέψη και επιβραδύνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
 4. Για να αποφύγετε το πρήξιμο, πρέπει να μειώσετε την πρόσληψη αλατιού. Επίσης, δεν συνιστάται να το αποκλείσετε εντελώς από τη διατροφή για να μην διαταραχθεί η ισορροπία νερού-αλατιού, αλλά σίγουρα αξίζει να επανεξετάσετε τις μερίδες των αλμυρών τροφών.
 5. Ένα άτομο δεν αναγνωρίζει πάντα σωστά τα σήματα που στέλνει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Τα αισθήματα δίψας συχνά γίνονται αντιληπτά με τον ίδιο τρόπο όπως τα σήματα πείνας. Αν λοιπόν έχετε όρεξη, μπορείτε να ξεκινήσετε πίνοντας νερό: εάν η πείνα δεν υποχωρήσει μέσα σε 30 λεπτά, θα πρέπει να έχετε ένα σνακ χωρίς να φοβάστε ότι θα παρερμηνεύσετε τις ανάγκες του σώματός σας.
 6. Το νερό που είναι πολύ κρύο επιβραδύνει σημαντικά το μεταβολισμό, επομένως είναι καλύτερο να το ζεστάνετε στους 30-38 ° C ή τουλάχιστον σε θερμοκρασία δωματίου πριν το πιείτε.
 7. Η κύρια ποσότητα υγρού που καταναλώνει ένας σύγχρονος άνθρωπος προέρχεται από ποτά: τσάι, καφές, χυμούς, κοκτέιλ κ. λπ. Η σωστή λύση είναι να αντικαταστήσετε το μεγαλύτερο μέρος του με σκέτο νερό. Με κάθε εισροή μείγματος νερού και άλλων θρεπτικών συστατικών, ενεργοποιούνται οι πεπτικές διεργασίες και πρέπει να ενεργοποιούνται οι μοχλοί του μεταβολισμού νερού-αλατιού, που ενεργοποιούνται ως απάντηση στην εισροή νερού. Υπάρχει ένας γενικός τύπος για τον υπολογισμό των επιμέρους κανόνων υγρών: περίπου 40 ml καθαρού νερού πρέπει να καταναλώνονται ανά 1 kg σωματικού βάρους την ημέρα. Κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας απώλειας βάρους, δεν πρέπει να ξεχνάτε να επανυπολογίζετε περιοδικά για να διορθώνετε αυτόν τον κανόνα.
 8. Τις ζεστές εποχές, η ανάγκη για υγρά αυξάνεται λόγω της έντονης εφίδρωσης, επομένως η συνολική ποσότητα των ροφημάτων θα πρέπει επίσης να αυξάνεται αναλογικά.
 9. Για να είναι ορατά τα αποτελέσματα της δίαιτας όσο το δυνατόν νωρίτερα, πριν ξεκινήσετε τη δίαιτα, πρέπει να κανονίσετε μια ημέρα νηστείας σε οποιοδήποτε κατάλληλο προϊόν που προτιμάται στη διατροφή και δεν θεωρείται πρόχειρο φαγητό.
 10. Είναι σημαντικό να πίνετε νερό υψηλής ποιότητας: καθαρό πόσιμο νερό με μέσο επίπεδο ανοργανοποίησης. Το άβραστο νερό της βρύσης μπορεί να περιέχει παθογόνα βακτήρια, χλωρίδια και ακαθαρσίες από την εσωτερική επιφάνεια των σωλήνων, επομένως είναι προτιμότερο να αποφεύγεται η χρήση του.
 11. Πρέπει να πίνετε αργά και με μικρές γουλιές. Δεν πρέπει να πίνετε περισσότερα από ένα ποτήρι τη φορά, καθώς αυτό θα τεντώσει υπερβολικά το στομάχι και θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αύξηση των μερίδων φαγητού.

Ποιο νερό είναι κατάλληλο για απώλεια βάρους;

Η λεμονάδα δεν συνιστάται για διαιτητικά τρόφιμα καθώς ερεθίζει το βλεννογόνο του στομάχου και αυξάνει την όρεξη. Ποτά όπως ο καφές, το τσάι, η λεμονάδα, το κρασί ή η μπύρα έχουν διουρητική δράση και ως εκ τούτου επιδεινώνουν την αφυδάτωση.

Τι είδους νερό είναι καλό για την απώλεια βάρους

Η ιδανική επιλογή για απώλεια βάρους είναι το λιωμένο νερό που έλιωσε σε θερμοκρασία δωματίου όχι περισσότερο από 7 ώρες πριν. Δεν περιέχει ακαθαρσίες σκληρών αλάτων, κάτι που έχει μεγάλη επίδραση στις ιδιότητές του.

Το επιτραπέζιο νερό είναι καθολικό, ταιριάζει σε όλους ανεξαιρέτως, αλλά ακόμη και 4-5 λίτρα από αυτό δεν πρέπει να πίνονται την ημέρα. Ο όγκος δεν πρέπει να υπερβαίνει την ποσότητα που ορίζεται στις οδηγίες χρήσης, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει σπασμούς, έκπλυση μετάλλων και αύξηση της ενδοκρανιακής πίεσης.

Μενού

Με μια δίαιτα με νερό, συνιστάται η κλασματική κατανομή των κύριων γευμάτων. Για να επιτύχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα απώλειας βάρους, η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 860 kcal.

Κουάκερ σε μια δίαιτα νερού

Για όλες τις παραλλαγές δίαιτας, ένα ποτήρι ζεστό νερό αμέσως μετά το ξύπνημα, μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα και πριν τον ύπνο είναι υποχρεωτικό, εκτός εάν υπάρχουν άλλες απαιτήσεις. Αντενδείκνυται να πίνετε οτιδήποτε κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Μπορείτε να πιείτε μόνο μετά από 1, 5 ώρα. Η συνολική ποσότητα νερού πρέπει να είναι περίπου 2, 5 λίτρα για ένα άτομο με μέτρια φυσικά χαρακτηριστικά.

Για 1 μέρα

 • Πρωινό: πλιγούρι βρώμης χωρίς γάλα ή βούτυρο ή μια μερίδα τυρί κότατζ με χαμηλά λιπαρά.
 • Μεσημεριανό: 1 μεγάλο φρούτο ή πολλά μεσαίου μεγέθους φρούτα.
 • Μεσημεριανό: μια μέτρια μερίδα σούπας ή μπορς.
 • Απογευματινό σνακ: 1 φρούτο ή τοστ.
 • Βραδινό: 200 γραμμάρια ψητό κρέας ή λαχανικά με φιλέτο ψαριού.

Για 3 μέρες

Ακολουθώντας μια δίαιτα κατανάλωσης αλκοόλ, μπορείτε πραγματικά να απαλλαγείτε από 3 κιλά λίπους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Κάθε πρωί μετά το ξύπνημα, πρέπει να πίνετε ένα ποτήρι νερό με μερικές σταγόνες φυσικό χυμό λεμονιού με άδειο στομάχι. Πίνετε νερό 20-30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα και φτιάξτε ένα διάλυμα από ζεστό νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού φυσικό μέλι μια ώρα πριν τον ύπνο.

Τι μπορείτε να φάτε σε μια δίαιτα με νερό

ημέρα 1

 • Πρωινό: 2 κομμάτια τοστ ψωμιού σίκαλης, 1 αυγό κοτόπουλου, ένα κομμάτι τυρί.
 • Μεσημεριανό: 1 γκρέιπφρουτ.
 • Μεσημεριανό: 150 γραμμάρια βραστό στήθος κοτόπουλου, σαλάτα λαχανικών με ντομάτες και αγγούρια, ένα κομμάτι σκληρό τυρί με χαμηλά λιπαρά, 1 κομμάτι τοστ.
 • Απογευματινό σνακ: 1 ροδάκινο.
 • Βραδινό: φασολάκια βραστά, μια μερίδα βραστό λαβράκι, ένα κομμάτι μαύρο ψωμί.

ημέρα 2

 • Πρωινό: 2 τοστ ψωμιού σίκαλης, 150 γραμμάρια τυρί κότατζ με χαμηλά λιπαρά.
 • Μεσημεριανό: 1 μεγάλο νεκταρίνι.
 • Μεσημεριανό: 150 g μαγειρεμένο φιλέτο ψαριού, φυλλώδη σαλάτα λαχανικών, 1 κομμάτι φρυγανιά.
 • Απογευματινό σνακ: 1 πράσινο μήλο.
 • Βραδινό: 2 βραστά αυγά κοτόπουλου, φρέσκια σαλάτα λευκού λάχανου, τοστ σίκαλης, μια φέτα τυρί με περιεκτικότητα σε λιπαρά έως και 45%.

Ημέρα 3

 • Πρωινό: 2 τοστ ψωμιού σίκαλης, πράσινα φύλλα μαρούλι, 150 γραμμάρια μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου.
 • Μεσημεριανό: 2 κίτρινα δαμάσκηνα.
 • Μεσημεριανό: μια μερίδα σούπα λαχανικών, 100 γραμμάρια άπαχο κρέας ψημένο σε αλουμινόχαρτο, ένα κομμάτι ψωμί σίκαλης.
 • Απογευματινό σνακ: 1 μεγάλο αχλάδι.
 • Βραδινό: 2 κοτολέτες ψαριού μαγειρεμένες σε διπλό μπόιλερ, στιφάδο λαχανικών.

Η δεύτερη εκδοχή της δίαιτας 3 ημερών

Η δίαιτα είναι ένα πολύ αυστηρό είδος απώλειας βάρους καθώς χρησιμοποιείται η νηστεία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πραγματοποιείται ενδελεχής καθαρισμός του γαστρεντερικού σωλήνα και ο όγκος στην περιοχή της κοιλιάς μειώνεται γρήγορα.

Αυτή η θεραπεία επιτρέπεται μόνο σε άτομα με καλή υγεία.

Και τις 3 ημέρες μπορείτε να πίνετε μόνο καθαρό νερό και να αποφύγετε εντελώς άλλα ποτά και φαγητό. Οι έντονες κρίσεις πείνας συμβαίνουν συνήθως την πρώτη ημέρα, αλλά υποχωρούν τη δεύτερη μέρα, καθώς ο μεταβολισμός επιβραδύνεται σε αυτό το διάστημα και η έκκριση υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι μειώνεται.

Μετά από μια τέτοια νηστεία, δεν μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στην κανονική διατροφή. Η φάση της ανάρρωσης διαρκεί 12 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι πρωτεΐνες, τα λίπη και οι υδατάνθρακες εισάγονται σταδιακά στη διατροφή.

Για 5 μέρες

Ένα εντατικό μάθημα που συνδυάζει την επιτάχυνση της διαδικασίας λιπόλυσης και τον καθαρισμό του γαστρεντερικού σωλήνα από τα απόβλητα και τις τοξίνες. Αυτές οι θετικές αλλαγές μπορούν να σας κάνουν 4-5 κιλά ελαφρύτερο.

Ομελέτα σε δίαιτα με νερό

Δευτέρα

 • Πρωινό: ομελέτα με ντομάτα.
 • Μεσημεριανό: ζελέ.
 • Μεσημεριανό: Σούπα λαχανικών με σπαράγγια και κόλιανδρο, 100 γραμμάρια λευκό κρέας.
 • Απογευματινό σνακ: 1 μήλο.
 • Βραδινό: πράσινα φασόλια στον ατμό, ένα φλιτζάνι φυσικό γιαούρτι.

Τρίτη

 • Πρωινό: 2 τοστ, 1 αυγό κοτόπουλου.
 • Μεσημεριανό: 30 γραμμάρια κάσιους.
 • Μεσημεριανό: στιφάδο λαχανικών, 100 g βραστό μοσχαρίσιο κρέας.
 • Απογευματινό σνακ: 2 ροδέλες ανανά.
 • Βραδινό: 200 γραμμάρια ψητά μανιτάρια.

Τετάρτη

 • Πρωινό: 3 κ. σ. Κουτάλι καστανό ρύζι, ντομάτα.
 • Μεσημεριανό: αποξηραμένα φρούτα.
 • Μεσημεριανό: 3 σνίτσελ στον ατμό, σαλάτα σέλινο και μήλο.
 • Απογευματινό σνακ: 1 ξινόμηλο.
 • Βραδινό: σαλάτα λαχανικών χωρίς λάδι, 100 γραμμάρια τυρί κότατζ με χαμηλά λιπαρά.

Πέμπτη

Εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στην εκφόρτωση μήλων: πρέπει να τρώτε περίπου 1, 5 κιλό μήλα την ημέρα. Το καθεστώς κατανάλωσης είναι το ίδιο: ένα ποτήρι 20-30 λεπτά πριν από τα γεύματα και ένα ποτήρι μετά.

Παρασκευή

 • Πρωινό: πλιγούρι βρώμης χωρίς βούτυρο, 20 g σκληρό τυρί.
 • Απογευματινό σνακ: 1 πράσινο μήλο.
 • Μεσημεριανό: Κρεμμυδόσουπα, μείγμα θαλασσινών – 200 γρ.
 • Απογευματινό σνακ: 1 αχλάδι και 1 δαμάσκηνο.
 • Βραδινό: 200 γραμμάρια βραστό μοσχαρίσιο κρέας, 150 γραμμάρια τυρί cottage χαμηλών λιπαρών με βότανα, γκρέιπφρουτ.

Για 7 μέρες

Η διατροφή αυτής της παραλλαγής δίαιτας βασίζεται στην κατανάλωση 2-3 λίτρων νερού και τροφών με λίγες θερμίδες. Η απαγορευμένη λίστα περιλαμβάνει δημητριακά, ζάχαρη, καφέ και αλάτι. Το τελευταίο γεύμα πρέπει να καταναλώνεται το αργότερο 3 ώρες πριν τον ύπνο.

Αυγά σε δίαιτα νερού

Τα καθημερινά γεύματα πρέπει να δομούνται σύμφωνα με την ακόλουθη αρχή:

 • Το πρωί, τρώτε πρωτεϊνούχα τρόφιμα: σκληρό τυρί χαμηλών θερμίδων, αυγά ορτυκιού και κοτόπουλου, τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά.
 • το απόγευμα: ένα φλιτζάνι ζωμό λαχανικών, ένα κομμάτι φιλέτο κοτόπουλου, ωμά, βραστά ή βραστά λαχανικά.
 • το βράδυ: κρέας, ψάρι και λαχανικά μαγειρεμένα σε υδατόλουτρο.
 • Επιτρέπονται δύο σνακ από αποξηραμένα φρούτα ή φρούτα χωρίς ζάχαρη.

Σε μια εβδομάδα η απώλεια βάρους φτάνει τα 10 κιλά, ανάλογα με τις αρχικές παραμέτρους.

Δευτέρα

 • Πρωινό: βραστό αυγό, ένα κομμάτι μαύρο ψωμί, 70 γραμμάρια σκληρό τυρί.
 • Μεσημεριανό: αχλάδι και 3 δαμάσκηνα.
 • Μεσημεριανό: 150 γρ φιλέτο κοτόπουλου βραστό, 250 γρ σαλάτα λαχανικών καρυκευμένη με χυμό λεμονιού, ένα κομμάτι γκρίζο ψωμί.
 • Απογευματινό σνακ: 1 ροδάκινο.
 • Βραδινό: ένα κομμάτι βραστό μοσχαρίσιο κρέας, 250 γραμμάρια στιφάδο λαχανικών, ένα ποτήρι φυσικό γιαούρτι.

Τρίτη

 • Πρωινό: ένα ποτήρι βιολογικό κεφίρ, ένα κομμάτι γκρίζο ψωμί.
 • Μεσημεριανό: 2 νεκταρίνια.
 • Μεσημεριανό: 150 γραμμάρια ψητό θαλασσινό ψάρι, 260 γραμμάρια πράσινη σαλάτα με χυμό λεμονιού, ένα κομμάτι γκρίζο ψωμί.
 • Απογευματινό σνακ: 2 πράσινα μήλα.
 • Βραδινό: 90 g βραστό κοτόπουλο, 2 ωμά αυγά, 250 g σαλάτα ντομάτα και αγγούρι, ένα κομμάτι γκρίζο ψωμί, 2 κομμάτια σκληρό τυρί με χαμηλά λιπαρά.

Τετάρτη

 • Πρωινό: 100 γρ μαγειρεμένο λευκό κρέας κοτόπουλου.
 • Μεσημεριανό: 4 κίτρινα δαμάσκηνα.
 • Μεσημεριανό: ένα πιάτο μανιταρόσουπα με λαχανικά, ένα κομμάτι γκρίζο ψωμί.
 • Απογευματινό σνακ: 2 αχλάδια.
 • Βραδινό: 130 γραμμάρια ψητό ψάρι, 3 αγγούρια, ένα κομμάτι γκρίζο ψωμί, ένα ποτήρι φυσικό γιαούρτι.

Επαναλάβετε το μενού από Πέμπτη έως Κυριακή.

Δεύτερη έκδοση του επταήμερου μαθήματος

Αυτή είναι η πιο δύσκολη επιλογή απώλειας βάρους στο νερό. Αυτή είναι μια νηστεία μιας εβδομάδας κατά την οποία δεν μπορείτε να φάτε τίποτα παρά μόνο να ξεδιψάσετε. Η απώλεια βάρους είναι 1, 5-2, 5 κιλά την ημέρα.

Είναι αυτή η δίαιτα που οδηγεί στην βαθμολογία των πιο αποτελεσματικών, αλλά ταυτόχρονα σκληρών και επικίνδυνων δίαιτων. Εάν εκτιμάτε λάθος την κατάστασή σας, μια τέτοια νηστεία είναι γεμάτη με δυσπεψία, λιποθυμία και ακόμη και ορμονική διαταραχή.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι περισσότερο από μία φορά κάθε έξι μήνες.

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι της υψηλότερης ποιότητας: λιωμένο νερό ή Evian.

Για 10 μέρες

Τυρί cottage σε μια δίαιτα νερού

ημέρα 1

 • Πρωί: 2 βραστά αυγά, 2 φέτες μαύρο ψωμί.
 • Ημέρα: 200 γραμμάρια τόνου, 2 φέτες μαύρο ψωμί.
 • Σνακ: τυρί κότατζ με χαμηλά λιπαρά με άνηθο.
 • Βράδυ: σαλάτα λαχανικών και θαλασσινών (φύκια, μύδια και καρότα).

ημέρα 2

 • Πρωί: ομελέτα με μπρόκολο.
 • Ημέρα: Σούπα με μανιτάρια και κουνουπίδι πορτσίνι, ψητή μελιτζάνα.
 • Σνακ: αποξηραμένα φρούτα.
 • Βράδυ: κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και τυρί κότατζ.

Ημέρα 3

 • Αύριο: πλιγούρι, 2 ντομάτες.
 • Απογευματινό: Κοτόπουλο και σπαράγγια στιφάδο.
 • Σνακ: Σαλάτα με κινέζικο λάχανο και πορτοκάλι.
 • Βράδυ: ψητό ψάρι, 2 φέτες μαύρο ψωμί.

Ημέρα 4

 • Το πρωί: 150 g τυρί κότατζ με ελάχιστη περιεκτικότητα σε λιπαρά.
 • Ημέρα: Κοκτέιλ από 4 αυγά ορτυκιού, ζωμό κοτόπουλου, άνηθο και βασιλικό.
 • Σνακ: πολτοποιημένα βερίκοκα.
 • Βράδυ: 200 γρ γαλοπούλα στο φούρνο, 2 κομμάτια μαύρο ψωμί.

Ημέρα 5

 • Πρωί: Ομελέτα 2 αβγών.
 • Ημέρα: κοτόσουπα χωρίς πατάτες, σαλάτα λαχανικών.
 • Σνακ: ροδάκινο.
 • Το βράδυ: κολοκυθάκια ψημένα στο φούρνο σε αλουμινόχαρτο με ιταλικά μυρωδικά και χυμό λεμονιού.

Ημέρα 6

 • Πρωί: 2 τοστ, 2 λουκάνικα.
 • Ημέρα: μια μερίδα σούπα σπαραγγιού, 100 γρ κοτόπουλο.
 • Σνακ: 1 γκρέιπφρουτ.
 • Βράδυ: στιφάδο λαχανικών, 2 κομμάτια μαύρο ψωμί.

Ημέρα 7

 • Πρωί: 3 κ. σ. Κουτάλι ρυζιού συνοδευτικό με μπρόκολο.
 • Μεσημεριανό: Ζωμός με κράκερ.
 • Σνακ: ένα φλιτζάνι γιαούρτι.
 • Βράδυ: 150 γραμμάρια κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας και σαλάτα με φύκια.

Ημέρα 8

 • Πρωί: Ομελέτα με πιπεριές.
 • Μεσημεριανό: μια μερίδα άπαχο μπορς, 150 γραμμάρια βραστό κοτόπουλο, σαλάτα ντομάτα και αγγούρι.
 • Σνακ: ένα φλιτζάνι μούρα.
 • Βράδυ: χαβιάρι λαχανικών, 2 φέτες μαύρο ψωμί.

Ημέρα 9

 • Πρωί: 3 κουταλιές της σούπας χυλός φαγόπυρου χωρίς λάδι.
 • Μεσημεριανό: 200 γρ ψητή γαλοπούλα σε σάλτσα γιαουρτιού.
 • Σνακ: 5 τμχ δαμάσκηνα
 • Το βράδυ: ζεστό σάντουιτς με σκληρό τυρί και μυρωδικά, σαλάτα λαχανικών.

Ημέρα 10

 • Πρωί: 2 αυγά κοτόπουλου, 2 κομμάτια τοστ μαύρου ψωμιού.
 • Μεσημεριανό: μια μερίδα σούπα λαχανικών, 150 γρ μοσχαρίσιο κρέας.
 • Σνακ: τυρί κότατζ με βότανα.
 • Το βράδυ: ψάρι ψημένο με λαχανικά, μερικές φρέσκες ροδέλες ανανά.

Για 14 ημέρες

Σαλάτα σε δίαιτα με νερό

Δευτέρα

 • Πρωινό: 150 g σαλάτα λευκού λάχανου με χυμό λεμονιού.
 • Μεσημεριανό: 4 κ. σ. μεγάλο. βραστό ανάλατο ρύζι, τριμμένο καρότο σαλάτα με μήλο.
 • Απογευματινό σνακ: 5 ξηρά κράκερ.
 • Βραδινό: 200 g μείγμα γαριδοσαλάτας, 2 κομμάτια γκρίζο ψωμί.

Τρίτη

 • Πρωινό: 2 κρουτόν, 100 γρ τυρί κότατζ.
 • Μεσημεριανό: ένα μπολ σούπα, μια σαλάτα με σέλινο, καρότα και μυρωδικά.
 • Απογευματινό σνακ: 2 μήλα.
 • Βραδινό: 100 γραμμάρια ρύζι, 150 γραμμάρια μαγειρεμένα λαχανικά και ½ γκρέιπφρουτ.

Τετάρτη

 • Πρωινό: Φρουτοσαλάτα από αχλάδια, μπανάνες, πορτοκάλια και μήλα.
 • Μεσημεριανό: ένα φλιτζάνι ζωμό ορτυκιού με κρουτόν, 150 γραμμάρια σπαράγγια στον ατμό.
 • Απογευματινό σνακ: 4 τμχ αποξηραμένα βερίκοκα, μη βρασμένα σε σιρόπι.
 • Βραδινό: 2 πατάτες φούρνου με τη φλούδα τους, 200 γραμμάρια τηγανητά μανιτάρια.

Πέμπτη

 • Πρωινό: 2 τοστ, πορτοκάλι.
 • Μεσημεριανό: ρύζι μαγειρεμένο σε νερό με αρακά, ένα κομμάτι μαύρο ψωμί, ένα μήλο.
 • Απογευματινό σνακ: σαλάτα λαχανικών.
 • Βραδινό: 2 σνίτσελ, στον ατμό, σαλάτα με φύκια.

Παρασκευή

 • Πρωινό: 3 κ. σ. μεγάλο. φαγόπυρο, 2 ντομάτες.
 • Μεσημεριανό: μια μερίδα okroshka, 2 κομμάτια μαύρο ψωμί.
 • Απογευματινό σνακ: ½ κ. γ. Σμέουρα, φράουλες ή σταφίδες (μπορούν να αποψυχθούν).
 • Βραδινό: σαλάτα λάχανο και καρότο με σησαμέλαιο, 150 g κοτόπουλο, μήλο.

Σάββατο

 • Πρωινό: 3 κ. σ. κουταλιές ρύζι και 1 αχλάδι.
 • Μεσημεριανό: 200 γραμμάρια βραστή μοσχαρίσια γλώσσα, φρουτοσαλάτα από ακτινίδιο, πορτοκάλι και μήλο.
 • Απογευματινό σνακ: 1 μάνγκο.
 • Βραδινό: 150 γρ χοιρινό στιφάδο χωρίς λιπαρά, σαλάτα λαχανικών.

Κυριακή

 • Πρωινό: φρουτοσαλάτα αποξηραμένα βερίκοκα, μήλα και δαμάσκηνα με τυρί κότατζ.
 • Μεσημεριανό: ένα μπολ σούπα, ένα μαλακό αυγό.
 • Απογευματινό σνακ: κουκούτσια από 3 καρύδια.
 • Βραδινό: 250 γρ κρέας καραβίδας, σαλάτα λαχανικών, 2 φέτες τοστ.

Τη δεύτερη εβδομάδα το μενού επαναλαμβάνεται από Δευτέρα έως Κυριακή.

Για ένα μήνα

Η δίαιτα δεν μπορεί να περιοριστεί σοβαρά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν και τα κιλά δεν θα εξαφανιστούν τόσο γρήγορα όσο με πιο αυστηρές επιλογές, το αποτέλεσμα δεν θα εξαφανιστεί τις πρώτες εβδομάδες και τα οφέλη για την υγεία θα είναι πολύ μεγαλύτερα.

Κουάκερ από κεχρί σε δίαιτα με νερό

Το ποτό παραμένει τυπικό με μια δίαιτα με νερό: πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό αμέσως μετά το ξύπνημα, ένα ποτήρι πριν από κάθε γεύμα (30 λεπτά πριν) και μετά το γεύμα (μία ώρα αργότερα). Η απαιτούμενη ποσότητα νερού μπορεί να υπολογιστεί χρησιμοποιώντας τον τύπο: βάρος (σε kg) διαιρούμενο με 20.

Κατά προσέγγιση καθημερινή διατροφή

 • Πρωί: Κουάκερ ή ομελέτα και λίγα ωμά λαχανικά.
 • Μεσημεριανό: 1 φρούτο.
 • Ημέρα: μια μερίδα σούπα, ένα κομμάτι κρέας και μια σαλάτα λαχανικών.
 • Απογευματινό σνακ: μούρα, ξηροί καρποί ή αποξηραμένα φρούτα.
 • Το βράδυ: λαχανικά στον ατμό ή στο φούρνο, ψάρι ή μανιτάρια με μια φέτα άζυμο ψωμί.

Ο κατάλογος των απαγορευμένων τροφίμων περιλαμβάνει γλυκά, ζαχαροπλαστεία, αρτοσκευάσματα, λιπαρά τρόφιμα, κονσέρβες, τουρσί και καπνιστά κρέατα.

Για να διαφοροποιήσετε τη γεύση του νερού, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού ή ένα φύλλο μέντας.

Πώς να βγείτε σωστά από τη δίαιτα

Συνήθως, η μετάβαση σε μια τυπική δίαιτα συμβαίνει χωρίς πεπτικά προβλήματα. Μετά την απώλεια βάρους, πρέπει να μειώσετε σταδιακά την πρόσληψη υγρών τις πρώτες 4 ημέρες. Μπορείτε σταδιακά να το αντικαταστήσετε με πράσινο τσάι ή φρεσκοστυμμένους χυμούς φρούτων και λαχανικών.

Σε αυτό το στάδιο, συνιστάται η κατανάλωση τροφών που περιέχουν υψηλό ποσοστό υγρασίας: γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση, διάφορες σούπες, κομπόστες, ζελέ, φρούτα και υδαρή λαχανικά.

Σταδιακά, η ποσότητα του υγρού πρέπει να μειωθεί στα 1, 5-2 λίτρα την ημέρα, κάτι που συνιστάται από τους γιατρούς.

Μετά την απώλεια βάρους, μια εξαιρετική λύση θα ήταν να διατηρήσετε τη συνήθεια να πίνετε ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου μισή ώρα πριν από τα γεύματα: αυτό θα επιτρέψει στο πεπτικό σύστημα να προετοιμαστεί για το επερχόμενο γεύμα και να απορροφήσει τη μέγιστη ποσότητα μετάλλων και βιταμινών.

επαναχρησιμοποίηση

Εάν το μενού διατροφής περιελάμβανε σημαντικά υψηλότερη κατανάλωση νερού σε σύγκριση με το τυπικό μενού, μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτό όχι νωρίτερα από 3-4 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το σώμα μπορεί να ανακάμψει από το αυξημένο φορτίο στα νεφρά, αποτρέποντας έτσι τη δυσλειτουργία του ουροποιητικού συστήματος.

Αντενδείξεις

Αυτό το είδος απώλειας βάρους συνδυάζει ισορροπημένη πρόσληψη τροφής και υγρών, επομένως η δίαιτα έχει πολύ λίγες αντενδείξεις. Τα άτομα με δυσλειτουργία των νεφρών ή του ουροποιητικού συστήματος πρέπει πρώτα να λάβουν έγκριση από τον θεράποντα ιατρό τους πριν από τη χρήση.

Για όσους υποφέρουν συχνά από πρήξιμο ή κινδυνεύουν από υψηλή αρτηριακή πίεση, είναι επίσης καλύτερο να επιλέξουν έναν άλλο τρόπο απώλειας βάρους.

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού, η μεγάλη πρόσληψη νερού μπορεί να μειώσει τη θρεπτική αξία του μητρικού γάλακτος.

Επιλογές διατροφής

νερό-αλάτι

Συνιστάται όχι μόνο σε όσες απλά θέλουν να γίνουν πιο αδύνατες, αλλά και σε όσες «πήραν» υπερβολικό βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κατά το πρώτο τρίμηνο, η κατανάλωση άφθονο νερό σας επιτρέπει να μειώσετε τις εκδηλώσεις τοξίκωσης και στο τρίτο τρίμηνο - εξάλειψη του πρηξίματος στα πόδια.

Δίαιτα νερού-αλατιού

Η βασική απαίτηση της δίαιτας, εκτός από την αύξηση της ποσότητας των υγρών, είναι η μείωση της πρόσληψης αλατιού στο ελάχιστο. Ορισμένα από αυτά τα μέτρα εμποδίζουν τη συσσώρευση υγρών στα κύτταρα του σώματος και βοηθούν στη μείωση του όγκου των προβληματικών περιοχών, ειδικά της μέσης και της κοιλιάς.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το επιτραπέζιο αλάτι δεν υπάρχει μόνο σε σπιτικά πιάτα, αλλά και σε πολλά προϊόντα που αγοράζονται από το κατάστημα.

Είναι απαραίτητο να αποκλειστούν από τη διατροφή όλες οι μαρινάδες και τα τουρσί, οι σάλτσες, η μαγιονέζα, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, τα ψάρια, το λάχανο και τα καπνιστά κρέατα.

Αυτό το είδος απώλειας βάρους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όχι περισσότερο από μία εβδομάδα και σε περίπτωση εγκυμοσύνης μόνο υπό την επίβλεψη τοπικού γυναικολόγου. Μπορείτε να χάσετε 2-3 κιλά σε μια εβδομάδα.

Η επαναλαμβανόμενη χρήση επιτρέπεται όχι νωρίτερα από 1, 5 μήνα.

Κεφίρ Taro

Αν και το ψωμί δεν είναι διαιτητικό προϊόν, περιλαμβάνεται στη διατροφή αυτής της δίαιτας.

Δίαιτα με νερό και κεφίρ

Η απώλεια βάρους εξαρτάται από τη συμμόρφωση με τους βασικούς κανόνες:

 • Επιτρέπονται ορισμένα είδη ψωμιού, συγκεκριμένα: ψωμί σίκαλης παρασκευασμένο με πίτουρο ή χωρίς μαγιά.
 • Τα προϊόντα αρτοποιίας και το λευκό ψωμί απαγορεύονται αυστηρά.
 • την ημέρα πρέπει να πίνετε 1, 5 φλιτζάνια κεφίρ χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
 • Το καθεστώς κατανάλωσης βασίζεται στην κατανάλωση 10 ποτηριών νερού ημερησίως.
 • Με μέτρο, μπορείτε να τρώτε τυρί cottage με ελάχιστη περιεκτικότητα σε λιπαρά, αβοκάντο (όχι περισσότερο από το μισό κάθε φορά), άπαχο κρέας, λαχανικά και φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο και ζάχαρη.

Η μέγιστη διάρκεια του μαθήματος είναι 14 ημέρες. Σε 2 εβδομάδες μπορείτε να κάψετε έως και 5 κιλά σωματικού λίπους. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να ξεκινήσετε ξανά το μάθημα μετά από 2 μήνες.

Νερό χωρίς γάλα

Η ουσία της δίαιτας είναι να τρώτε μια ποικιλία από τροφές χαμηλών θερμίδων που χορταίνουν το σώμα με όλα όσα χρειάζεται για να λειτουργήσει. Σε αυτή την περίπτωση, τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποκλείονται εντελώς, ακόμη και αυτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Σούπα διαίτης για απώλεια βάρους

Σε μια εβδομάδα αυτής της δίαιτας μπορείτε να χάσετε 10 κιλά. Δεν πρέπει να συνεχιστεί για περισσότερο από 7 ημέρες, καθώς η κατάχρηση μιας τέτοιας δίαιτας μπορεί να μην έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία σας.

Η καθημερινή διατροφή αποτελείται από 5 γεύματα, που περιλαμβάνουν, εκτός από τα κύρια γεύματα, σνακ - δεύτερο πρωινό και απογευματινό σνακ. Το πρώτο μισό της ημέρας μπορείτε να απολαύσετε χυλό χωρίς αλάτι και βούτυρο, να φάτε σούπα λαχανικών ή ζωμό κότας το απόγευμα και βραστό κοτόπουλο ή μοσχάρι για βραδινό. Κάθε γεύμα πρέπει να είναι γεμάτο με φρούτα και λαχανικά. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλα ως σνακ, όπως και τα αποξηραμένα φρούτα.

Η βασική αρχή παραμένει η ίδια: πίνετε 200 ml νερό μισή ώρα πριν από τα γεύματα και μιάμιση ώρα μετά. Ο συνολικός όγκος πρέπει να είναι περίπου 2, 5-3 λίτρα.

Αυτή η δίαιτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά μετά από 1, 5 μήνα.

Πρωτεΐνη νερού

Αν και αυτό το είδος διατροφής περιορίζει σημαντικά την πρόσληψη θερμίδων, είναι καλά ανεκτή. Με μια τέτοια δίαιτα, η αυξημένη σωματική δραστηριότητα είναι επιτυχώς ανεκτή, επομένως μπορεί να συνδυαστεί βιολογικά με προπόνηση και διάφορα αθλήματα.

Δίαιτα νερού-πρωτεΐνης για απώλεια βάρους

Η βασική αρχή είναι να πίνετε 2, 5 λίτρα νερό: 1-2 ποτήρια μετά το ξύπνημα, μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα, 1, 5 ώρα μετά τα γεύματα και αμέσως πριν τον ύπνο.

Τα κύρια γεύματα αποτελούνται κυρίως από τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες. Αυτά μπορεί να είναι: αυγά, κρέας, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, τυρί, ψάρι, κυνήγι, σιτάρι, φαγόπυρο, ρύζι κ. λπ. Το πρωί και το μεσημέρι πρέπει να προσθέσετε λαχανικά σε διαφορετικούς συνδυασμούς και να ετοιμάσετε σνακ από φρούτα.

Η συνολική ημερήσια πρόσληψη θερμίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 1100 kcal. Το μάθημα διαρκεί 5 ημέρες. Σε αυτό το διάστημα, η απώλεια βάρους είναι 4 έως 5 κιλά. Δεν συνιστάται η χρήση του περισσότερο από μία φορά κάθε 1, 5 μήνα.