Οι πιο αποτελεσματικές δίαιτες για απώλεια βάρους

Μια αποτελεσματική δίαιτα είναι μια δίαιτα που σας επιτρέπει να χάσετε βάρος γρήγορα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναγνωρίσει την παχυσαρκία ως ένα κοινό πρόβλημα της εποχής μας. Στο άρθρο μας θα δούμε τις πιο αποτελεσματικές δίαιτες για απώλεια βάρους με λεπτομερείς μεθόδους, περιγραφές, κανόνες και οφέλη.

Σήμερα, περίπου 500 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως είναι υπέρβαροι.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι πιο κοινές χώρες με «μαζική παχυσαρκία» μεταξύ των ενηλίκων είναι: Μεξικό (32, 8%), ΗΠΑ (31, 8%), Συρία (31, 6%), Βενεζουέλα, Λιβύη (30, 8%). Η παχυσαρκία έχει τον μεταβολισμό στο σώμα και επιδεινώνεται από την ανάπτυξη συναφών ασθενειών.

Σήμερα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών δίαιτων που στοχεύουν στην επιταχυνόμενη ή συστηματική απώλεια βάρους. Μεταξύ των διαφόρων δίαιτων για απώλεια βάρους, είναι αρκετά δύσκολο να επιλέξετε την πιο αποτελεσματική μέθοδο, καθώς η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται από τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του σώματος (αρχικό βάρος, κατάσταση υγείας, ορμονικά επίπεδα, ρυθμός πρόσληψης ουσίας).

Ας εξετάσουμε τους κύριους λόγους που προκαλούν την ανάπτυξη της παχυσαρκίας, τις 12 πιο αποτελεσματικές δίαιτες για την καταπολέμηση των περιττών κιλών, για υγεία και τονωμένο σώμα, καθώς και ποιες αλλαγές συμβαίνουν στο σώμα μετά την απώλεια βάρους.

Υγιεινά τρόφιμα που περιλαμβάνονται στα μενού διατροφής για απώλεια βάρους

Από πού προέρχεται το υπερβολικό βάρος και σε τι οδηγεί;

Αιτίες παχυσαρκίας:

 • Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων τροφής με πολλές θερμίδες και η καθιστική ζωή όταν η ενέργεια που καταναλώνεται δεν χρησιμοποιείται πλήρως.
 • Γενετική προδιάθεση.
 • Πάτωμα. Είναι ενδιαφέρον ότι λόγω των ορμονικών χαρακτηριστικών του σώματος, οι γυναίκες παίρνουν βάρος πιο γρήγορα και έχουν λιγότερη μυϊκή μάζα σε σύγκριση με τη σωματική διάπλαση των ανδρών.
 • Παράγοντες ηλικίας. Είναι από καιρό γνωστό ότι με την ηλικία, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται, οι ενεργειακές ανάγκες μειώνονται, οδηγώντας σε σταδιακή συσσώρευση λίπους και αύξηση βάρους.
 • Πρωτοπαθής παθολογία των ενδοκρινών αδένων ή δυσλειτουργία των λειτουργιών του υποθαλάμου.
 • Παρουσία όγκου.

Πιθανές συνέπειες της παχυσαρκίας:

 • γαστρεντερικές παθήσεις?
 • παγκρεατίτιδα?
 • αρτηριακή υπέρταση;
 • νόσος της χοληδόχου κύστης,
 • Συκώτι;
 • σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2·
 • καρδιακή ισχαιμία;
 • Εγκεφαλικό;
 • αμηνόρροια,
 • Αγονία,
 • διαταραχές εμμήνου ρύσεως στις γυναίκες,
 • σεξουαλική ανικανότητα στους άνδρες.
 • Αναπνευστικές και μυοσκελετικές παθήσεις (σύνδρομο υποαερισμού, ουρική αρθρίτιδα, αρθροπάθεια).
 • Αγγειακές παθήσεις των κάτω άκρων.

Εκτός από τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, η παχυσαρκία διαταράσσει την ψυχοσυναισθηματική ισορροπία: αυξάνει τα επίπεδα άγχους, οδηγεί σε συχνή κατάθλιψη, μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα, προκαλεί δυσκολίες στην εύρεση εργασίας και μειώνει την αυτοεκτίμηση.

Σε προχωρημένα στάδια, η παχυσαρκία οδηγεί σε ενδοκρινική δυσλειτουργία, η οποία οδηγεί σε θάνατο.

Εάν αισθάνεστε αδιαθεσία ενώ κάνετε δίαιτα, σκεφτείτε να φάτε φρούτα

12 αποτελεσματικές δίαιτες για απώλεια βάρους

Ας δούμε τις πιο αποτελεσματικές και γνωστές δίαιτες για απώλεια βάρους. Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που έχει επιλεγεί, κάθε μέθοδος απαιτεί τη διατήρηση της βέλτιστης ισορροπίας νερού: ημερήσια κατανάλωση τουλάχιστον 1, 5 έως 3 λίτρων καθαρού νερού την ημέρα. Παράλληλα, απαραίτητη είναι και η καθημερινή σωματική δραστηριότητα, η οποία θα βοηθήσει στην ταχύτερη απώλεια του περιττού βάρους.

Οι καλύτερες δίαιτες για περιττά κιλά.

1. Ιαπωνική δίαιτα

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της τεχνικής είναι η υψηλή ταχύτητα απώλειας βάρους: σε 13-14 ημέρες θα γίνετε 7-10 κιλά ελαφρύτεροι. Η αποτελεσματικότητα της ιαπωνικής δίαιτας επιτυγχάνεται μέσω μιας πλήρους αναδιάρθρωσης του μεταβολισμού. Σε αυτή την περίπτωση, το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται διαρκεί τουλάχιστον 2 χρόνια. Όταν ακολουθείτε μια διαιτητική δίαιτα, απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ, ζάχαρης, αλατιού, αρτοσκευασμάτων και οποιωνδήποτε γλυκών. Η ιαπωνική δίαιτα απώλειας βάρους είναι χαμηλή σε θερμίδες και περιλαμβάνει τροφές με χαμηλούς υδατάνθρακες, γι' αυτό το σώμα χρειάζεται να καίει το συσσωρευμένο λίπος για ενέργεια. Κατά τη διάρκεια της δίαιτας, το στομάχι συρρικνώνεται, διευκολύνοντας την κένωση.

2. Δίαιτα Dukan

Αυτό είναι ένα πρόγραμμα πρωτεϊνικής διατροφής. Η διάρκεια της δίαιτας εξαρτάται από την ποσότητα του περιττού βάρους και μπορεί να διαρκέσει έως και 3-4 μήνες. Η δίαιτα Dukan αποτελείται από 4 φάσεις: «Επίθεση», «Εναλλαγή», «Εξυγίανση» και «Σταθεροποίηση», καθεμία από τις οποίες έχει τη δική της δίαιτα, διάρκεια και επιτρεπόμενες και απαγορευμένες τροφές για κατανάλωση. Γενικές διατροφικές συστάσεις: κάντε πρωινές ασκήσεις κάθε μέρα, προσθέστε πίτουρο βρώμης στα γεύματα, περπατήστε έξω για τουλάχιστον 30 λεπτά. Η μέθοδος απώλειας βάρους Dukan δεν περιορίζει την ποσότητα των «επιτρεπόμενων» τροφών που καταναλώνονται, αποκλείει τη χρήση χημικών προσθέτων και φαρμάκων και θεωρείται ασφαλής στη χρήση.

3. Δίαιτα με φαγόπυρο

Ανήκει σε ένα είδος αυστηρών μονο δίαιτων σχεδιασμένων για γρήγορη και γρήγορη απώλεια βάρους. Το κύριο συστατικό της μεθόδου είναι το φαγόπυρο, το οποίο πρέπει να παρασκευαστεί σύμφωνα με ειδική συνταγή. Τα δημητριακά δεν πρέπει να βράζονται, πρέπει να τα περιχύνουμε με βραστό νερό και να τα αφήνουμε να σταθούν για περίπου 8 ώρες. Ωστόσο, δεν μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά, ζάχαρη ή αλάτι. Μετά από αυτό το διάστημα, ο χυλός φαγόπυρου μπορεί να καταναλωθεί σε απεριόριστες ποσότητες.

Στην κλασική έκδοση, η δίαιτα φαγόπυρου έχει σχεδιαστεί για 7 ημέρες (σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο μπορείτε να χάσετε 4-5 κιλά βάρους), εάν είναι απαραίτητο, η περίοδος τήρησης μπορεί να επεκταθεί σε 14 ημέρες (το βάρος μειώνεται κατά 6 ). -10 κιλά). Όταν χάνετε βάρος, εκτός από το φαγόπυρο, επιτρέπεται να πίνετε 1, 5 λίτρο αλκαλικό μεταλλικό νερό, πράσινο τσάι και 1 λίτρο κεφίρ με περιεκτικότητα σε λιπαρά 1%. Εάν αισθάνεστε επιδείνωση της υγείας σας ενώ κάνετε δίαιτα φαγόπυρου, συνιστάται να συμπεριλάβετε φρούτα χωρίς θερμίδες (μήλα, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ) στην καθημερινή σας διατροφή.

4. Πρωτεϊνική δίαιτα

Ο βασικός κανόνας μιας πρωτεϊνικής δίαιτας είναι ότι ένα μενού απώλειας βάρους πρέπει να αποτελείται από 85% πρωτεϊνικά προϊόντα: άπαχο κρέας, ψάρι, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα, θαλασσινά. Αυτή είναι μια αποτελεσματική δίαιτα για 14 ημέρες που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από 4-8 περιττά κιλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ημερήσιο πρόγραμμα πρωτεΐνης: Τρώτε γεύματα σε μικρές μερίδες κάθε 3 ώρες. Επιτρέπεται η συμπερίληψη τροφών με υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (έως 40) στην καθημερινή διατροφή: σόγια, αγγούρια, ξηροί καρποί, πουρές ρεβιθιών, εσπεριδοειδή. Για να χάσετε γρήγορα βάρος και να χτίσετε μυϊκή μάζα, συνιστάται να κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης.

5. Δίαιτα από τηλεπαρουσιάστρια

Το πιο σημαντικό μέρος του μενού είναι τα προϊόντα πρωτεΐνης. Ο διδάκτωρ ιατρικών επιστημών και τηλεπαρουσιαστής ενός προγράμματος υγείας συνιστά την αναπλήρωση των αποθεμάτων πρωτεΐνης με γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών, άπαχο κρέας και ψάρι. Βασική προϋπόθεση είναι να μην συνδυάζονται πρωτεΐνες με υδατάνθρακες σε ένα γεύμα. Η ταυτόχρονη κατανάλωση κρέατος και δημητριακών απαγορεύεται αυστηρά· είναι καλύτερο να τα συνδυάζετε χωριστά με βότανα και λαχανικά.

Η διάρκεια της δίαιτας είναι 1 μήνας, τότε όλα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα. Στην αρχική φάση, η ημερήσια περιεκτικότητα σε θερμίδες της τροφής που καταναλώνεται δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 1200 χιλιοθερμίδες, σταδιακά αυτή η τιμή μειώνεται στις 1000 χιλιοθερμίδες την ημέρα. Επιπλέον, ο γιατρός επισημαίνει τη σημασία της θετικής στάσης. θα πρέπει να τρώτε με καλή διάθεση και σε ήρεμο περιβάλλον, προσαρμόζοντας νοητικά τον εαυτό σας στο γεγονός ότι το φαγητό είναι αργία για κάθε κύτταρο του σώματος. Πριν καταπιείτε το φαγητό, ο τηλεοπτικός παρουσιαστής συνιστά να το μασάτε καλά. Αυτό μειώνει την επιβάρυνση στα πεπτικά όργανα και παρατείνει την υγεία των δοντιών. Η δίαιτα σας επιτρέπει να χάσετε έως και 25 κιλά σε 2 μήνες.

6. Δίαιτα Maggi

Η δίαιτα υπόσχεται απώλεια βάρους από 10 έως 20 κιλά σε 4 εβδομάδες. Η μέθοδος Maggi περιλαμβάνει τις ακόλουθες πιο αποτελεσματικές δίαιτες: τυρί κότατζ και αυγό. Ποια επιλογή θα επιλέξετε εξαρτάται από τις ατομικές σας διατροφικές προτιμήσεις και την κατάσταση της υγείας σας. Και οι δύο επιλογές είναι αποτελεσματικές. Η δίαιτα Maggi δεν είναι μονο δίαιτα. η διατροφή περιλαμβάνει λαχανικά, φρούτα και κρέας. Τα προϊόντα επιλέγονται για να ενεργοποιούν την καύση του συσσωρευμένου λίπους και να απομακρύνουν τις τοξίνες από το σώμα.

7. Ενεργειακές δίαιτες

Ένας σύγχρονος τρόπος για να χάσετε βάρος γρήγορα με ελάχιστη προσπάθεια. Οι ενεργειακές δίαιτες είναι μια σειρά από ειδικά κοκτέιλ που παρέχουν στον ανθρώπινο οργανισμό τη μέγιστη ποσότητα θρεπτικών συστατικών με ελάχιστες θερμίδες. Τα προϊόντα της σειράς περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Πρόκειται για μια αποτελεσματική δίαιτα που έχει σχεδιαστεί για να διαρκεί 4-6 μήνες και θα σας βοηθήσει να χάσετε 10-30 κιλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

8. Δίαιτα Κρεμλίνου

Η ουσία της δίαιτας είναι να μετράτε την ποσότητα των υδατανθράκων που καταναλώνονται καθημερινά (μέγιστο 40 μονάδες την ημέρα). όλα τα προϊόντα αλευριού και τα γλυκά πρέπει να αποκλείονται από τη διατροφή. Επιτρέπεται η κατανάλωση άφθονων πρωτεϊνικών τροφών. Την πρώτη εβδομάδα σύμφωνα με το διατροφικό σύστημα του Κρεμλίνου, η απώλεια βάρους είναι 4-5 κιλά, σε 30 ημέρες - 10 κιλά και σε 2-3 μήνες - 20 κιλά.

9. Δίαιτα έξι πετάλων

Η αρχή της μεθόδου είναι η καθημερινή εναλλαγή των παρακάτω μονοδιατροφών: ψάρι, λαχανικά, κοτόπουλο, δημητριακά, τυρί κότατζ και φρούτα. Η συνεχής αλλαγή του κύριου προϊόντος εμποδίζει το σώμα να συνηθίσει το συστατικό και το βάρος «στέμνει». Η αποτελεσματικότητα της δίαιτας για απώλεια βάρους είναι εκπληκτική: η απώλεια βάρους την ημέρα κυμαίνεται από 0, 5 έως 0, 8 κιλά. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να χάσει 15 κιλά δύο εβδομάδες αφού ακολουθήσει τα «6 Πέταλα».

10. Δίαιτα για τεμπέληδες

Στην κλασική του μορφή, είναι μια μονο-δίαιτα με νερό που δεν απαιτεί οικονομικές επενδύσεις, χρόνο και κόπο για την προετοιμασία εγκεκριμένων πιάτων. Ο κύριος κανόνας της τεμπέλης δίαιτας είναι να πίνετε 250 χιλιοστόλιτρα καθαρού νερού πριν από κάθε γεύμα, συμπεριλαμβανομένων των σνακ. Η ποσότητα της τροφής που καταναλώνεται πρέπει να μειωθεί δύο φορές. Οι ταχέως εύπεπτοι υδατάνθρακες, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, τα τουρσιά, οι κονσέρβες και τα καπνιστά τρόφιμα εξαιρούνται από το μενού. Η προτιμώμενη μέθοδος μαγειρέματος είναι το ψήσιμο ή το βράσιμο. Ανάλογα με τους στόχους σας, μπορείτε να χάσετε 10-12 κιλά σε 14 ημέρες.

Τα ψάρια προστίθενται σε αποτελεσματικές πρωτεϊνικές δίαιτες για απώλεια βάρους

11. Η δίαιτα του Κιμ Προτάσοφ

Είναι ένα σύστημα απώλειας βάρους με λίγες θερμίδες. Το μέσο καθημερινό μενού διατροφής παρέχει στον οργανισμό 1200-1500 χιλιοθερμίδες ενέργειας. Η διατροφή του Kim Protasov αποτελείται από πρωτεϊνούχα τρόφιμα (βραστά αυγά, προϊόντα γαλακτικού οξέος, άπαχο κρέας), μη αμυλούχα λαχανικά και επιτρεπόμενα φρούτα (πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, μήλο). Συμβατικά, η διατροφή του Protasov χωρίζεται σε τρεις φάσεις: χορτοφαγική, με προσθήκη κρέατος και εδραιωτική. Η διάρκεια της δίαιτας είναι 5 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορείτε να χάσετε 10 κιλά.

12. Δίαιτα κεφίρ

Αυτή είναι μια αυστηρή μονο δίαιτα για απώλεια βάρους που είναι δημοφιλής σήμερα. Διακρίνονται οι ακόλουθες μικρές τροποποιήσεις της διατροφής με ξινόγαλα: τυρόπηγμα κεφίρ, μήλο κεφίρ, αυγό κεφίρ, φαγόπυρο κεφίρ, αγγούρι κεφίρ, ριγέ. Όταν ακολουθείτε μια αυστηρή δίαιτα, μπορείτε να καταναλώσετε μόνο κεφίρ χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή 1%. Την ημέρα πρέπει να πίνετε ένα λίτρο ρόφημα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση σε πέντε δόσεις. Πίνετε νερό στα διαλείμματα, τουλάχιστον 1, 5 λίτρο την ημέρα. Μετά από 3 ημέρες «κεφίρ» το βάρος μειώνεται κατά 1, 5 κιλό, μετά από 1 εβδομάδα κατά 3, σε 14 ημέρες σε 8. Για να αποφευχθεί η αυξημένη έκκριση γαστρικού υγρού, η ανάπτυξη γαστρίτιδας και η έξαρση των ελκών, δεν συνιστάται ακολουθήστε αυστηρή δίαιτα με ξινόγαλα για περισσότερες από 14 ημέρες.

Όπως έχετε δει, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χάσετε βάρος αποτελεσματικά. Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα απαιτείται αυστηρή τήρηση των αρχών της διατροφής, της ισορροπίας του νερού και της καθημερινής φυσικής δραστηριότητας. Όταν χάνετε βάρος, συνιστάται να κάνετε κολύμπι, γιόγκα και γυμναστική. Είναι χρήσιμο να κάνετε μεσοθεραπεία, wraps, υπερηχητικό peeling, αντικυτταριτιδικό και συσφιγκτικό μασάζ. Αυτές οι διαδικασίες συμβάλλουν στην αύξηση της σάρωσης του δέρματος και στην πρόληψη της χαλάρωσης του δέρματος.

Το κορίτσι πέτυχε το επιθυμητό αποτέλεσμα της απώλειας βάρους ακολουθώντας τις αρχές της δίαιτας

Απροσδόκητες συνέπειες της απώλειας βάρους

Μελέτες δείχνουν ότι σε παχύσαρκους ασθενείς, η μείωση του σωματικού βάρους κατά 5-10% μειώνει τον κίνδυνο επιδείνωσης του σακχαρώδη διαβήτη και των καρδιαγγειακών παθήσεων και βελτιώνει τη συνολική υγεία.

Ας δούμε 13 αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή ενός ανθρώπου μετά την απαλλαγή από τα περιττά κιλά:

 1. Ενίσχυση δύναμης και ενέργειας. Μετά την απώλεια βάρους, ένα άτομο γίνεται πιο κινητό, είναι πιο εύκολο για αυτόν να ασχοληθεί με σωματική δραστηριότητα και ακόμη και να ανέβει σκάλες. Βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης. Η εγκεφαλική δραστηριότητα αυξάνεται, η ποσότητα των αποθηκευμένων πληροφοριών αυξάνεται.
 2. Αυξημένη λίμπιντο, ένα άτομο αισθάνεται πιο σέξι. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, Αμερικανοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι οικογενειακές σχέσεις βελτιώνονται εάν ένας από τους συντρόφους χάσει 30 κιλά.
 3. Μείωση του κινδύνου ορισμένων ασθενειών και της ανάπτυξης καρκίνου. Το υπερβολικό βάρος προκαλεί φλεγμονώδεις αντιδράσεις στο σώμα και αλλαγές στα κύτταρα του σώματος. Ακόμη και μια απώλεια βάρους 5% μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου.
 4. Αποκατάσταση της ψυχοσυναισθηματικής ισορροπίας.
 5. Αλλαγές στους γευστικούς κάλυκες.
 6. Ενδυνάμωση οστών και αρθρώσεων μειώνοντας το στρες.
 7. Μειώστε το κόστος συντήρησης υγείας κατά μέσο όρο 42%. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παχύσαρκα άτομα είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από χρόνιες ασθένειες που απαιτούν συνεχή θεραπεία.
 8. Αυτοπεποίθηση και ανάπτυξη σταδιοδρομίας. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, είναι πέντε φορές πιο εύκολο για τους αδύνατους να βρουν μια νέα δουλειά και να αυξήσουν το εισόδημά τους από ότι για τα υπέρβαρα άτομα. Αυτό το μοτίβο ισχύει ιδιαίτερα για τις γυναίκες.
 9. Μειωμένη ανάγκη για φαρμακευτική αγωγή. Η απώλεια βάρους μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Αυτό μειώνει την ανάγκη λήψης φαρμάκων για την υψηλή αρτηριακή πίεση. Η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους μειώνει την ανάπτυξη ασθενειών του καρδιαγγειακού συστήματος, του πεπτικού συστήματος και του θυρεοειδούς. Είναι ενδιαφέρον ότι η καούρα και το άσθμα είναι λιγότερο ενοχλητικά μετά την απώλεια βάρους.
 10. Αυξημένη σμίκρυνση του δέρματος. Εάν, όταν χάνετε βάρος, περιορίζετε τον εαυτό σας στο να ακολουθείτε μια δίαιτα και παραλείπετε την άσκηση και το μασάζ, το αποτέλεσμα της απώλειας βάρους μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό. Η χαλάρωση του δέρματος σε προβληματικές περιοχές (στομάχι, μηροί, γλουτοί, μπράτσα) είναι μια δυσάρεστη παρενέργεια για κάθε γυναίκα. Για να το εξαλείψετε, πρέπει να καταφύγετε σε διαδικασίες σύσφιξης ή να επισκέπτεστε τακτικά την πισίνα, τον μασέρ ή την αισθητικό.
 11. Ομαλοποίηση του ύπνου. Η απώλεια του περιττού βάρους «καθαρίζει» τον ανώτερο αεραγωγό του ατόμου από τους μαλακούς ιστούς που τον εμπόδιζαν, με αποτέλεσμα καλύτερο ύπνο και 22 λεπτά περισσότερο.
 12. Αυξημένη πιθανότητα να μείνετε έγκυος. Να θυμάστε ότι η παχυσαρκία στις γυναίκες μπορεί να προκαλέσει σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και υπογονιμότητα. Αυτές οι αποτελεσματικές δίαιτες θα σας βοηθήσουν να χάσετε ανεπιθύμητο βάρος, να αποκαταστήσετε τη λειτουργία των εσωτερικών σας οργάνων και να αυξήσετε την πιθανότητα να συλλάβετε και να γεννήσετε ένα υγιές παιδί.
 13. Βελτιωμένη ορατότητα. Μην ξεχνάτε ότι το υπερβολικό βάρος αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, ο οποίος επηρεάζει αρνητικά όλα τα συστήματα του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της όρασης. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, η παχυσαρκία μειώνει την ποσότητα λουτεΐνης και ζεαξανθίνης στον αμφιβληστροειδή, οδηγώντας σε εκφυλιστικές αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία.

Η απώλεια βάρους έχει θετική επίδραση σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα: η ορμονική ισορροπία ομαλοποιείται, το ανοσοποιητικό σύστημα αυξάνεται, η πνευματική και σωματική απόδοση αυξάνεται, τα προβλήματα στύσης εξαφανίζονται και το φορτίο στις αρθρώσεις και το καρδιαγγειακό σύστημα μειώνεται. Ως αποτέλεσμα, η ζωή παίρνει νέα χρώματα, η ποιότητά της αυξάνεται σημαντικά και κάθε μέρα φέρνει περισσότερη χαρά.

Δίπλωμα

Τα οφέλη της απώλειας βάρους είναι υγεία, ομορφιά, αυτοπεποίθηση, αυξημένο προσδόκιμο ζωής, υγιές και υγιές σώμα, συναισθηματική αρμονία.

Για να χάσετε βάρος από 1-3 κιλά, είναι κατάλληλες αποτελεσματικές δίαιτες για 7 ημέρες (φαγόπυρο, κεφίρ), για να χάσετε βάρος από 4-10 κιλά, χρησιμοποιήστε μια δίαιτα που διαρκεί από 2 εβδομάδες έως 1 μήνα (ιαπωνική, πρωτεΐνη, "6 πέταλα" ), δίαιτα για τεμπέληδες). Εάν είστε υπέρβαροι κατά 20 κιλά ή περισσότερο, συνιστάται να υποβληθείτε σε εξέταση και να δείτε έναν γιατρό, καθώς και να δώσετε προσοχή στα προγράμματα «πρωτεΐνης» των Dukan, Maggi, Protasov ή του Κρεμλίνου. διατροφή. Είναι σχεδιασμένα για σταδιακή απώλεια βάρους σε διάστημα 2-6 μηνών.

Για να αποτρέψετε την επιστροφή του υπερβολικού βάρους μετά τη διακοπή της δίαιτας, προσέξτε τη διατροφή σας. Μετρήστε τακτικά τον όγκο του σώματός σας. δεν πρέπει να αυξηθεί. Επιπλέον, πάρτε σύμπλοκα βιταμινών και μετάλλων. Παρακολουθήστε τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου. ένα άτομο που στερείται ύπνου τείνει να τρώει υπερβολικά. Κινηθείτε περισσότερο, πίνετε πολύ νερό, τρώτε πρωτεΐνη και λαχανικά, αυξήστε την αυτοεκτίμησή σας.

Να θυμάστε ότι μπορείτε να απαλλαγείτε από 70 έως 150 γραμμάρια λίπους την ημέρα. Βρείτε άλλα χόμπι που σας φέρνουν χαρά. Εκτός από το φαγητό, υπάρχουν πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα να κάνετε - επικοινωνία με αγαπημένα πρόσωπα, βόλτες, χορός, μουσική, ταξίδια και χόμπι. Αυτή η εγκατάσταση θα σας βοηθήσει να αυξήσετε το δικό σας κίνητρο και η διατήρηση της σωστής διατροφής θα γίνει πολύ πιο εύκολη. Χάστε βάρος με σύνεση και απολαύστε τη ζωή!