Πώς να χάσετε βάρος γρήγορα και αποτελεσματικά: ακραίες μέθοδοι

πώς να χάσετε βάρος γρήγορα

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε πώς να χάσετε βάρος γρήγορα και αποτελεσματικά με διάφορους τρόπους ποικίλης δυσκολίας: από τον πιο απλό και λογικό έως τον πραγματικά δύσκολο.

Λένε ότι δεν μπορείς να χάσεις βάρος γρήγορα γιατί είναι επιβλαβές για τον οργανισμό και γενικά παράλογο. Λοιπόν, πώς να απαλλαγείτε από τα κιλά που πήρατε εδώ και πολλά χρόνια σε λίγες μέρες;

Και όμως η γρήγορη απώλεια βάρους δεν είναι μύθος. Εάν είστε υπέρβαροι, μπορείτε πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά να χάσετε αρκετά κιλά σε μια ή δύο εβδομάδες (ή ακόμα και σε λίγες μέρες), κάτι που αναμφίβολα θα είναι ένα πραγματικό δώρο για εσάς.

Ωστόσο, αυτό το νόμισμα έχει ένα μειονέκτημα. Εάν θέλετε να χάσετε βάρος πολύ γρήγορα, πρέπει να έχετε κατά νου τουλάχιστον δύο όχι πολύ ευχάριστα αποτελέσματα.

  1. Εάν χάσετε βάρος γρήγορα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα χαμένα κιλά να επανέλθουν μετά από λίγο. Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα να πάρετε πίσω περισσότερα κιλά από όσα χάσατε.
  2. Η ξαφνική απώλεια βάρους επιβαρύνει τεράστιο τον οργανισμό και κάθε άγχος μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινή δυσλειτουργία όλων των συστημάτων και έξαρση χρόνιων ασθενειών.

Επομένως, προτείνω να το αντιμετωπίσετε πρώταΓιατί πρέπει να χάσετε βάρος γρήγορα;. Υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες η ξαφνική απώλεια βάρους δικαιολογείται εν μέρει. Ας υποθέσουμε ότι πρέπει να χάσετε βάρος γρήγορα σε μια εβδομάδα επειδή θέλετε να φαίνεστε όμορφα όταν συναντάτε αγαπημένα πρόσωπα. Ή έχετε μπροστά σας ένα πολύ σημαντικό γεγονός, όπως ένα πάρτι αποφοίτησης ή μια επέτειο, και θέλετε να δείχνετε ωραία στις φωτογραφίες. Ή πρέπει οπωσδήποτε να χωρέσεις στο αγαπημένο σου φόρεμα. Εγώ ο ίδιος έχασα περίπου 8-9 κιλά δύο εβδομάδες πριν από το γάμο χρησιμοποιώντας μία από τις παρακάτω μεθόδους και δεν μετανιώνω που έπρεπε να υποφέρω γι' αυτό. Οι περιπτώσεις ποικίλλουν.

Εάν θέλετε απλώς να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά και δεν θέλετε να περιμένετε, δεν σας συμβουλεύω να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μεθόδους. Τουλάχιστον θα σας είναι πολύ δύσκολο να εμπεδώσετε το αποτέλεσμα που πετύχατε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε λίγες μέρες και τα κιλά θα επανέλθουν. Σε τέτοιες περιπτώσεις (που εμφανίζονται στην πλειονότητα), συνιστώ τη χρήση αποδεδειγμένων τεχνικών υγιεινής διατροφής. Θα μπορέσετε να ομαλοποιήσετε το βάρος σας, να εδραιώσετε αποτελεσματικά τα αποτελέσματα και γενικά να βελτιώσετε την υγεία σας, ανακαλύπτοντας ικανότητες που πριν μόνο ονειρευόσασταν.

Εδώ το συνιστώ μόνο σε εκείνους που χρειάζονται πραγματικά να χάσουν βάρος πολύ γρήγορα και δεν ενοχλούνται από το γεγονός ότι αυτό μπορεί να μην διαρκέσει πολύ και δεν είναι ασφαλές. Ας μάθουμε λοιπόν πώς να χάσετε βάρος γρήγορα και αποτελεσματικά.

Παρεμπιπτόντως, όσον αφορά το «αβέβαιο».Όλα όσα γράφω παρακάτω είναι κάτι που δοκίμασα ως πείραμα ή διάβασα σε μια πηγή που θεωρώ έγκυρη. Επειδή δεν είμαι αδειούχος γιατρός, διατροφολόγος ή αθλητικός προπονητής, προτείνω τα παρακάτω να είναι η προσωπική μου άποψη και όχι ένας οδηγός δράσης. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να μην δοκιμάσετε τίποτα χωρίς να συμβουλευτείτε έναν ειδικό και χωρίς να είστε σίγουροι για την υγεία σας.Αυτό είναι επικίνδυνο!Να θυμάστε ότι σας προειδοποιώ.

υγιεινή τροφή για απώλεια βάρους

Πώς να χάσετε βάρος γρήγορα και αποτελεσματικά; Χαμηλό ακραίο επίπεδο

Περιορισμός φαστ φουντ, αλευριού και γλυκών.Δεν θα το πιστέψετε, αλλά πολλοί άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος πρέπει απλώς να εγκαταλείψουν το πρόχειρο φαγητό. Σε 2-3 εβδομάδες κανονικής υγιεινής διατροφής, μπορείτε να χάσετε 5 ή περισσότερα κιλά χωρίς να καταφύγετε σε άλλες μεθόδους. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι προάγει την υγεία, το μειονέκτημα είναι ότι είναι σχετικά αργή. Αν ασκείσαι ταυτόχρονα, θα χάσεις ακόμα περισσότερα. Πώς να χάσετε βάρος γρήγορα και αποτελεσματικά; Φάε λιγότερο! αστειευόμενος. Ας συνεχίσουμε.

Πώς να χάσετε βάρος γρήγορα και αποτελεσματικά; Μέσο ακραίο επίπεδο

Δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες.

Αυτή η δίαιτα έχει πολλές παραλλαγές -«Κρεμλίνο», «Δίαιτα Dukan», «Δίαιτα Atkins», κετοδίαιτακαι άλλες. Η ουσία της δίαιτας είναι ότι στην αρχική φάση, που διαρκεί μόνο 1-2 εβδομάδες, μειώνεις στο μέγιστο την περιεκτικότητα σε τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες στη διατροφή σου και προτιμάς τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη. Δεδομένου ότι το σώμα στερείται την κύρια πηγή ενέργειας του - τους υδατάνθρακες - αναζητά άλλους τρόπους «επαναφόρτισης», συγκεκριμένα αρχίζει να καίει αποθέματα λίπους.

Αυτή η δίαιτα είναι πολύ αποτελεσματική για μικρά χρονικά διαστήματα και, ανάλογα με το αρχικό σας βάρος, σας επιτρέπει να χάσετε γρήγορα αρκετά ή και δέκα κιλά σε μία έως δύο εβδομάδες.

Μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες θα ήταν μια ιδανική επιλογή για όποιον σκέφτεται πώς να χάσει βάρος γρήγορα και αποτελεσματικά αν δεν υπήρχαν κάποια ενοχλητικά μειονεκτήματα.

Δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων για απώλεια βάρους

Πρώτον, πρέπει να ολοκληρώσετε αυτή τη δίαιτα πολύ προσεκτικά και ομαλά.Επιστρέψτε στην κανονικότητα με τη βοήθεια φυσικών τροφών που περιέχουν υδατάνθρακες - λαχανικά, φρούτα και χυμούς. Εάν στο τέλος της δίαιτας επιστρέψετε απότομα στη συνήθη διατροφή σας, το σώμα, ευχαριστημένο με την εμφάνιση μιας πηγής ενέργειας, αρχίζει να αποθηκεύει εντατικά λίπη σε αποθεματικό. Αυτό καθιστά πολύ εύκολο να ανακτήσετε το παλιό σας βάρος μετά από μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, ακόμη και σε υπερβολική ποσότητα.

Δεύτερον, μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες βάζει το σώμα σε κατάσταση στρες., και αρχικά είναι πιθανές διάφορες δυσάρεστες επιπτώσεις, για παράδειγμα πονοκέφαλοι, διαταραχές ύπνου κ. λπ. Εάν το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι εξασθενημένο, είναι πολύ εύκολο να αρρωστήσετε. Ωστόσο, όλα εδώ είναι ατομικά - μπορεί να μην αισθάνεστε τίποτα, αλλά μπορεί να εμφανίσετε προβλήματα υγείας. Και ναι, σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που δοκίμασαν αυτή τη δίαιτα παρατήρησαν λήθαργο και υπνηλία.

Τρίτον, η δυσκοιλιότητα είναι ο καλύτερος φίλος των ατόμων που κάνουν δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων.Η σχεδόν πλήρης απουσία φυτικών ινών στη διατροφή οδηγεί σε εντερικές διαταραχές, προκαλώντας έτσι πολλές δυσάρεστες αισθήσεις. Για το λόγο αυτό, η ίδια Dukan συνιστά την ένταξη του πίτουρου στη διατροφή στην πρώτη φάση της δίαιτας.

Λοιπόν, και τέταρτον, ένα άτομο καίει με επιτυχία όχι μόνο υδατάνθρακες, αλλά και μυϊκό ιστό.

Οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων χρησιμοποιούνται με επιτυχία από αρσιβαρίστες, πυγμάχους και άλλους αθλητές που πρέπει να φτάσουν σε μια συγκεκριμένη κατηγορία βάρους. Στο bodybuilding, οι χαμηλοί υδατάνθρακες χρησιμοποιούνται για «ξήρανση», δηλαδή για την ανακούφιση από το άγχος πριν από αγώνες. Η βραχυπρόθεσμη αποτελεσματικότητα μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες έχει επιβεβαιωθεί από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μακροπρόθεσμα.

Δίαιτα ωμής τροφής, δίαιτα φρούτων.

Μια δίαιτα με ωμές τροφές δεν είναι μια δίαιτα με βάση το τυρί όπως πιστεύεται συνήθως. Εδώ τρώνε ΩΜΟ, δηλαδή μη επεξεργασμένα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς, και πίνουν φρεσκοστυμμένους χυμούς. Μια δίαιτα με ωμές τροφές είναι ακριβώς το αντίθετο από μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων. Αποβάλλετε εντελώς τις ζωικές πρωτεΐνες και λίπη, αλλά η πρόσληψη υδατανθράκων αυξάνεται δραματικά. Η «καύση» της δίαιτας με ωμή τροφή επιτυγχάνεται με διάφορους τρόπους.

Αρχικά, σταματήστε να καταναλώνετε κορεσμένα λίπη ζωικής και τεχνητής προέλευσης., που τείνουν να μην καίγονται αλλά να αποθηκεύονται ως απόθεμα (τα φυτικά λίπη από ξηρούς καρπούς, έλαια και φρούτα όπως το αβοκάντο δεν έχουν τόσο βλαβερή επίδραση).

Δεύτερον, το σώμα αρχίζει να καθαρίζεται εντατικά και να αποβάλλει τις τοξίνες.Αφενός θα αισθάνεστε άβολα (πώς αλλιώς μπορείτε να νιώσετε όταν βγει το δηλητήριο; ), αφετέρου θα χάσετε βάρος, το χρώμα του δέρματός σας θα βελτιωθεί και οι δυσάρεστες οσμές θα εξαφανιστούν.

Τρίτον, τα λαχανικά και τα περισσότερα φρούτα είναι χαμηλά σε θερμίδες.

Απώλεια βάρους με φρούτα

Το κύριο μειονέκτημα μιας δίαιτας με ωμές τροφές είναι ότι ένα απροετοίμαστο άτομο μπορεί να στραφεί σε ωμές φυτικές τροφέςσωματικά και ψυχικά πολύ δύσκολο. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που μπορούν εύκολα να αποφύγουν τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά είναι απίστευτα εθισμένοι στο κρέας ή τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Άρα για αυτή τη μέθοδο χρειάζεστε θέληση.

Θεωρώ ότι μια δίαιτα με ωμές τροφές είναι πολύ λιγότερο επιβλαβής (και πιθανώς ακόμη πιο ωφέλιμη) από μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, αλλά ταυτόχρονα είναι μια πιο αργή και πολύ ισχυρή μέθοδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο δίαιτες αποτελούν αντικείμενο έντονης συζήτησης στην εποχή μας. Έχουν τους θαυμαστές και τους οπαδούς τους, αλλά και τους αντιπάλους τους, οπότε μην τους χρησιμοποιείτε αδιάκριτα, αλλά τουλάχιστον διαβάστε πολλές διαφορετικές πηγές και ζυγίστε όλα τα υπέρ και τα κατά. Ωστόσο, για την περίπτωσή μας - πώς να χάσετε βάρος γρήγορα και αποτελεσματικά - είναι αρκετά κατάλληλα.

Μονοδιατροφές και δίαιτες βασισμένες στον περιορισμό των θερμίδων.

Οι μονο δίαιτες - δίαιτες των οποίων το μενού αποτελείται από μία ή περισσότερες παραλλαγές του ίδιου προϊόντος - έχουν καλό βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα. Εάν ενδιαφέρεστε για δίαιτες, τότε πιθανότατα έχετε ακούσει για αυτές - αυτές είναι δίαιτες με φαγόπυρο, ρύζι, κεφίρ-τυρόπηγμα και παρόμοιες δίαιτες. Για να τραβήξουν την προσοχή, οι προγραμματιστές δίαιτας εφευρίσκουν τους πιο απίστευτους τύπους μονοδιατροφών, για παράδειγμα, την πολύ αμφίβολη σοκολάτα ή τον εξωτικό ανανά.

Αυτές οι δίαιτες λειτουργούν πάντα με την ίδια αρχή: τρώτε μόνο ένα είδος προϊόντος που φυσικά δεν μπορείτε να φάτε αρκετά για να καλύψετε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων σας. Αντίστοιχα, εάν επιστρέψετε στη συνήθη διατροφή σας, το βάρος σας θα επανέλθει γρήγορα. Οι μονο δίαιτες λειτουργούν, αλλά να είστε πολύ προσεκτικοί μαζί τους - σε λίγες εβδομάδες δίαιτας μπορείτε όχι μόνο να χάσετε βάρος, αλλά και να υποφέρετε από γαστρίτιδα, για παράδειγμα.

Οι δίαιτες που βασίζονται σε αυστηρό περιορισμό θερμίδων έχουν επίσης γρήγορα αποτελέσματα. Υπάρχει για παράδειγμα"Η δίαιτα του ηθοποιού", στο οποίο τρώτε 1-2 είδη φαγητού σε διαφορετικές ημέρες: την πρώτη - ρύζι και χυμό ντομάτας, τη δεύτερη - κεφίρ και τυρί cottage, την τρίτη - τσάι και κρέας, την τέταρτη - κρασί και τυρί. Δυστυχώς, ως υποστηρικτής της υγιεινής διατροφής, δεν μπορώ να συστήσω τέτοιες δίαιτες σε κανέναν εκτός από πειραματιστές και ειδικούς αισθητικούς. Υπάρχουν πιο αποτελεσματικοί και λιγότερο επώδυνοι τρόποι για να χάσετε βάρος γρήγορα.

σωματική δραστηριότητα για απώλεια βάρους

Η δίαιτα σε συνδυασμό με την άσκηση έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα!

Πώς να χάσετε βάρος γρήγορα και αποτελεσματικά; Υψηλό επίπεδο εξτρέμ

Αν μιλούσαμε για εβδομάδες κατά μέσο όρο, τώρα ας μετρήσουμε σε ημέρες.

Υπάρχουν τρόποι να χάσετε πολλά κιλά βάρους στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, έως και μια μέρα, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται εξαιρετικά προσεκτικά, διαφορετικά μπορείτε να πείτε αντίο όχι μόνο στην υγεία σας, αλλά και στη ζωή σας.

Όλες αυτές οι μέθοδοι βασίζονται στο γεγονός ότι, αν και είναι αδύνατο να απαλλαγείτε από το υπερβολικό λίπος σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, είναι πολύ πιθανό να αφαιρέσετε νερό και τοξίνες από το σώμα, οι οποίες επηρεάζουν επίσης το βάρος σας.

Μπανιέρα και γούνινο παλτό.Ανέκδοτο, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί με ακραίο τρόπο για να χάσουν βάρος γρήγορα και αποτελεσματικά για όσους έχουν υγιή καρδιά, αρτηριακή πίεση σαν αστροναύτης και γενικά είναι τυχεροί στη ζωή. Ντύνεσαι ζεστά και πηγαίνεις στο λουτρό για να ιδρώσεις πραγματικά και να απομακρύνεις όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από το σώμα σου. Τα κιλά (νερό) πραγματικά φεύγουν, αλλά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος θερμοπληξίας.

Καθαρίζοντας ημέρες νηστείας.Μπορείτε να χάσετε βάρος πολύ γρήγορα κάνοντας ημέρες νηστείας, κατά τις οποίες τρώτε τροφές που όχι μόνο δημιουργούν έλλειμμα θερμίδων, αλλά και εξαλείφουν γρήγορα τα άχρηστα προϊόντα και τις τοξίνες.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ημέρες νηστείας με αφεψήματα από βότανα ή λαχανικά, τα οποία έχουν διουρητική και καθαρτική δράση. Τα λαχανικά περιλαμβάνουν αγγούρια, πεπόνια και καρπούζι (ξέρω, ξέρω, το καρπούζι είναι μεγάλο μούρο, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ). Τα καθαρτικά αφεψήματα από βότανα πωλούνται συνήθως σε έτοιμα σκευάσματα και διατίθενται σε κάθε φαρμακείο.

Μπορείτε σίγουρα να χάσετε μερικά κιλά την ημέρα της νηστείας, αλλά αυτές οι απώλειες οφείλονται κυρίως στο νερό και τις τοξίνες. κατά συνέπεια, το νερό επανέρχεται πολύ γρήγορα (και σπαταλάται - ανάλογα με το πώς τρώτε). Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι το γεγονός ότι επιβαρύνει πολύ το πεπτικό σύστημα καθώς και τα νεφρά και το συκώτι, τα οποία απομακρύνουν το νερό και τα απόβλητα από εσάς και το σώμα τελικά αφυδατώνεται. Για να αποφύγετε αυτό, πρέπει να πίνετε πολλά υγρά. Και ναι, αν έχετε προβλήματα υγείας με την πέψη, το συκώτι ή τα νεφρά, τότε ξεχάστε τις ημέρες νηστείας χωρίς την ευλογία του γιατρού.

Πρέπει να τερματίσετε τη νηστεία σταδιακά, όπως κάθε άλλη δίαιτα.

Φαρμακευτικές μέθοδοι.Όπως λένε, τις ίδιες μέρες νηστείας, μόνο φτηνές και ευδιάθετες. Αντί για φυσικά προϊόντα, χρησιμοποιήστε φάρμακα. Ένας αθλητής ονόματι Ross Eddie, χρησιμοποιώντας πειραματικά διουρητικά και δίαιτα καθαρισμού, κατάφερε να χάσει έως και 11 κιλά σε μια μέρα. Αλλά αυτό είναι εντελώς σκληρό και το έκανε αυστηρά υπό την επίβλεψη ειδικών.

Και οι διατροφολόγοι αστειεύονται επίσης:

Σε μια μέρα μπορείς να χάσεις δέκα με δεκαπέντε κιλά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακρωτηριάσεις το πόδι σου.