Διουρητικά για απώλεια βάρους: Αξίζει το παιχνίδι το κερί;

Τα χάπια αδυνατίσματος -ειδικά τα διουρητικά- είναι ίσως ένας από τους πιο δελεαστικούς τρόπους για να πείτε αντίο στην παχυσαρκία. Πόσο υπέροχο θα ήταν να καταπιείτε ένα χάπι στο οποίο κάποιος έχει συσκευάσει έξυπνα τα ενεργά συστατικά και να παρακολουθήσετε ήρεμα καθώς η βελόνα της ζυγαριάς σέρνεται κάτω και οι σελίδες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα λιώνουν! . . Κρίμα, αλλά στην πραγματικότητα όλα απέχουν πολύ από το να είναι όλα τόσο ευχάριστα.

Η αρχή λειτουργίας των διουρητικών χαπιών αδυνατίσματος

Όπως λέει το παλιό αστείο, είμαστε όλοι λίγο αγγούρι γιατί είμαστε κατά 90% νερό. Το γέλιο είναι γέλιο, και αυτό είναι εν μέρει αλήθεια: το 65-70 τοις εκατό, αν όχι το 90 τοις εκατό, του σώματός μας είναι πραγματικά υγρό. Και δεν είναι μόνο το προφανές αίμα, ιδρώτας και σάλιο! Κάθε κύτταρο του σώματος περιέχει νερό, χωρίς το οποίο δεν θα μπορούσε να υπάρξει, να διαιρεθεί και να αναπτυχθεί κανονικά.

Ωστόσο, από καιρό σε καιρό υπάρχουν αποτυχίες των μεταβολικών διεργασιών και περίσσεια νερού στο ανθρώπινο σώμα και έχουμε πρήξιμο, υπέρταση και διαταραχή στο έργο της καρδιάς, η οποία σε τέτοιες περιόδους παρουσιάζει αυξημένο φορτίο. Στην περίπτωση αυτή εφευρέθηκαν διουρητικά-διουρητικά. Είσαι:

 • αφαιρέστε την περίσσεια υγρού από τους ιστούς και συμβάλετε στη μετατροπή του σε ούρα.
 • Αποκλείστε εκείνα τα νεφρικά συστήματα που είναι υπεύθυνα για την επαναρρόφηση (επαναπορρόφηση) του νερού από τα ούρα.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια έντονη «εκροή» υγρού από το σώμα, η οποία επηρεάζει τις μετρήσεις στη ζυγαριά. Και μερικές φορές πολύ εντυπωσιακό!

Τα διουρητικά απομακρύνουν το νερό από το σώμα και μειώνουν το βάρος

Και τώρα για τα δυσάρεστα.Η λήψη διουρητικών σε καμία περίπτωση δεν επιτίθεται, δεν καίει, διασπά ή αφαιρεί τα αποθέματα λίπους του σώματος.Ανεξάρτητα από το πόσο εντυπωσιακό είναι ένα βαρίδι που κολλάτε, να θυμάστε ότι αυτό είναι απλώς νερό, το οποίο θα ανακάμψει γρήγορα μόλις σταματήσετε να πίνετε χάπια.

Ωστόσο, δεν θα αρνηθούμε εντελώς τα οφέλη των διουρητικών στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

 1. Έχουν καθαριστικό αποτέλεσμα και απομακρύνουν τα σήψη προϊόντα από τον οργανισμό. Και αυτό έχει θετική επίδραση στην υγεία και την εμφάνιση ενός ατόμου.Εδώ είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε, αφού τα διουρητικά με την ίδια θερμότητα, αφού αφαιρέσουν τις περιττές ουσίες, απορροφούν τις απαραίτητες, αφήνοντάς σας χωρίς άλατα και μέταλλα (κυρίως ασβέστιο).
 2. Ένα διουρητικό μπορεί να προσφέρει ισχυρή ψυχολογική υποστήριξη σε ένα άτομο που χάνει βάρος: μερικές φορές είναι πολύ χρήσιμο να βλέπεις τα περιττά κιλά να λιώνουν μπροστά στα μάτια σου.

Αλλά όλα αυτά λειτουργούν μόνο εάν το φάρμακο οφείλεται σε ιατρικές ενδείξεις - οίδημα, πίεση - ή συνταγογραφείται από γιατρό για προληπτικούς σκοπούς. Υποστηρίξτε το με μια απλή δίαιτα και τρέξιμο στο πάρκο, και το πρόβλημα της παχυσαρκίας θα εκτιναχθεί σε λίγες μέρες. Ωστόσο, οι γιατροί γενικά συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιείτε ένα διουρητικό μόνο για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Σε αυτή την περίπτωση, η βλάβη από τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του φαρμάκου πολλές φορές υπερτερεί του οφέλους του.

Τα διουρητικά δεν πρέπει να λαμβάνονται ως χάπια αδυνατίσματος. Αυτά είναι κυρίως φάρμακα που προορίζονται να βοηθήσουν άτομα με προβλήματα στο ουρογεννητικό, το καρδιαγγειακό και το ενδοκρινικό σύστημα. Και η απώλεια βάρους είναι απλώς μια πρωτότυπη παρενέργεια.

είδη διουρητικών

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αφαιρέσετε το υπερβολικό υγρό από το σώμα: πάρτε ένα τεχνητά συνθετικό φάρμακο ή χρησιμοποιήστε ένα «φυσικό» διουρητικό. Η πρώτη επιλογή είναι πιο αποτελεσματική, η δεύτερη πιο ασφαλής.

φαρμακευτική αγωγή

Τα φαρμακευτικά διουρητικά μπορούν να χωριστούν σε 3 κύριες ομάδες.

Το πρώτο και δυνατότεροείναι φάρμακα βρόχου, που ονομάζονται έτσι επειδή μπορούν να δράσουν στον βρόχο Genngle, που βρίσκεται στο νεφρό. Χαλαρώνουν τους λείους μυς των αγγείων, επιταχύνουν τη ροή του αίματος των νεφρών, αυξάνουν τη διήθηση, μειώνουν τον όγκο του ενδιάμεσου υγρού και απομακρύνουν τα άλατα μαγνησίου, καλίου, χλωρίου και νατρίου από το σώμα. Τα φάρμακα Loop δρουν γρήγορα, αποτελεσματικά, χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις αιχμής - για παράδειγμα, με υπερτασική κρίση ή πνευμονικό οίδημα - και . . . έχουν τον ευρύτερο κατάλογο παρενεργειών.

Προσεκτικός! Αυτά είναι διουρητικά με την ισχυρότερη δράση. Το να συνταγογραφήσετε στον εαυτό σας ένα διουρητικό βρόχου χωρίς να συμβουλευτείτε γιατρό θέτει σε κίνδυνο την υγεία σας.

δεύτερη ομάδα- Tazidnye φάρμακα - έχει λιγότερο έντονο αποτέλεσμα. Η «προσοχή» τους δίνεται στα σωληνάρια των νεφρών, τα οποία αφαιρούν επίσης άλατα και υγρά από το σώμα, αλλά με λιγότερη δύναμη Τα φάρμακα Tazidnye συνταγογραφούνται για οίδημα, πίεση, γλαύκωμα.

Τα διουρητικά Tazid μερικές φορές λαμβάνονται σε συνδυασμό με διουρητικά βρόχου.

τρίτη ομάδα, διουρητικά με καλιοσυντηρητική δράση, έχει την πιο ήπια επίδραση στον οργανισμό και ελάχιστες αντενδείξεις. Μειώνουν την πίεση, καταπολεμούν το πρήξιμο, αλλά ταυτόχρονα εμποδίζουν την απώλεια καλίου.

Παρά την ήπια επίδραση, τα καλιοσυντηρητικά φάρμακα θα σας δημιουργήσουν πολλά προβλήματα εάν αποφασίσετε να τα πάρετε τυχαία.

φυσικό διουρητικό

Η αυτοχορήγηση ορισμένων φαρμάκων είναι πάντα γεμάτη με ανεπιθύμητες συνέπειες. Αλλά τα φυσικά διουρητικά δεν ενέχουν τέτοιο κίνδυνο. Φυσικά, είναι πολύ ήπια σε σύγκριση με τα δισκία, αλλά εξακολουθούν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα διεγείροντας τα νεφρά να απομακρύνουν περισσότερα υγρά από το σώμα. Ποια είναι αυτά τα προϊόντα;

φρούτα, λαχανικά και μούρα

 1. Δεν είναι μυστικό γιατί δεν πρέπει να τρώτε καρπούζι το βράδυ - το να πηγαίνετε στην τουαλέτα δεν θα τελειώσει ποτέ. Και όλα αυτά λόγω του ζουμερού πολτού του, που στην περίπτωσή μας είναι τέλειος για το ρόλο του φυσικού διουρητικού!Είναι αλήθεια ότι είναι και επικίνδυνο, αφού περιέχει πολλή γλυκόζη, οπότε δεν πρέπει να παρασυρθείτε ούτε με αρωματικά φρούτα.Όλα πρέπει να είναι με μέτρο.
 2. Αλλά με τα cranberries, μπορείτε να συμπεριφέρεστε πιο τολμηρά. Ο ξινός χυμός του όχι μόνο έχει διουρητική δράση, αλλά έχει και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, συγκρατεί το κάλιο στον οργανισμό και θεραπεύει τα όργανα του ουροποιητικού συστήματος.
 3. Το λεμόνι συμπεριφέρεται παρόμοια. Στύψτε μισό φρούτο σε ένα ποτήρι νερό για ένα ρόφημα που διεγείρει την αποβολή υγρών, μειώνει την αρτηριακή πίεση και προστατεύει το ουροποιητικό σύστημα από λοιμώξεις.
 4. Έχουμε ήδη μιλήσει για τα αγγούρια στην αρχή του άρθρου. Είναι - το πρώτο - είναι γεμάτο νερό, άρα θέτει τα νεφρά σε εγρήγορση. Και το δεύτερο - περιέχει θείο και πυρίτιο, τα οποία συμβάλλουν στην απομάκρυνση του ουρικού οξέος από το σώμα.
 5. Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι φυσικά διουρητικά που δεν βλάπτουν τον οργανισμό
 6. Το ζουμερό σέλινο στον ατμό με αγγούρι τροφοδοτεί τα κύτταρα του σώματός μας με υγρό και ξεκινά τον μεταβολισμό του υδρογόνου. Προσθέστε το συχνά σε σέικ βιταμινών ή ψιλοκόψτε το σε φρέσκα κοτσάνια ως σνακ.
 7. Σίγουρα έχετε ακούσει για τις καθαρτικές επιδράσεις της παντζαροσαλάτας. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι είναι επίσης ένα καλό διουρητικό και ένα σύνολο αντιοξειδωτικών. Οπλιστείτε με τρίφτη!
 8. Το λάχανο διατηρεί τις διουρητικές του ιδιότητες ακόμα και όταν προστίθεται στη σούπα. Καλύτερα όμως να το φας ωμό: Τότε δυναμώνεις την καρδιά και κάνεις υπηρεσία στο στομάχι.
 9. Όχι λιγότερο χρήσιμα και ωμά καρότα. Διουρητικό αποτέλεσμα - φορές? οφέλη για να δείτε - δύο? αποκατάσταση της εντερικής μικροχλωρίδας - τρία. η ικανότητα ρύθμισης του μεταβολισμού των υδατανθράκων - τέσσερα. Αποθήκη με νικοτινικό οξύ που βοηθά στην καύση λίπους - πέντε. . . Μπορείτε να απαριθμήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά είναι καλύτερα να συμπεριλάβετε μόνο πιάτα με καρότο στο μενού σας και να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα αδυνατίσματος.

Εκτός από αυτά τα προϊόντα, το πεπόνι, η κολοκύθα, το αχλάδι, η φράουλα, το viburnum, το βατόμουρο, το φραγκοστάφυλο, το κράνμπερι, το μαρούλι, τα σπαράγγια, οι μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, το σπανάκι, το κρεμμύδι και το σκόρδο έχουν ήπια διουρητική δράση.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των φρούτων και των λαχανικών έναντι των χαπιών είναι ότι ενώ ξεπλένουν ορισμένες από τις ευεργετικές ουσίες από τον οργανισμό λόγω της διουρητικής δράσης, υπερκαλύπτουν τις απώλειες λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες και μέταλλα.

βότανα και μπαχαρικά

 1. Το πράσινο τσάι πάντα εξυπηρετούσε τους ανθρώπους ως πηγή νεότητας και υγείας, καθώς και ως υψηλής ποιότητας φάρμακο κατά του οιδήματος. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευασία με αυτό το πολύτιμο ποτό βρίσκει σίγουρα θέση στο ράφι του ντουλαπιού της κουζίνας σας. Συνιστάται να πίνετε 1 έως 3 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα.
 2. Το τζίντζερ απομακρύνει τα περιττά υγρά και τις τοξίνες. Χρησιμοποιήστε το ως εξής: 1 κ. γ. μεγάλο. τριμμένη ρίζα τζίντζερ ρίξτε 1 λίτρο βραστό νερό, αφήστε για 2-3 ώρες σε ένα θερμός και πιείτε το έγχυμα που προκύπτει με μέλι, και μερικές φορές γάλα, όπως το κανονικό τσάι. Ωστόσο, η φλεγόμενη ρίζα ερεθίζει τη βλεννογόνο μεμβράνη, επομένως χρησιμοποιήστε την πολύ, πολύ μέτρια - όχι περισσότερο από 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. ρινίσματα τζίντζερ την ημέρα. Η διάρκεια του μαθήματος εξαρτάται από το πώς νιώθετε, αλλά είναι επιθυμητό να μην υπερβαίνει τις 2 εβδομάδες. Και αν έχετε προβλήματα με το πεπτικό σύστημα, είναι καλύτερο να αρνηθείτε εντελώς τη χρήση μπαχαρικών.
 3. Ο μαϊντανός διεγείρει την ούρηση, βελτιώνει την πέψη και πλημμυρίζει τον οργανισμό με αντιοξειδωτικά. Επίσης λευκαίνει λίγο τα δόντια και φρεσκάρει την αναπνοή, γι' αυτό μη διστάσετε να το προσθέσετε στα πιάτα ενώ μαγειρεύετε. Ή κάντε το εξής: 1-2 κ. σ. μεγάλο. ψιλοκομμένο μαϊντανό, ρίξτε 500 ml βραστό νερό, αφήστε το να βράσει μέχρι να κρυώσει τελείως, σουρώστε και πιείτε το ζωμό κατά τη διάρκεια της ημέρας - 3/4 φλιτζάνι 20 λεπτά πριν από τα γεύματα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 2 εβδομάδες.
 4. Ο άνηθος έχει τη φήμη στη λαϊκή ιατρική ως ισχυρό ανθρακούχο και διουρητικό. Φτιάξτε το με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε με τον μαϊντανό ή κάντε το εξής: 1 κουτ. Οι σπόροι άνηθου ρίχνουμε 1 φλιτζάνι βραστό νερό, κρυώνουμε και πίνουμε το έγχυμα που προκύπτει, 2 κ. σ. μεγάλο. πριν από κάθε γεύμα. Το πλήρες μάθημα διαρκεί 2 εβδομάδες.
 5. Η τσουκνίδα, όπως και το τζίντζερ, καθαρίζει το σώμα όχι μόνο από την περίσσεια υγρών, αλλά και από επιβλαβείς ουσίες. Λειτουργεί καλύτερα όταν λαμβάνεται με ίσα μέρη ρίγανης και φύλλου σημύδας. 3 τέχνη. μεγάλο. Συλλέξτε, ρίξτε 500 ml βραστό νερό, αφήστε για 1 ώρα και πίνετε σε 4-5 δόσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η διάρκεια της θεραπείας είναι από μία εβδομάδα έως 1-1, 5 μήνα.
Σε ένα φυσικό κιτ πρώτων βοηθειών μπορείτε να βρείτε μια εναλλακτική λύση σε πολλά συνθετικά φάρμακα με τη μορφή διουρητικών βοτάνων.

Ένα αναζωογονητικό πρωινό ρόφημα, ο καφές κυριολεκτικά αφυδατώνει και στερεί από τον οργανισμό υγρά. Εάν ανησυχείτε για την εκτύπωση, δοκιμάστε τα συνηθισμένα . . . Πλιγούρι βρώμης. Παραδόξως, μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ήπιο διουρητικό. Το αλάτι, η ζάχαρη και οι άφθονες πρωτεϊνούχες τροφές, από την άλλη, κάνουν τα πάντα για να μην χάσετε ούτε μια σταγόνα υγρασίας. Περιορίστε την πρόσληψη αυτών των τροφών.

Τα συμπληρώματα διατροφής χρησιμεύουν ως ένα είδος συμβιβασμού μεταξύ φαρμακείου και φυσικής ιατρικής. Όντας μάλιστα δημιούργημα της φαρμακοβιομηχανίας, περιέχουν εκχυλίσματα φυτικών συστατικών και επομένως θεωρούνται λιγότερο επικίνδυνα από άλλα διουρητικά. Ωστόσο, αυτό δεν σας εμποδίζει να διαβάσετε αναλυτικά τις οδηγίες!

Αντενδείξεις και παρενέργειες

Τα διουρητικά έχουν μια σειρά από αντενδείξεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν τα αγοράσετε από το φαρμακείο:

 • αφυδάτωση;
 • άλματα στην αρτηριακή πίεση?
 • μειωμένη όραση και ακοή.
 • ζάλη και πονοκέφαλος, κουδούνισμα στα αυτιά.
 • αδυναμία και σε ορισμένες περιπτώσεις απώλεια συνείδησης.
 • Λειτουργικές διαταραχές της αιθουσαίας συσκευής που είναι υπεύθυνη για την αίσθηση της ισορροπίας.
 • διαταραχές της καρδιακής δραστηριότητας λόγω απώλειας ηλεκτρολυτών.
 • δερματικά εξανθήματα και αυξημένη ευαισθησία στο ηλιακό φως.
 • απέκκριση βιταμινών και μετάλλων από το σώμα.
 • ναυτία, δυσπεψία, απώλεια όρεξης.
 • Η ουρική αρθρίτιδα οφείλεται σε αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος.
Τα αστεία για την υγεία τελειώνουν άσχημα - μην παίρνετε διουρητικά εάν υπάρχουν αντενδείξεις

Τα διουρητικά δεν πρέπει να λαμβάνονται από κανέναν χωρίς να συμβουλευτεί γιατρό. Αλλά άτομα με διαβήτη, φυματίωση, ουρική αρθρίτιδα, νεφρικές και ηπατικές παθήσεις θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά με αυτό. Μια ξεχωριστή κατηγορία είναι οι έγκυες γυναίκες. Οι μέλλουσες μητέρες επιτρέπεται να χειρίζονται τα διουρητικά αυστηρά σύμφωνα με τη συνταγή του γιατρού.

Πώς να πάρετε διουρητικά στο σπίτι για να χάσετε βάρος;

 1. Πρώτος κανόνας: συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Μόνο ένας ειδικός μπορεί να προβλέψει όλες τις παγίδες της απόφασής σας και να αποτρέψει πιθανές επιπλοκές.Και μην ξεχάσετε να ενημερώσετε το γιατρό σας εάν παίρνετε άλλα φάρμακα - αυτό θα καθορίσει τη συμβατότητά τους με τα διουρητικά.
 2. Πίνετε καθαρό νερό σε ποσότητα 6-8 ποτηριών την ημέρα. Διαφορετικά, κινδυνεύετε από αφυδάτωση.
 3. Καταναλώστε όσο το δυνατόν λιγότερο αλάτι και ζάχαρη, καθώς αυτό θα διατηρήσει υγρά στο σώμα σας. Αλλά μην κάνετε χωρίς φυσικά διουρητικά: φρούτα, λαχανικά και μπαχαρικά.
 4. Παρακολουθήστε τις διακυμάνσεις του βάρους πατώντας στη ζυγαριά κάθε μέρα - την ίδια ώρα το πρωί μετά τη χρήση της τουαλέτας.
 5. Εάν αισθάνεστε αδιαθεσία, σταματήστε αμέσως να χρησιμοποιείτε διουρητικά για απώλεια βάρους και στρέψτε τις προσπάθειές σας σε μια δίαιτα που βασίζεται στην άσκηση.

Βαθμολογία χρηστών

Ένα κορίτσι μοιράζεται την εμπειρία της από τη χρήση διουρητικών για απώλεια βάρους

«Θα είμαι ειλικρινής: μερικές φορές, όταν την παραμονή των διακοπών έπρεπε να φορέσω ένα στενό φόρεμα και να στραγγίσω το υπερβολικό νερό από το σώμα, κατέφυγα στη βοήθεια ενός διουρητικού βρόχου. Αλλά ήξερα ότι αυτή ήταν μια ενέργεια μία φορά και δεν θα έπαιρνα μόνιμα αυτά τα χάπια. Γενικά, αγαπητά κορίτσια, για απώλεια βάρους είναι καλύτερα είτε να μην χρησιμοποιείτε καθόλου διουρητικά, είτε πολύ πολύ σπάνια!