Ζώνη αδυνατίσματος

Δεν ονειρεύονται όλοι με προβλήματα βάρους να χάσουν βάρος χωρίς δίαιτα και να ασκηθούν στο γυμναστήριο; Μπορεί μια ζώνη απώλειας βάρους να βοηθήσει σε αυτό; Πώς λειτουργούν οι ζώνες αδυνατίσματος; Πώς επηρεάζει αυτό το αποτέλεσμα το βάρος; Αξίζει να ξοδέψετε χρήματα για μια τέτοια συσκευή;

Ζώνη αδυνατίσματος

Σήμερα η διαφήμιση για διάφορες συσκευές για «παθητική» απώλεια βάρους κατακλύζει κυριολεκτικά τον αέρα. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι βιάζονται να κάνουν μια υπέροχη αγορά. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά: Δεν χρειάζεται να κάνετε ασκήσεις, μπορείτε επίσης να εξαντλήσετε τον εαυτό σας με δίαιτες. Βάζεις ζώνη θαύμα και χάνεις κιλά! Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται πώς να χάσουν βάρος με τον σωστό τρόπο, αλλά πόσο εύκολο είναι να χάσετε βάρος! Είναι όμως τόσο αποτελεσματικοί οι διαφορετικοί ιμάντες σάουνας, οι ιμάντες vibro και τα παρόμοια; Οι γιατροί και οι γυμναστές είναι πολύ λιγότερο αισιόδοξοι για αυτές τις συσκευές από τους αντιπροσώπους τους.

Τι είναι η ζώνη αδυνατίσματος;

Όλες οι υπάρχουσες ζώνες αδυνατίσματος μπορούν να χωριστούν σε δύο μεγάλες ομάδες:

  • Ιμάντες σάουνας.
  • Ζώνη μασάζ.

Υπάρχουν επίσης ζώνες που συνδυάζουν τις ιδιότητες των ζωνών σάουνας και των ζωνών μασάζ. Τι είναι τέτοιες ζώνες;

Ιμάντας εφέ σάουνας. Αυτές οι συσκευές αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος σε περιοχές του σώματος που βρίσκονται κάτω από τη ζώνη. Έτσι οι ιμάντες της σάουνας λειτουργούν στο στομάχι. Οι κατασκευαστές διαβεβαιώνουν ότι η επίδραση της σάουνας συμβάλλει στη διαδικασία της ενεργής διάσπασης των λιπιδίων. Στην πορεία, οι τοξίνες και τα περιττά υγρά φεύγουν από τους ιστούς μαζί με τον ιδρώτα. Εξαιτίας αυτού, η προβληματική περιοχή μειώνεται σε όγκο.

Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να περιμένει κανείς το φανταχτερό αποτέλεσμα μιας τέτοιας ζώνης. Ο υποδόριος ιστός δεν μπορεί να θερμανθεί σε περίπτωση τοπικής έκθεσης. Εάν αυτό ήταν δυνατό, η ομοιόσταση του σώματος θα διαταράσσονταν. Στην πραγματικότητα, μόνο το δέρμα θερμαίνεται και αυτό δεν οδηγεί σε απώλεια λίπους.

Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι το λίπος δεν λιώνει κατά τη διάρκεια της κανονικής θέρμανσης. Οι εναποθέσεις μπορούν να διασπαστούν μόνο με τη δράση ενζύμων και χημικών παρορμήσεων. Αυτό το αποτέλεσμα συμβαίνει όταν το σώμα λαμβάνει λιγότερες θερμίδες από όσες καταναλώνει. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φοράτε ζώνη φυσικά, αλλά μόνο μετά από δίαιτα. Αλλιώς δεν θα βρεις μέση σφήκα!

Ζώνη αδυνατίσματος από νεοπρένιο

Ορισμένες ζώνες έχουν ακόμη και επιπλέον θερμότητα ή ενοχλητικό εμποτισμό (όπως το πιπέρι). Ζεσταίνουν τον ιστό πιο έντονα και έτσι η εφίδρωση είναι πιο ενεργή. Καθώς ο ιστός στεγνώνει, ο όγκος στην πραγματικότητα μειώνεται, αλλά το λίπος παραμένει στη θέση του. Πιες ένα ποτήρι νερό και όλο το φαινόμενο της σάουνας έχει φύγει!

Οι ζώνες εφέ σάουνας είναι φθηνές, αλλά αγοράζονται καλύτερα είτε από φαρμακεία είτε από καταστήματα αθλητικών ειδών. Παρεμπιπτόντως, αν αντικαταστήσετε μια τέτοια ζώνη με κανονική μεμβράνη ή μουστάρδα, δεν θα χάσετε τίποτα.

Ζώνη μασάζ. Πρόκειται για ηλεκτρικές συσκευές που δρουν στο σώμα με μαγνητικές ή ηλεκτρικές ώσεις, καθώς και με δονήσεις. Οι κατασκευαστές διαβεβαιώνουν ότι κάτω από αυτή την επίδραση, το λίπος γίνεται μια πολύ πιο εύκολα αποικοδομήσιμη ουσία.

Δυστυχώς, οι δονήσεις έχουν επίσης μικρή επίδραση στο λίπος. Είμαστε εκτεθειμένοι σε κραδασμούς κάθε μέρα: ακόμη και μια βόλτα με το αυτοκίνητο ή το μετρό μπορεί να εκτινάξει σωματικό λίπος. Οι ζώνες που δημιουργούν μαγνητικό πεδίο δεν πρέπει επίσης να θεωρούνται ως θαυματουργή θεραπεία για την απώλεια βάρους. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι γιατροί δεν εγκρίνουν αυτό το είδος απώλειας βάρους και διαβεβαιώνουν ότι οι συνέπειες για την υγεία μπορεί να είναι πολύ τρομακτικές.

Το Vibrobelt αντενδείκνυται κατηγορηματικά σε ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση, έγκυες γυναίκες καθώς και καρδιοπάθειες και θηλάζουσες μητέρες. Αν λοιπόν θέλετε να μάθετε πώς να χάσετε βάρος μετά τον τοκετό, τότε θα πρέπει να ξεχάσετε τη ζώνη δονήσεων. Εάν τα αιμοφόρα αγγεία είναι εύθραυστα και μετά από επεμβάσεις στην κοιλιά, είναι επίσης αδύνατη η χρήση τέτοιων συσκευών.

Οι ιμάντες σάουνας δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή δερματικά προβλήματα. Οι αλλεργικοί πρέπει να αποφεύγουν τις ζώνες με διάφορους ερεθιστικούς εμποτισμούς.

Όσο δελεαστική κι αν είναι η διαφήμιση, μην ξεχνάτε ότι η διατροφή και η άσκηση παραμένουν οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι απώλειας βάρους. Και είναι απίθανο να μπορείτε να χάσετε βάρος ενώ είστε ξαπλωμένοι στον καναπέ σε μια ζώνη θαύματος.