Δίαιτα απώλειας βάρους με βάση το φαγόπυρο

Φαγόπυρο για αποτελεσματική απώλεια βάρους

Η επιθυμία να δείχνουν τέλεια αναγκάζει τις γυναίκες να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες και να τηρούν αυστηρές δίαιτες. Το όμορφο μισό της ανθρωπότητας συχνά ενδιαφέρεται για δίαιτες ταχείας δράσης που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε πραγματικά βάρος σε λιγότερο από 10 ημέρες. Ένας από τους τρόπους καθαρισμού του σώματος που σίγουρα θα οδηγήσει σε απώλεια βάρους είναι μέσω μιας δίαιτας με φαγόπυρο.

Για όσους χάνουν βάρος, υπάρχουν πολλές παραλλαγές διατροφικών προγραμμάτων με κύριο πιάτο το φαγόπυρο για 1-2 εβδομάδες. Εκείνοι που θέλουν να διατηρήσουν τη φόρμα μπορούν να ακολουθήσουν μια μονο δίαιτα φαγόπυρου ή να συνδυάσουν μούσλι με λαχανικά ή ροφήματα γάλακτος που έχουν υποστεί ζύμωση. Η δίαιτα με φαγόπυρο για γρήγορη απώλεια βάρους είναι ο πιο ήπιος τρόπος για να χάσετε τα περιττά κιλά, αλλά απαιτείται πάντα προηγούμενη συνεννόηση με έναν γιατρό.

Ο ειδικός πρέπει να διεξαγάγει μια ολοκληρωμένη διάγνωση του σώματος που θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν η απώλεια βάρους με φαγόπυρο είναι δυνατή για το άτομο που υποβάλλει το αίτημα και πόσο ασφαλής είναι η μέθοδος για αυτόν. Ο γιατρός θα σας πει εάν η κατάσταση της υγείας σας επιτρέπει να ξεκινήσετε μια μονο δίαιτα ή εάν είναι ακόμη καλύτερο για τον ασθενή να τρώει μια δίαιτα που περιλαμβάνει φαγόπυρο και λαχανικά (στη διατροφή μαζί με μούσλι, γαλακτοκομικά, φρούτα, κρέας κ. λπ. . . ).

Οι διατροφολόγοι λένε ότι το φαγόπυρο όχι μόνο σας βοηθά να χάσετε βάρος, αλλά επίσης αναπληρώνει την απαιτούμενη ποσότητα φυτικών ινών στο σώμα και τον εμπλουτίζει με μια ολόκληρη σειρά βιταμινών:

 • ΜΙ;
 • ΣΕ 1;
 • ΣΕ 2?
 • ΣΤΙΣ 9.
Διατροφολόγος για τα οφέλη του φαγόπυρου για τον οργανισμό

Μια τέτοια δίαιτα είναι σε θέση να κορεστεί το σώμα με χρήσιμες ουσίες (σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνες) και ταυτόχρονα να το καθαρίσει από τις τοξίνες. Οι άνθρωποι που κάνουν αυτή τη δίαιτα μιλούν κολακευτικά για τα αποτελέσματά της, υποστηρίζοντας ότι είναι δυνατό να χάσεις σημαντικό βάρος σε μια εβδομάδα με τη βοήθεια του φαγόπυρου.

Ακόμα κι έτσι, οι γιατροί σας προτρέπουν να μην παραμελείτε την ευεξία σας, ακόμη και αν παρατηρηθεί μούδιασμα - σε περίπτωση επιδείνωσης της γενικής υγείας κατά τη διάρκεια της δίαιτας, υπάρχει επείγουσα ανάγκη επανεξέτασης της διατροφής.

Διατροφή με φαγόπυρο

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι υπάρχει ένας ειδικός τύπος φαγόπυρου που χρησιμοποιείται για απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, τα συνηθισμένα μαγειρεμένα δημητριακά χωρίς πρόσθετο αλάτι λαμβάνονται ως βάση της καθημερινής διατροφής. Οι υποστηρικτές της απώλειας βάρους χάρη στο φαγόπυρο επιβεβαιώνουν ότι δεν αισθάνονται πεινασμένοι όλη την ημέρα, καθώς τα πιάτα με δημητριακά τους δίνουν ένα αίσθημα κορεσμού.

Ένα άλλο πλεονέκτημα για τους αρχάριους είναι ότι δεν υπάρχουν όρια σερβιρίσματος. Σύμφωνα με τους κανόνες της δίαιτας, επιτρέπεται να έχετε οποιαδήποτε ποσότητα χυλού για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό - στη διατροφή μπορείτε να φάτε φαγόπυρο σε οποιαδήποτε δόση μέχρι να χορτάσετε.

Εάν ο γιατρός απαγορεύει την τήρηση μιας μονο δίαιτας, τότε μπορείτε να εξετάσετε μια δίαιτα που περιλαμβάνει φαγόπυρο και λαχανικά. Τότε ο οργανισμός λαμβάνει τη σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών και ο ασθενής δεν αισθάνεται νωθρός όλη μέρα. Μόνο ένας εξειδικευμένος ειδικός μπορεί να καθορίσει την αποτελεσματικότητα της δίαιτας με φαγόπυρο για έναν δεδομένο ασθενή.

Σε μια μονο δίαιτα φαγόπυρου, πρέπει να πίνετε αρκετό νερό

Για να μην αργήσει να έρθει το αποτέλεσμα της απώλειας βάρους, θα πρέπει πραγματικά να κάνετε μια δίαιτα με φαγόπυρο. Οι κύριες διατάξεις αυτής της δίαιτας:

 1. Κατά το μαγείρεμα, τα δημητριακά δεν πρέπει να αλατίζονται. Απαγορεύεται η προσθήκη αλατιού στον παρασκευασμένο χυλό.
 2. Η μονο δίαιτα δεν περιλαμβάνει άλλα τρόφιμα εκτός από μαγειρεμένα δημητριακά - η δίαιτα με φαγόπυρο λειτουργεί αποτελεσματικά μόνο εάν τηρείται αυστηρά η μονο δίαιτα.
 3. Με μια ποικίλη δίαιτα εγκεκριμένη από τους γιατρούς, μπορείτε να φάτε φαγόπυρο σε μια δίαιτα με λαχανικά, κρέας ή ψάρι.
 4. Δεν χρειάζεται να περιορίσετε τις μερίδες χυλού - επιτρέπεται να τρώτε φαγόπυρο για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο για απώλεια βάρους μέχρι την πληρότητα.
 5. Τα άτομα που ακολουθούν δίαιτα φαγόπυρου επιτρέπεται να πίνουν νερό σε ποσότητα όχι μεγαλύτερη από 2, 5 λίτρα την ημέρα.

Αν ακολουθήσετε σωστά τους κανόνες της δίαιτας του φαγόπυρου, μπορείτε να χάσετε 2 έως 10 κιλά μετά από 5-7 ημέρες. Το αποτέλεσμα της απώλειας βάρους επηρεάζεται από την ένταση της σωματικής δραστηριότητας και τη σωστή συμμόρφωση με όλες τις συνταγές της δίαιτας.

Τα βασικά της αποτελεσματικής διατροφής

Το φαγόπυρο είναι μια τροφή με λίγες θερμίδες, γι' αυτό και οι άνθρωποι χάνουν βάρος καταναλώνοντας αυτό το χυλό.Εκατό γραμμάρια του προϊόντος περιέχουν μόνο 313 θερμίδες, επομένως το φαγόπυρο μπορεί να θεωρηθεί ο σχεδόν πιο πιστός βοηθός στην απώλεια βάρους.

Το φαγόπυρο είναι ένα προϊόν με λίγες θερμίδες που βοηθά στην απώλεια βάρους

Το να μαγειρεύετε χυλό φαγόπυρου ενώ χάνετε βάρος δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Τα πλιγούρια βράζονται σε νερό χωρίς αλάτι για 15-25 λεπτά. Μπορείτε επίσης να ρίξετε εκ των προτέρων το φαγόπυρο με βραστό νερό όταν το αφαιρείτε για να γίνει ο χυλός πιο μαλακός. Οι έμπειρες νοικοκυρές προτιμούν να μαγειρεύουν μούσλι το βράδυ, έτσι ώστε το τηγάνι με το αρωματικό φαγόπυρο να χύνεται ζεστό μέχρι το πρωί.

Θα πρέπει να αποφεύγετε το στιγμιαίο χυλό καθώς η υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες αυτού του προϊόντος μπορεί να οδηγήσει σε αργή απώλεια βάρους. Επιπλέον, αυτό το είδος προϊόντος δεν περιέχει το σύμπλεγμα βιταμινών που βρίσκεται στο φυσικό φαγόπυρο, πράγμα που σημαίνει ότι ο οργανισμός δεν λαμβάνει χρήσιμες ουσίες.

Η βέλτιστη συνταγή για όσους ακολουθούν μια μονο δίαιτα αποτελείται από δημητριακά και καθαρό νερό. Μπορείτε να μαγειρέψετε τη σωστή ποσότητα φαγόπυρου κάθε φορά πριν από το γεύμα ή να ετοιμάσετε ένα πιάτο με χείλος για πολλές μερίδες ταυτόχρονα. Συνιστάται να προπλύνετε το μούσλι με τον πυρήνα, ώστε να μην εισχωρήσουν ξένα αντικείμενα στο χυλό.

Ένας υποχρεωτικός κανόνας για τα άτομα που έχουν επιλέξει να χάσουν βάρος με φαγόπυρο είναι να πίνουν τακτικά. Οι διατροφολόγοι συνιστούν να τελειώνετε κάθε γεύμα με ένα ποτήρι νερό. Θα πρέπει επίσης να πίνετε τουλάχιστον 1 λίτρο υγρών μεταξύ πρωινού, μεσημεριανού και βραδινού. Μην παρασύρεστε με νερό μετά το δείπνο για να αποφύγετε το πρωινό πρήξιμο.

Με μια λιτή διατροφή, επιτρέπεται να πίνετε 1-2 ποτήρια κεφίρ κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά εάν ένα άτομο είναι επιρρεπές σε δυσκοιλιότητα. Μια μερίδα ρόφημα με ξινόγαλο μετά το φαγόπυρο το βράδυ όταν χάνετε βάρος ανταμείβει το αίσθημα κορεσμού και βελτιώνει τον μεταβολισμό.

Μια δίαιτα φαγόπυρου σας επιτρέπει να πίνετε ένα ποτήρι κεφίρ κατά τη διάρκεια της ημέρας

Μόνο ένας εξειδικευμένος διατροφολόγος μπορεί να καθορίσει πόσες ημέρες μπορείτε να κάνετε δίαιτα φαγόπυρου. Με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ο ειδικός μπορεί να προσαρμόσει τη διατροφή ώστε να περιλαμβάνει νέα προϊόντα. Φαγόπυρο χωρίς κρέας, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να καταναλωθούν μόνο από άτομα χωρίς αντενδείξεις σε αυτή τη δίαιτα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούνται πολύπλοκες δίαιτες:

 • Δίαιτα πρωτεΐνης φαγόπυρου?
 • Κουάκερ φαγόπυρου + λαχανικά.
 • Δίαιτα με φαγόπυρο και φρούτα.

Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι το φαγόπυρο και άλλες υγιεινές τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος γρήγορα. Πρόσθετες υγιεινές τροφές βοηθούν στην αναπλήρωση των ελλείψεων σε μικροθρεπτικά συστατικά, γεγονός που έχει θετική επίδραση στη γενική ευημερία του ατόμου.

Κατάλογος αποδεκτών τροφίμων για τη δίαιτα φαγόπυρου

Εάν η δίαιτα είναι εξαιρετικά σαφής σε μια μονο δίαιτα - περιλαμβάνει φρεσκοβρασμένα δημητριακά και νερό, τότε το μενού σύνθετων δίαιτων με φαγόπυρο περιλαμβάνει τη χρήση άλλων προϊόντων. Ανάλογα με το είδος της δίαιτας, επιλέγονται τα απαραίτητα διατροφικά συστατικά:

 • πρωτεϊνούχα τρόφιμα?
 • ποτά γάλακτος που έχουν υποστεί ζύμωση?
 • Λαχανικά;
 • Αποξηραμένα φρούτα;
 • φρέσκα φρούτα.
Τροφές που επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της δίαιτας με φαγόπυρο

Ένα αγαπημένο μεταξύ των επιλογών για απώλεια βάρους με βάση αυτό το χυλό είναι η δίαιτα φαγόπυρου με λαχανικά. Αυτή η δίαιτα όχι μόνο παρέχει στον οργανισμό φυτική πρωτεΐνη, η οποία περιέχεται στα δημητριακά, αλλά αντισταθμίζει και την ανεπάρκεια βιταμινών.

Το χυλό φαγόπυρου περιέχει βιταμίνη Ε και συστατικά Β1, Β2, Β9. Μελέτες διατροφολόγων έχουν αποδείξει ότι ο συνδυασμός φαγόπυρου και λαχανικών είναι καλός για την απώλεια βάρους. Σε αυτή την περίπτωση, η δίαιτα γίνεται λιγότερο επιθετική για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι σαλάτες λαχανικών για μεσημεριανό μπορεί να περιέχουν μικρές ποσότητες ελαιόλαδου ή φυτικού ελαίου.

Προτεινόμενο μενού για δίαιτα φαγόπυρου και λαχανικών

Δευτέρα
 • Πρωινό - 100 g χυλός + 100 g σαλάτα λαχανικών (αγγούρι, μαρούλι, μαϊντανός)
 • Μεσημεριανό - 80 g βραστή κολοκύθα
 • Μεσημεριανό - 100 γραμμάρια χυλού σε ζωμό λαχανικών
 • Απογευματινό σνακ - 100 g τριμμένο καρότο και φρέσκια σαλάτα αγγουριού
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια χυλού
Τρίτη
 • Πρωινό - 100 g κουάκερ + 80 g βρασμένο κουνουπίδι
 • Μεσημεριανό - 100 γραμμάρια τριμμένη σαλάτα καρότου με βότανα
 • Μεσημεριανό - 150 γρ χυλό + τριμμένο βραστό παντζάρι 80 γρ
 • Απογευματινό σνακ - σαλάτα λαχανικών 100 g (αγγούρι, βότανα, σέλινο)
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια χυλού
Τετάρτη
 • Πρωινό - 120 g κουάκερ σε ζωμό λαχανικών
 • Μεσημεριανό - 1 φρέσκο αγγούρι ή 80 γραμμάρια τριμμένα καρότα
 • Μεσημεριανό - 150 γραμμάρια χυλό φαγόπυρου + σαλάτα από λευκό λάχανο, αγγούρι και λαχανικά
 • Απογευματινό σνακ - 100 g βραστό μπρόκολο και σπαράγγια
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια φαγόπυρου
Πέμπτη
 • Πρωινό - 100 χυλός + 80 γραμμάρια βραστή κολοκύθα
 • Μεσημεριανό - 100 g κολοκυθάκια στον ατμό
 • Μεσημεριανό - 120 g κουάκερ + 80 g αγγούρι, ντομάτα, λαχανικά, κινέζικο λάχανο
 • Απογευματινό σνακ - 100 γραμμάρια τριμμένα καρότα
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια χυλού
Παρασκευή
 • Πρωινό - 150 g κουάκερ
 • Μεσημεριανό - σαλάτα λαχανικών (οποιοδήποτε λαχανικό για γεύση + 5 ml σάλτσα σόγιας)
 • Μεσημεριανό - 150 γραμμάρια χυλού σε ζωμό λαχανικών
 • Απογευματινό σνακ - 80 g πάπρικας
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια χυλού
Σάββατο
 • Πρωινό - 100 g κουάκερ και μια σαλάτα από τριμμένα βραστά παντζάρια (80 g)
 • Μεσημεριανό - 1 αγγούρι + ψωμί σίκαλης (30 g)
 • Μεσημεριανό - 100 g χυλός + στιφάδο κολοκυθάκια, κολοκυθάκια, κολοκύθα και μπρόκολο στον ατμό (80 g)
 • Απογευματινό σνακ - τριμμένα καρότα με σέλινο (100 γρ. )
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια χυλού
Κυριακή
 • Πρωινό - 100 g χυλός + σαλάτα λαχανικών (80 g) με σάλτσα σόγιας
 • Μεσημεριανό - κολοκύθα βραστή 100 γρ
 • Μεσημεριανό - 150 γραμμάρια φαγόπυρου σε ζωμό λαχανικών
 • Απογευματινό σνακ - αφέψημα βοτάνων
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια χυλού
Μήλα και αχλάδια στη δίαιτα φρούτων φαγόπυρου

Τα φρούτα συμπληρώνουν επίσης την παροχή του οργανισμού με απαραίτητα στοιχεία. Επομένως, υπάρχουν δίαιτες που χρησιμοποιούν μήλα, αχλάδια και εσπεριδοειδή, καθώς και μια σειρά από αποξηραμένα φρούτα: αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες, δαμάσκηνα. Σε μια δίαιτα φαγόπυρου, μπορείτε να έχετε μόνο περιορισμένη ποσότητα φρούτων και αποξηραμένων φρούτων για μεσημεριανό και απογευματινό τσάι. Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη των τροφίμων, αλλά η προσθήκη τέτοιων συστατικών στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Προτεινόμενο μενού διατροφής με φρούτα φαγόπυρου

Δευτέρα
 • Πρωινό - 150 g κουάκερ
 • Μεσημεριανό - 1 πράσινο μήλο
 • Μεσημεριανό - 150 g κουάκερ
 • Απογευματινό σνακ - 60 g αποξηραμένα βερίκοκα
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια χυλού
Τρίτη
 • Πρωινό - 150 g κουάκερ
 • Μεσημεριανό - 1 πορτοκάλι
 • Μεσημεριανό - 150 g κουάκερ
 • Απογευματινό σνακ - 1 πράσινο μήλο
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια χυλού
Τετάρτη
 • Πρωινό 120 g χυλός με σταφίδες (30 g)
 • Μεσημεριανό - 40 g δαμάσκηνα
 • Μεσημεριανό - 150 g κουάκερ φαγόπυρου
 • Απογευματινό σνακ - μισό γκρέιπφρουτ
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια φαγόπυρου
Πέμπτη
 • Πρωινό - 120 g χυλός + νερό με χυμό λεμονιού (0, 33 l)
 • Μεσημεριανό - 1 πράσινο μήλο
 • Μεσημεριανό - 150 g κουάκερ
 • Απογευματινό σνακ - μια χούφτα σταφίδες / αποξηραμένα βερίκοκα (30-40 g)
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια χυλού
Παρασκευή
 • Πρωινό - 150 g κουάκερ
 • Μεσημεριανό - 80 γραμμάρια ανανά ή 2 μανταρίνια
 • Μεσημεριανό - 150 g κουάκερ
 • Απογευματινό σνακ - 1 αχλάδι
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια χυλού
Σάββατο
 • Πρωινό - 150 g κουάκερ
 • Μεσημεριανό - 40 g δαμάσκηνα
 • Μεσημεριανό - 150 g κουάκερ
 • Απογευματινό σνακ - 1 πράσινο μήλο
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια χυλού
Κυριακή
 • Πρωινό - 100 g χυλός + 100 g φρουτοσαλάτα (δεν επιτρέπονται μόνο σταφύλια και μπανάνα)
 • Μεσημεριανό - αφέψημα βοτάνων
 • Μεσημεριανό - 150 γραμμάρια φαγόπυρου
 • Απογευματινό σνακ - 1 αχλάδι ή 1 πράσινο μήλο
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια χυλού
Συστατικά μιας δίαιτας φρούτων φαγόπυρου για απώλεια βάρους

Μια δίαιτα φαγόπυρου με προϊόντα πρωτεΐνης σας επιτρέπει να λαμβάνετε περισσότερη πρωτεΐνη, η οποία δίνει στο σώμα ένα ανώμαλο σχήμα. Εάν η δίαιτα περιέχει συστατικά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε οποιοδήποτε γεύμα εκτός από το βραδινό, σύμφωνα με τους διατροφικούς κανόνες.

Συνιστώμενο μενού διατροφής με πρωτεΐνη φαγόπυρου

Δευτέρα
 • Πρωινό - 100 g κουάκερ + 100 g τυρί cottage
 • Μεσημεριανό - 50 γραμμάρια σκληρού τυριού
 • Μεσημεριανό - 100 g κουάκερ + 80 g τόνου
 • Απογευματινό σνακ - 1 βραστό αυγό / 80 γραμμάρια τυρί κότατζ
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια χυλού
Τρίτη
 • Πρωινό - ομελέτα στον ατμό από 1 αυγό κοτόπουλου + 100 γρ χυλό
 • Μεσημεριανό - γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
 • Μεσημεριανό - 150 g κουάκερ + 80-100 g βραστό στήθος κοτόπουλου
 • Απογευματινό σνακ - 50 g τυρί
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια χυλού
Τετάρτη
 • Πρωινό - 120 g κουάκερ σε γάλα
 • Μεσημεριανό - ψωμί σίκαλης (30 γρ. )
 • Μεσημεριανό - 150 γραμμάρια χυλό φαγόπυρου σε ζωμό κοτόπουλου
 • Απογευματινό σνακ - 100 g τυρί cottage
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια φαγόπυρου
Πέμπτη
 • Πρωινό - 40 g τυρί + 1 βραστό αυγό + 100 g χυλός
 • Μεσημεριανό - γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
 • Μεσημεριανό - 120 g χυλός + 80 g βραστό βοδινό κρέας (μπορεί να αντικατασταθεί με 80 g σόγιας)
 • Απογευματινό σνακ - τσάι από βότανα (+ μπορείτε να φάτε ψωμί σίκαλης 30 γρ. )
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια χυλού
Παρασκευή
 • Πρωινό - 150 g κουάκερ, 1 φλιτζάνι τσάι
 • Μεσημεριανό - 1 βραστό αυγό / 2 ασπράδια αυγού ομελέτα στον ατμό
 • Μεσημεριανό - 150 γραμμάρια χυλού σε ζωμό κοτόπουλου
 • Απογευματινό σνακ - 50 g σκληρού τυριού
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια χυλού
Σάββατο
 • Πρωινό - 100 g κουάκερ για 0, 5 l γάλα
 • Μεσημεριανό - αφέψημα βοτάνων
 • Μεσημεριανό - 100 g κουάκερ + 80 g τόνου
 • Απογευματινό σνακ - 100 g τυρί cottage
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια χυλού
Κυριακή
 • Πρωινό - 100 g κουάκερ + 80 g τυρί cottage
 • Μεσημεριανό - ένα ποτήρι κεφίρ / γάλα ψησίματος που έχει υποστεί ζύμωση
 • Μεσημεριανό - 100 g φαγόπυρο + 80 g στήθος κοτόπουλου (μοσχάρι / σόγια)
 • Απογευματινό σνακ - 50 g σκληρού τυριού
 • Δείπνο - 120 γραμμάρια χυλού
Δίαιτα σε δίαιτα πρωτεΐνης φαγόπυρου

Η εισαγωγή πρόσθετων στοιχείων στη δίαιτα του φαγόπυρου θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε τη δίαιτα περισσότερο, καθώς ο ασθενής θα εγγυηθεί μια ισορροπημένη διατροφή. Το σώμα δεν υποφέρει από μόνιμο περιορισμό της πρόσληψης άλλων τροφών - έτσι θα είναι δυνατό να καθίσετε στο φαγόπυρο για περισσότερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο 14 ημέρες.

Θεραπεία κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας

Για μονοδιατροφές, είναι σημαντικό να καταναλώνετε τουλάχιστον 2, 5 λίτρα υγρών την ημέρα. Η κατανάλωση μόνο χυλού μπορεί να προκαλέσει αργό μεταβολισμό με έλλειψη νερού.

Εάν η καθημερινή διατροφή περιλαμβάνει λαχανικά και φρούτα, η ποσότητα του υγρού που καταναλώνεται μπορεί να μειωθεί στο 1, 5 λίτρο. Δεν συνιστάται να παρασυρθείτε στη δίαιτα φαγόπυρου:

 • Καφές;
 • Κακάο;
 • Αναψυκτικά?
 • φρεσκοι χυμοι;
 • Χυμοί φρούτων;
 • μαύρο τσάι.

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, είναι καλύτερο να εγκαταλείψετε τελείως τα παραπάνω ποτά για να χάσετε βάρος. Η μέγιστη ποσότητα ανθρακούχων και καφεϊνούχων ποτών είναι ένα φλιτζάνι το πρωί.

Ποτά που πρέπει να αποφεύγετε ενώ βρίσκεστε στη δίαιτα με φαγόπυρο

Η παρουσία επιπλέον θερμίδων σε χυμούς και φρέσκους χυμούς μπορεί να σας εμποδίσει να χάσετε τα περιττά κιλά. Τα καλύτερα ποτά κατά τη διάρκεια της δίαιτας με φαγόπυρο είναι το πράσινο τσάι ή τα smoothies λαχανικών χωρίς πρόσθετο αλάτι. Μπορείτε επίσης να παρασκευάσετε ένα αφέψημα βοτάνων ή, για αλλαγή, να προσθέσετε μισό ποτήρι κεφίρ σε μαγειρεμένο χυλό φαγόπυρου το πρωί.

Πώς να αποκτήσετε φόρμα με φαγόπυρο σε 7 ημέρες

Το όνειρο ενός παχύσαρκου ατόμου είναι να μπει στην αγαπημένη του φυσική κατάσταση το συντομότερο δυνατό. Τα περισσότερα προγράμματα διατροφής με βάση το φαγόπυρο είναι σχεδιασμένα να διαρκούν για μια εβδομάδα, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα μπορούν συχνά να φανούν μετά από μερικές ημέρες. Με την αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων και την απουσία μη εγκεκριμένων τροφών στη διατροφή, οι άνθρωποι χάνουν 3 κιλά τις πρώτες τρεις ημέρες. Αντίστοιχα, μια δίαιτα με φαγόπυρο μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε έως και 7-9 κιλά την εβδομάδα.

Η πιο αποτελεσματική επιλογή για γρήγορη απώλεια βάρους είναι η μονο δίαιτα. Η αυστηρή δίαιτα που συνεπάγεται συμβάλλει σε απώλεια βάρους 10 κιλών ή περισσότερο σε μόλις επτά ημέρες. Αξίζει να θυμάστε: μπορείτε να φάτε απεριόριστη ποσότητα φαγόπυρου - η απώλεια βάρους, κατά κανόνα, δεν αισθάνεται πείνα.

Οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν να μην παρασυρθείτε με μια μονο δίαιτα, παρά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του εβδομαδιαίου ζυγίσματος. Αφού καθορίσετε πόσο πρέπει να στάζετε ένα φαγόπυρο την εβδομάδα, μεταβείτε σε μια πιο ήπια διατροφή για τουλάχιστον 10-21 ημέρες. Με θετικά αποτελέσματα από την εξέταση του σώματος σε μια εβδομάδα, ο γιατρός μπορεί να δώσει την άδεια να επιστρέψει σε μια άκαμπτη μονο δίαιτα.

Η σωστή διέξοδος από τη δίαιτα

Το φαγόπυρο ως συνοδευτικό κατά την έξοδο από τη δίαιτα

Η απώλεια βάρους με μια δίαιτα φαγόπυρου είναι εύκολη εάν ακολουθείτε τους κανόνες διατροφής και συνδυάζετε την απαραίτητη διατροφή με μέτρια σωματική δραστηριότητα. Η εγκατάλειψη της διατροφής σας είναι ένα σημαντικό μέρος της διατήρησης του ιδανικού βάρους σας. Πολλοί άνθρωποι που χάνουν βάρος πηγαίνουν σε ένα από τα δύο άκρα:

 • στο τέλος της δίαιτας, ξυπνά μια άγρια όρεξη - ένα άτομο αρχίζει να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες καλούδια για αόριστο χρονικό διάστημα.
 • ένα άτομο που μόλις ολοκλήρωσε μια μονο δίαιτα ή μια συνδυασμένη δίαιτα φαγόπυρου δεν θέλει να φάει καθόλου.

Και τα δύο σενάρια θα πρέπει να αποκλειστούν καθώς η μετάβαση σε μια νέα δίαιτα θα πρέπει να είναι σταδιακή. Και η άρνηση κάθε τροφής είναι ένας σίγουρος τρόπος για να αντιμετωπίσετε γαστρεντερικά προβλήματα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εισάγετε νέα προϊόντα αμέσως μετά το τέλος της δίαιτας με το φαγόπυρο.

Συνιστάται να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε χυλό ως συνοδευτικό - το φαγόπυρο μπορεί να καταναλωθεί με κρέας, σαλάτες λαχανικών, ψάρι. Πρέπει επίσης να ακολουθείται το καθεστώς κατανάλωσης αλκοόλ για να εξαλειφθεί ο κίνδυνος αύξησης βάρους ξανά. Αποφεύγοντας την υπερκατανάλωση τροφής και την κατανάλωση λιπαρών τροφών, είναι δυνατό να συνεχίσετε να χάνετε βάρος χωρίς αυστηρή δίαιτα.

Πώς να ικανοποιήσετε την πείνα ενώ κάνετε δίαιτα

Οι διατροφολόγοι θεωρούν ότι η δίαιτα με φαγόπυρο είναι ένας ήπιος τρόπος για να χάσετε βάρος γρήγορα, αλλά πολλοί πάσχοντες από απώλεια βάρους βιώνουν συνεχή πείνα σε μια αυστηρή δίαιτα. Η βάναυση όρεξη είναι πιο συνηθισμένη αργά το απόγευμα, όταν θέλετε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με κάτι νόστιμο μετά από μια γόνιμη μέρα. Μερικές συμβουλές για όσους κάνουν δίαιτα φαγόπυρου και αναζητούν τρόπο να ικανοποιήσουν την πείνα:

Η κατανάλωση ενός μήλου συνιστάται για να πνίξετε το αίσθημα της πείνας κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας με φαγόπυρο
 1. Ένα ποτήρι κεφίρ ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά πριν τον ύπνο μπορεί να γεμίσει το σώμα γρήγορα.
 2. Εάν η πείνα επικρατεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι ειδικοί συνιστούν να προτιμάτε ένα πράσινο μήλο ή μια χούφτα αποξηραμένα φρούτα.
 3. Για πρωινό μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα φλιτζάνι αρωματικό καφέ και μετά το χυλό φαγόπυρου μπορείτε να φάτε μια μικρή μερίδα cottage cheese χωρίς ζάχαρη.
 4. Σημαντικές αποκλίσεις από τη συνταγογραφούμενη δίαιτα πρέπει να αποφεύγονται το βράδυ. Το μόνο πράγμα που μπορεί να προστεθεί το φαγόπυρο στο δείπνο είναι 100 ml κεφίρ.

Εάν πείνατε όλη την ημέρα, επανεξετάστε τις συνήθειές σας στο ποτό. Συμβαίνει ότι ένα άτομο μπερδεύει τη δίψα για μια έντονα διεγερμένη όρεξη.

Επιλογές διατροφής με βάση το φαγόπυρο

Εκτός από τη μονο δίαιτα, όπου δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλα προϊόντα εκτός από χυλό, υπάρχουν διάφοροι τύποι δίαιτας με φαγόπυρο. Τα άτομα με ενεργό τρόπο ζωής θα πρέπει να προτιμούν τη συνδυαστική δίαιτα φαγόπυρου για την αναπλήρωση των θρεπτικών συστατικών.

Η αλλαγή στη διατροφή δεν πρέπει να προκαλεί καμία ενόχληση - η επιδείνωση της ευημερίας είναι ένα σαφές σημάδι ότι η διατροφή πρέπει να αλλάξει. Η βέλτιστη δίαιτα για απώλεια βάρους θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα χωρίς να επηρεάσει τη συνολική υγεία σας. Εάν ο ασθενής έχει χρόνιες ασθένειες και άλλες αντενδείξεις, θα πρέπει να ανατεθεί σε διαιτολόγο η επιλογή της κατάλληλης δίαιτας.

Επιλογές διατροφής ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα

Ανάλογα με τη διάρκεια, υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της δίαιτας για όσους θέλουν να χάσουν βάρος:

 • Δίαιτα εξπρές για τρεις ημέρες.
 • Δίαιτα φαγόπυρου για απώλεια βάρους για 7 ημέρες.
 • Μονοδιατροφή ή συνδυασμένο μενού για δύο εβδομάδες.
 • Δίαιτα 10 ημερών σε χυλό φαγόπυρου.
 • δίαιτα με βάση το φαγόπυρο για περίοδο 1 μήνα.

Η δίαιτα εξπρές, που διαρκεί το πολύ τρεις ημέρες, μοιάζει περισσότερο με μέρες νηστείας. Ο στόχος είναι να καθαρίσετε το σώμα από τις τοξίνες και να απαλλαγείτε από μερικά ενοχλητικά κιλά. Τις περισσότερες φορές, τα κορίτσια επιλέγουν μια εβδομαδιαία δίαιτα που δίνει πιο απτά αποτελέσματα.

Χάστε βάρος χάρη στη δίαιτα με φαγόπυρο

Μια μεγαλύτερη επιλογή για απώλεια βάρους είναι μια συνδυασμένη δίαιτα ή μια μονο δίαιτα για 10 ημέρες. Ένα άτομο μπορεί να επιλέξει για τον εαυτό του μια αυστηρή ή ελαφριά δίαιτα για να τηρήσει άνετα τη δίαιτα:

 • Η μονο δίαιτα προϋποθέτει 10 ημέρες φαγόπυρου και νερού.
 • Η δίαιτα φαγόπυρου με προϊόντα πρωτεΐνης για 10 ημέρες επιτρέπει την κατανάλωση τυριού cottage, κοτόπουλου, βοείου κρέατος και ψαριού.
 • μια ελαφριά δίαιτα περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα, φρούτα, λαχανικά και κρέας - μια τέτοια δίαιτα φαγόπυρου για μια περίοδο 10 ημερών θα είναι ευκολότερη.

Οι μακρύτερες δίαιτες - μια δίαιτα με φαγόπυρο για 14 ημέρες και μια μηνιαία δίαιτα με βάση το χυλό φαγόπυρου - πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ποικίλες. Εάν έχετε ακολουθήσει μια μονο δίαιτα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, πιθανότατα θα προκύψουν βλάβες και γρήγορη αύξηση βάρους.

Οι διατροφολόγοι συνιστούν, ακόμη και με την πιο αυστηρή δίαιτα, να καταναλώνετε τακτικά 1 λίτρο ροφημάτων γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας 14 ημερών με φαγόπυρο για απώλεια βάρους και να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με μια χούφτα σταφίδες ή ένα πράσινο μήλο το πρωί.

Αν μιλάμε για δίαιτα για 31 ημέρες, θα πρέπει να φτιάχνεται ένα ισορροπημένο μενού κάθε εβδομάδα.

Ένα παράδειγμα μενού διατροφής με φαγόπυρο για ένα μήνα

Χρήσιμα προϊόντα για δίαιτα φαγόπυρου για ένα μήνα
1 εβδομάδα
 • Πρωινό - χυλός φαγόπυρου (έως 200 g), 1 φλιτζάνι καφέ χωρίς ζάχαρη και κρέμα
 • Μεσημεριανό - σαλάτα από αγγούρι και μαρούλι (μερίδα 100 g)
 • Μεσημεριανό - μια μερίδα κουάκερ (έως 200 g), 1 φλιτζάνι τσάι από βότανα
 • Απογευματινό σνακ - γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (1 μερίδα)
 • Δείπνο - φαγόπυρο (έως 150 g), 1 ποτήρι κεφίρ.
2 εβδομάδες
 • Πρωινό - φαγόπυρο (έως 200 g), τσάι ή καφές χωρίς ζάχαρη (1 φλιτζάνι)
 • Μεσημεριανό - τυρί cottage (100 g) και 1 πράσινο μήλο
 • Μεσημεριανό - χυλός 150 g και 120 g βραστό στήθος κοτόπουλου
 • Απογευματινό σνακ - σαλάτα λαχανικών (μερίδα 100 γρ. )
 • Δείπνο - φαγόπυρο (έως 100 g), 1 φλιτζάνι τσάι από βότανα
3 εβδομάδες
 • Πρωινό - χυλός φαγόπυρου 150 g και 1 βραστό αυγό
 • Μεσημεριανό - σκληρό τυρί (50 g), σαλάτα λαχανικών (100 g)
 • Μεσημεριανό - χυλός 150 γρ. , τόνος βρασμένος (80-100 γρ. )
 • Απογευματινό σνακ - 1 πράσινο μήλο, νερό (0, 5 l)
 • Δείπνο - χυλός φαγόπυρου (έως 150 g), νερό (0, 33 l)
4 εβδομάδες
 • Πρωινό - φαγόπυρο με γάλα (150 g μούσλι + 0, 5 l γάλα)
 • Μεσημεριανό - ζωμός λαχανικών (200 g) ή τριμμένο καρότο και πράσινη σαλάτα (150 g)
 • Μεσημεριανό - κουάκερ (έως 200 g) + 50 g σόγιας (ή βραστό βοδινό)
 • Απογευματινό σνακ - τυρί cottage (150 g) ή μια χούφτα αποξηραμένα φρούτα (30 g σταφίδες / αποξηραμένα βερίκοκα / δαμάσκηνα)
 • Δείπνο - 150 g κουάκερ και 1 ποτήρι κεφίρ

Τύποι δίαιτας για μια σειρά από τρόφιμα

Πράσινα λαχανικά χαμηλών θερμίδων στο μενού διατροφής με φαγόπυρο

Μόνο μια δίαιτα με βάση το φαγόπυρο δεν διαφέρει στην ποικιλία των πιάτων - μια αυστηρή δίαιτα φαγόπυρου. Απαγορεύεται η χρήση άλλων συστατικών εκτός από το φαγόπυρο και το καθαρό νερό στη μονο δίαιτα. Οι επιλογές συνδυασμού επιτρέπουν στα άτομα που χάνουν βάρος να προσθέτουν μικρές ποσότητες αποδεκτών τροφίμων στη διατροφή τους. Με τι μπορείτε να συνδυάσετε το χυλό:

 1. Μια δίαιτα πρωτεΐνης φαγόπυρου επιτρέπεται να τρώει έως και 150 γραμμάρια βραστό κοτόπουλο ή βοδινό κρέας για μεσημεριανό γεύμα (μπορείτε να αντικαταστήσετε το κρέας με τυρί cottage ή βραστό αυγό). Χυλός με σκληρό τυρί επιτρέπεται για απογευματινό σνακ ή ως ξεχωριστό πιάτο - μπριζόλα τόνου στον ατμό.
 2. Στη δίαιτα φαγόπυρου-λαχανικών κυριαρχούν τα μαγειρεμένα πλιγούρια φαγόπυρου, αλλά τα διαιτητικά γεύματα συνδυάζονται με πράσινα λαχανικά με λίγες θερμίδες (βότανα, αγγούρια, πιπεριές, κολοκυθάκια, μπρόκολο κ. λπ. χρησιμοποιούνται για απώλεια βάρους). Είναι δυνατόν να προσθέσετε μια σαλάτα λαχανικών στη γαρνιτούρα με φαγόπυρο μια φορά την ημέρα ή να έχετε μια μερίδα χυλού σε μια μπουκιά με ένα φρέσκο αγγούρι για μεσημεριανό γεύμα.

Η εστίαση της δίαιτας είναι στο χυλό, τα πρόσθετα προϊόντα πρέπει να αποτελούν όσο το δυνατόν λιγότερο από τη διατροφή.

Διατροφικές συμβουλές

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις συστάσεις των ειδικών για κάθε άτομο που αδυνατίζει για να μην επανέλθει το χαμένο βάρος. Οι διατροφολόγοι λένε ότι κάθε δίαιτα στοχεύει πρωτίστως στον καθαρισμό του οργανισμού και στην αρχή με τη σωστή διατροφή. Αν θέλετε να πείτε αντίο στα περιττά κιλά, θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της δίαιτας με φαγόπυρο, πρέπει να πίνετε νερό για την εντερική περισταλτική
 1. Πριν ξεκινήσετε τη δίαιτα φαγόπυρου, πρέπει να υποβληθείτε σε ιατρική εξέταση - το αποτέλεσμα των δοκιμών θα σας βοηθήσει να προσαρμόσετε τη διατροφή στις ανάγκες του σώματος ξεχωριστά.
 2. Η τήρηση μιας μονοδίαιτας δεν επιτρέπεται σε όλους - η αυστηρή δίαιτα απαγορεύεται σε διαβητικούς, έγκυες γυναίκες, ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση και άτομα με γαστρεντερικές παθήσεις.
 3. Κατά τη διάρκεια της δίαιτας με φαγόπυρο (10 ημέρες, 2 εβδομάδες, 3 ημέρες, ένα μήνα) είναι σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό. Το υγρό ενισχύει τον μεταβολισμό σας και μειώνει τον κίνδυνο προβλημάτων περισταλτισμού.
 4. Το βράδυ, οι μερίδες πρέπει να μειωθούν - είναι σημαντικό να κάνετε το απογευματινό τσάι και το δείπνο ελαφρύ και μέτρια θρεπτικό.
 5. Ποτά με ζύμωση: Το κεφίρ, το γάλα που έχει υποστεί ζύμωση, το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά είναι καλές προσθήκες στη διατροφή.
 6. Υπάρχει ένα όριο στον χρόνο που μπορείτε να καθίσετε σε μια δίαιτα φαγόπυρου. Συνιστάται να μην υπερβείτε τις 31 ημέρες - το σώμα χρειάζεται ένα διάλειμμα από τους αυστηρούς περιορισμούς στην πρόσληψη τροφής.

Οι διατροφολόγοι προτείνουν επίσης ότι μια μονο δίαιτα θα σας βοηθήσει να χάσετε έως και 17 κιλά σε δύο εβδομάδες με σωστή διατροφή. Αυτό είναι το μέγιστο αποτέλεσμα του πόσο μπορείτε να χάσετε βάρος σε 14 ημέρες με το φαγόπυρο. Όμως, σε αυτό το πλαίσιο, εάν ένα άτομο που έχασε βάρος στο τέλος της δίαιτας παρουσιάζει επιδείνωση της υγείας του, τότε αντενδείκνυται να επιστρέψει στην ίδια αυστηρή δίαιτα με την πάροδο του χρόνου.

Η δίαιτα προορίζεται κυρίως να φέρει ανακούφιση, δύναμη και καλά συναισθήματα μέσω της αποτελεσματικότητας. Εάν παρατηρηθεί ενόχληση κατά τη διάρκεια μιας περιορισμένης δίαιτας, αυτή η μέθοδος για να γίνετε πιο όμορφοι, νεότεροι και πιο αδύνατοι μπορεί να μην χαρακτηριστεί αποτελεσματική.