Αναπνευστικές ασκήσεις για απώλεια βάρους

Ιδιαίτερα οι τεμπέληδες δεν θέλουν να χάσουν βάρος και υποβάλλονται σε ενεργό προπόνηση και «επώδυνη» δίαιτα με σωστή διατροφή. Για αυτούς, οι διατροφολόγοι έχουν αναπτύξει ασκήσεις αναπνοής για απώλεια βάρους που καθιστούν δυνατή την αισθητή μείωση του όγκου και τη σύσφιξη των μυών μέσα σε λίγες μέρες. Είναι πραγματικά δυνατό αυτό;

Αναπνευστικές ασκήσεις για απώλεια βάρους

Αποδεικνύεται ότι οι ασκήσεις αναπνοής όχι μόνο σας βοηθούν να χάσετε βάρος, αλλά και μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο των περισσότερων ασθενειών - όπως καρδιαγγειακές ή μυοσκελετικές διαταραχές. Πρόκειται για τη σωστή αναπνοή και τον κορεσμό των κυττάρων του σώματος με οξυγόνο, το οποίο είναι απαραίτητο για μια φυσιολογική ζωή. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τακτική άσκηση, αλλά επειδή αυτό δεν συμβαίνει στη συνηθισμένη ζωή, είναι απαραίτητο να καλυφθεί το έλλειμμα με ασκήσεις αναπνοής.

Τι είναι οι ασκήσεις αναπνοής;

Οι ειδικοί λένε ότι οι αναπνευστικές ασκήσεις βοηθούν στην απώλεια βάρους παρέχοντας οξυγόνο στα λιποκύτταρα και στη συνέχεια καίγοντάς τα στο σώμα - με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία επιταχύνεται σημαντικά (το γεγονός αυτό ενθαρρύνει τους ανθρώπους που χάνουν βάρος να αναπνέουν σωστά ενώ αθλούνται). Αυτό αποδεικνύεται από πολυάριθμες κριτικές από άτομα που έχουν χάσει βάρος και έχουν κάνει τις ασκήσεις με μια ορισμένη κανονικότητα.

Αυτό είναι σημαντικό: η επιλογή του τύπου άσκησης που χρησιμοποιείτε για απώλεια βάρους συνιστάται μόνο με τη συγκατάθεση του γιατρού σας. Σας επιτρέπει να επιλέξετε μια τεχνική που δεν θα βλάψει υπάρχουσες ασθένειες ή τραυματισμούς που έχουν εμφανιστεί μία φορά.

Η αερόβια αναπνοή σήμερα αντιπροσωπεύεται από ένα διαφορετικό σύνολο ασκήσεων χωρισμένες σε τεχνικές - Body Flex, Oxize, Yoga, Pranayama και άλλες πρακτικές. Όλες αυτές οι μέθοδοι βασίζονται στη βαθιά αναπνοή, η οποία επιτρέπει στο οξυγόνο να διεισδύσει βαθιά στα κύτταρα του αίματος και στα εσωτερικά όργανα.

Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας

Οι ασκήσεις αναπνοής για την απώλεια βάρους από την κοιλιά, τους μηρούς και άλλες προβληματικές περιοχές έχουν τα ακόλουθα οφέλη:

  • Η βαθιά αναπνοή προάγει την οξείδωση των λιποκυττάρων, η οποία οδηγεί στη φυσική τους καύση. Εάν οι άνθρωποι ανέπνεαν πάντα σωστά, δεν θα υπήρχαν προβλήματα με το υπερβολικό βάρος. Σύμφωνα με έρευνες ειδικών, ο μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί μόνο το 25% του όγκου των πνευμόνων.
  • Ο κορεσμός του σώματος με οξυγόνο προάγει την καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών, βιταμινών και μετάλλων από τον πεπτικό σωλήνα. Αυτό βελτιώνει σημαντικά τον μεταβολισμό, ο οποίος εξουδετερώνει την αύξηση βάρους.
  • Το οξυγόνο βοηθά στη μείωση της όρεξης προάγοντας την παραγωγή μορίων ATP - των ουσιών που είναι υπεύθυνες για τη γρήγορη διάσπαση των τροφίμων που ταΐζετε σε ενέργεια. Το ίδιο γεγονός οδηγεί φυσικά σε ένα αίσθημα κορεσμού γρήγορα.
  • Όταν αναπνέετε σωστά, μπορείτε να απαλλαγείτε από τις τοξίνες και άλλους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί στα λιπώδη κύτταρα. Το γεγονός αυτό βοηθά στην ταχεία οξείδωση και απέκκρισή τους από τον οργανισμό.
  • Οι ασκήσεις αναπνοής μπορούν επίσης να εκτελούνται από άτομα με τραυματισμούς στα οποία απαγορεύεται η συμμετοχή σε τυπικό άθλημα.

Η τεχνική των αναπνευστικών ασκήσεων για απώλεια βάρους συνιστάται συχνά για την καταπολέμηση της κοιλιάς. Αυτό οφείλεται στο απλό γεγονός ότι τα λιποκύτταρα εναποτίθενται στα εσωτερικά όργανα της κοιλιάς. Κατά κανόνα, όταν τρώτε υπερβολικά ή τρώτε μεγάλες ποσότητες λιπαρών τροφών, αυτά τα λιποκύτταρα συσσωρεύονται γρήγορα και αποβάλλονται πρώτα ταυτόχρονα. Επομένως, εάν προκύψουν προβλήματα στην περιοχή που φαίνεται και η διατροφή είναι περιορισμένη, πρέπει να εκτελούνται ασκήσεις αναπνοής.

Αποτελεσματικά μαθήματα

Για την απώλεια βάρους, οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο σύμπλεγμα με έναν γιατρό. Διαφορετικά, αρκεί να καταφύγετε σε τυπικές ασκήσεις που παρουσιάζονται παρακάτω που είναι αποτελεσματικές για τη γενική αποβολή του περιττού σωματικού λίπους.

"Μετρήστε μέχρι το 4"

Εισπνεύστε βαθιά ενώ στέκεστε - εισπνεύστε αργά, μετρώντας μέχρι το 4 στο μυαλό σας. Η αναπνοή καθυστερεί - μετρήστε επίσης μέχρι το 4. Υπάρχει μια αργή εκπνοή, η οποία μετράει επίσης ως το 4. Αυτό θα ισχύει. επαναλαμβάνεται τουλάχιστον 10 φορές. Συνιστάται να κάνετε μια τέτοια άσκηση κάθε φορά που δημιουργείται μια αγχωτική κατάσταση ή υπάρχει επιθυμία για φαγητό, αλλά όχι λόγω περιορισμού ή δίαιτας.

«Τραβάμε στο στομάχι»

Αυτή η άσκηση έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κατάσταση της κοιλιάς, καθώς όχι μόνο αφαιρεί το περιττό λίπος, αλλά και τονώνει σημαντικά τους μύες. Η άσκηση είναι μια φυσιολογική βαθιά εισπνοή με τη μύτη σε όρθια θέση, τραβώντας την κοιλιά και τεντώνοντας ταυτόχρονα τους μύες. Ακολουθεί ένα ελαφρύ κράτημα της αναπνοής. Η εκπνοή είναι σπασμωδική με το στόμα με τα χείλη ερμητικά κλειστά - και οι κοιλιακοί μύες εξασθενούν σταδιακά. Η άσκηση είναι δύσκολο να εκτελεστεί την πρώτη φορά και πρέπει να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον 20 φορές. Επομένως, μια τέτοια αναπνοή πραγματοποιείται όλη την ημέρα μέχρι να φτάσει στον κανόνα.

"Breathing Belly"

Η παρακάτω άσκηση θα σας βοηθήσει να τονώσετε τους κοιλιακούς σας. Το πλεονέκτημα των ενεργειών είναι ότι μπορούν να εκτελεστούν οποτεδήποτε, οπουδήποτε. Καθίστε σε μια καρέκλα, λυγίστε τα γόνατά σας σε ορθή γωνία, εκτελέστε τη χαρακτηριστική κοιλιακή αναπνοή και τεντώστε τους κοιλιακούς σας μύες. Η άσκηση ξεκινά με 10 επαναλήψεις, αυξάνοντας σταδιακά το φορτίο σε 40 αναπνοές στη σειρά.

"Αλλαγή πίεσης"

Οι ασκήσεις αναπνοής μπορούν να γίνουν σε ύπτια θέση. Ξαπλώστε στο πάτωμα, λυγίστε τα γόνατά σας, τοποθετήστε το αριστερό σας χέρι στο στήθος σας και το δεξί σας χέρι στο στομάχι σας. Η άσκηση πραγματοποιείται παίρνοντας βαθιές αναπνοές με το στήθος, τραβώντας το στομάχι - επιπλέον, πιέζοντάς το προς τα κάτω με το χέρι. Όταν εκπνέετε, το στομάχι φουσκώνει και το στήθος πιέζεται. Κάντε τουλάχιστον 20 επαναλήψεις, μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των αναπνοών χωρίς να μειώσετε τον όγκο των πνευμόνων.

Πρακτικές συμβουλές: Για να κάνετε αυτό το είδος απώλειας βάρους πιο διασκεδαστικό, συνιστάται να κάνετε ασκήσεις με εκπαιδευτικά βίντεο ή ήσυχη μουσική.

συστάσεις

Προκειμένου οι ασκήσεις αναπνοής να έχουν θετική επίδραση στην απώλεια βάρους, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τις απλές συστάσεις και τους κανόνες των "προγραμματιστών". Οι βασικές αρχές της εκτέλεσης ασκήσεων αναπνοής περιλαμβάνουν:

  • τακτική εκτέλεση·
  • η απόδοση για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι συνεχώς καλύτερη.
  • Η αναπνοή πρέπει να είναι μετρημένη και αργή.
  • συνιστάται να ξεκινήσετε ασκήσεις αναπνοής με άδειο στομάχι - αυτό δεν προκαλεί κοιλιακό άλγος, δύσπνοια και πονοκέφαλο.
  • παρέχετε καθαρό αέρα κατά τη διάρκεια της προπόνησης - είναι καλύτερο να κάνετε γυμναστική στο δρόμο, σε ακραίες περιπτώσεις στο μπαλκόνι.

Η αυστηρή τήρηση των κανόνων και των συστάσεων για την εκτέλεση ασκήσεων αναπνοής θα συμβάλει στην ταχεία απώλεια βάρους. Εάν η σωστή αναπνοή είναι ένας τρόπος απώλειας βάρους με σημαντική απόκλιση βάρους από τον κανόνα, τότε θα παρατηρηθεί εκτός από τη σωστή διατροφή. Γίνεται διάκριση μεταξύ της απόρριψης λιπαρών, αμυλούχων και γλυκών πιάτων.

Για λόγους κινήτρων και τακτικής άσκησης, γυναίκες και άνδρες συχνά παρακολουθούν ειδικά μαθήματα γιόγκα, Oxisize, Body-Flex και άλλα μαθήματα. Εδώ ο εκπαιδευτής βοηθά στην εξάλειψη πιθανών λαθών, που συχνά γίνονται από αρχάριους, και δημιουργεί ατομικά ένα σχέδιο για την εκτέλεση των ασκήσεων. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το βάρος μειώνεται σιγά σιγά μέσω ασκήσεων αναπνοής - το αποτέλεσμα μπορεί να εκτιμηθεί πολύ πιο γρήγορα λόγω των μειωμένων όγκων.