Διατροφή καρπούζι - μείον 10 κιλά την εβδομάδα: αποτελέσματα, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, κριτικές

Χυμός καρπουζιού για απώλεια βάρους

Κάθε γυναίκα και κάποιοι άνδρες ονειρεύονται να είναι σε τοπ φόρμα. Οι εκπρόσωποι του όμορφου μισού της ανθρωπότητας καταφεύγουν σε όλα για να ευχαριστήσουν τους άλλους με την εμφάνισή τους. Στις μέρες μας, η δίαιτα με το καρπούζι είναι πολύ δημοφιλής. Λιγότερο από 10 κιλά την εβδομάδα - αυτό είναι το αποτέλεσμά της. Αλλά αυτό ισχύει μόνο εάν τηρούνται όλοι οι κανόνες για την εφαρμογή του.

Καρπούζι για απώλεια βάρους

Χρήσιμο «ριγέ» μούρο

Αρχικά, ας μάθουμε από τι «φτιάχνεται» το νόστιμο φρούτο.

 • Σχεδόν ενενήντα τοις εκατό είναι νερό. Αυτή η περιεκτικότητα σε υγρό συμβάλλει σε μια έντονη διουρητική δράση και βελτιώνει την εντερική κινητικότητα.
 • Το δώδεκα τοις εκατό είναι ζάχαρη (γλυκόζη, σακχαρόζη, φρουκτόζη).
 • Το κάλιο, το ασβέστιο, ο σίδηρος και το νάτριο είναι μέταλλα. Αν φάτε διακόσια πενήντα γραμμάρια καρπούζι, θα πάρετε την ημερήσια αξία του μαγνησίου. Με ανεπάρκεια σε αυτό το στοιχείο, εμφανίζεται χρόνια κόπωση, πονοκέφαλοι και μυϊκές κράμπες.
 • Οι ουσίες είναι αλκαλικές και πηκτίνη. Οι φυτικές ίνες που αποτελούν το μούρο βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Εξαιτίας αυτού, το καρπούζι είναι χρήσιμο για άτομα με καρδιαγγειακά προβλήματα.
 • Πρωτεΐνες.
 • Κυτταρίνη. Ομαλοποιεί το έργο του γαστρεντερικού σωλήνα.
 • Βιταμίνες (A, C, B).
 • Αντιοξειδωτικά: Αυτές οι ουσίες προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από την καταστροφή που ξεκινά με την ηλικία.

Βασικές αρχές διατροφής

Θα πρέπει αμέσως να εστιάσετε στο γεγονός ότι αυτό το διατροφικό πρόγραμμα δεν είναι κατάλληλο για μακροχρόνια χρήση. Γιατί είναι μονο δίαιτα. Βασίζεται σε διουρητική δράση. Μια μεγάλη ποσότητα υγρού αποβάλλεται από το σώμα, περίπου δύο λίτρα. Αυτό μειώνει το βάρος κατά περίπου αυτόν τον αριθμό κιλών.

Το καρπούζι είναι ένα γλυκό μούρο. Αυτό διαποτίζει γρήγορα το σώμα.

Με μείον 10 κιλά την εβδομάδα, η δίαιτα με καρπούζι βασίζεται σε διατροφικές προσαρμογές. Η μετάβαση γίνεται από το φαγητό με πολλές θερμίδες σε ένα μενού με λίγες θερμίδες.

Το μούρο είναι ένα φυσικό μεταβολικό διεγερτικό. Μπορεί να αντικαταστήσει το κανονικό πόσιμο νερό.

Για να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, συνιστάται:

 • Κανονίστε μια μέρα νηστείας την εβδομάδα. Τρώτε μόνο καρπούζι όλη μέρα.
 • Ασκηθείτε περισσότερο και μην ξεχάσετε να ασκηθείτε. Αρκεί να κάνετε ασκήσεις κάθε πρωί.

Δίαιτα κατά την απώλεια βάρους

Λίγο αργότερα θα μιλήσουμε για το ίδιο το μενού. Αρχικά, ας βουτήξουμε στις αρχές της διατροφής. Για να πάρετε μείον 10 κιλά την εβδομάδα με μια δίαιτα καρπούζι, πρέπει να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες:

 • Ο μέγιστος αριθμός ημερών που μπορεί να δαπανηθεί τρώγοντας ένα καρπούζι δεν πρέπει να υπερβαίνει τις τρεις. Και τότε μόνο αφού συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να αποφύγετε προβλήματα υγείας. Αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα εάν είναι δυνατόν να καθίσετε σε μια δίαιτα καρπούζι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Προτιμήστε ένα μενού με λίγες θερμίδες. Οι μερίδες πρέπει να είναι μικρές. Προσθέστε περίπου δύο κιλά πολτού μούρων. Καταναλώστε το σε ίσες μερίδες όλη την ημέρα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε εντελώς ένα από τα γεύματα με μια κόκκινη απόλαυση.
 • Δύο φορές την εβδομάδα μπορείτε να τρώτε καρπούζι και λίγο μαύρο ψωμί όλη την ημέρα. Τις υπόλοιπες μέρες, το φαγητό πρέπει να είναι χαμηλό σε θερμίδες αλλά πλήρες.

Αν ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες, θα φτιάξετε μια όμορφη σιλουέτα και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα υγείας.

Σαλάτα καρπούζι για απώλεια βάρους

Σκληρό φαγητό

Ποιες τροφές πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν χρησιμοποιείτε τη δίαιτα με καρπούζι για απώλεια βάρους; Οι κριτικές των εκπροσώπων του όμορφου μισού της ανθρωπότητας δείχνουν ότι μπορεί να είναι σκληρό και δωρεάν. Τώρα ας μιλήσουμε για τον πρώτο τύπο.

Η διάρκεια κυμαίνεται μεταξύ πέντε και δέκα ημερών.

 • Πριν ξεκινήσετε μια δίαιτα, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να πραγματοποιήσετε εξέταση των οργάνων του γαστρεντερικού σωλήνα και της καρδιάς.
 • Η καθημερινή διατροφή αποτελείται από ένα καρπούζι και πόσιμο νερό.
 • Η συχνότητα των γευμάτων δεν είναι μεγαλύτερη από πέντε φορές την ημέρα.
 • Ο ημερήσιος ρυθμός βασίζεται στο βάρος του ατόμου που χάνει βάρος. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα κιλό μούρα για κάθε δέκα κιλά σωματικού βάρους.
 • Σωστή διέξοδος από τη δίαιτα. Τα προϊόντα πρέπει να εισάγονται σταδιακά. Όχι περισσότερα από δύο την ημέρα. Διαφορετικά, το βάρος μπορεί να πέσει και ακόμη και να προσθέσει μερικά κιλά.

Με σωστή τήρηση των όρων της διατροφής με καρπούζι, οι κριτικές και τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι σε επτά ημέρες μπορείτε να μειώσετε το βάρος από τρία έως πέντε κιλά.

Δωρεάν φαγητό

Αυτός ο τύπος είναι πιο ήπιος και λιγότερο αποτελεσματικός. Το καρπούζι καταναλώνεται μόνο για πρωινό. Για όσους δεν μπορούν να κάνουν χωρίς τα πάντα, η δωρεάν δίαιτα με καρπούζι είναι κατάλληλη για απώλεια βάρους. Το μενού έχει ως εξής, είναι κατά προσέγγιση. Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να αλλάξουν, αλλά μόνο για τρόφιμα με λίγες θερμίδες.

 • Όπως προαναφέρθηκε, πολτός καρπουζιού για πρωινό. Το βάρος του δεν είναι περισσότερο από εξακόσια γραμμάρια, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι το πρωί δεν θα κάνει κακό.
 • Μεσημεριανό - σούπα λαχανικών ή ψημένα λαχανικά (καρότα, κολοκυθάκια, πιπεριές, κουνουπίδι, κολοκύθα).
 • Για δείπνο - χυλός βρώμης με μήλα. Μπορείτε να μαγειρέψετε κολοκύθα στον ατμό και, μαζί της, ψωμί χωρίς μαγιά.

Απαγορεύεται η χρήση: ανθρακούχων και αλκοολούχων ποτών. Συνιστάται να πίνετε τουλάχιστον ενάμισι λίτρο νερό κάθε μέρα.

Αυτό το πρόγραμμα εγγυάται αργή απώλεια βάρους. Ταυτόχρονα όμως, αυτού του είδους η δίαιτα με καρπούζι, οι κριτικές και τα αποτελέσματα που το μαρτυρούν, βοηθούν στην παραγωγή πιο μόνιμων αποτελεσμάτων από ότι με μια σκληρή δίαιτα.

Επιπλέον, αυτό το είδος διατροφής βοηθά στον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες, αναπληρώνει την έλλειψη σιδήρου, μαγνησίου και βιταμινών.

Θετικές πτυχές της δίαιτας

Πίνετε νερό με δίαιτα καρπούζι
 • Όπως κάθε άλλο φαγητό, η δίαιτα με το καρπούζι έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τώρα ας πάμε στις θετικές πτυχές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, βοηθά όχι μόνο στην απώλεια βάρους, αλλά και στην απομάκρυνση της περίσσειας υγρών από το σώμα. Καθαρίστε τα έντερα και αισθανθείτε καλύτερα.
 • Ένα σημαντικό επιχείρημα είναι η μείωση της όρεξης. Αυτή η πτυχή είναι σημαντική για όσους παλεύουν με την πείνα μεταξύ των γευμάτων.
 • Χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες του προϊόντος. Αυτοί οι αριθμοί κυμαίνονται από 28 έως 38 θερμίδες, όλα εξαρτώνται από την ωριμότητα του μούρου.
 • Το φρούτο είναι πολύ νόστιμο και σε πολλούς αρέσει να το τρώνε.
 • Ο καρπός ωριμάζει στα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε είναι πιο εύκολο να ακολουθήσετε μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων παρά το χειμώνα.

Τώρα που ξέρετε σε τι είναι καλή η δίαιτα με το καρπούζι. Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε να «καθίσετε» πάνω του, δοκιμάστε να κάνετε πρώτα μια μέρα νηστείας πάνω σε ένα καρπούζι. Αυτό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να έχετε καλά αποτελέσματα. Με τον καιρό, θα είστε έτοιμοι να χάσετε βάρος με μια δίαιτα με καρπούζι.

Καρπούζι και καρβέλι για απώλεια βάρους

Αρνητικά της δίαιτας

Έχουμε ήδη μιλήσει για τα οφέλη της δίαιτας, τώρα θα μάθουμε ποιες είναι οι αντενδείξεις στη δίαιτα με καρπούζι:

 • Αυτό το είδος τροφής είναι επικίνδυνο για άτομα με νεφρό ή ουροποιογεννητικό σύστημα. Η ασθένεια μπορεί να επιδεινωθεί ακόμη και στο στάδιο της ύφεσης. Με αυτή τη δίαιτα, το κύριο βάρος είναι σε ολόκληρο το απεκκριτικό σύστημα.
 • Δεν μπορείτε να προτιμήσετε αυτή τη μέθοδο απώλειας βάρους σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.
 • Η δίαιτα με καρπούζι αντενδείκνυται για γαστρεντερικά προβλήματα. Αυτό το μούρο μπορεί μόνο να επιδεινώσει την ασθένεια.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν «ακολουθήσετε» οποιαδήποτε δίαιτα.

Τα μειονεκτήματα αυτού του τύπου τροφής θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν:

 • η ακαμψία του, η διατροφή αποτελείται μόνο από καρπούζια.
 • δεν υπάρχει διατροφική ισορροπία.
 • τις πρώτες μέρες - το λίπος δεν φεύγει, μόνο νερό.
 • ουσίες χρήσιμες για το σώμα μπορούν να ξεπλυθούν.
 • Φούσκωμα;
 • Εκδήλωση: αδυναμία, αδιαθεσία, ανικανότητα, ζάλη.
 • συχνή χρήση της τουαλέτας.

Απόψεις για την απώλεια και την απώλεια βάρους

Τώρα ας μιλήσουμε για τις αισθήσεις που προκαλεί μια δίαιτα με καρπούζι για απώλεια βάρους. Τα σχόλια από τους οπαδούς τους θα μας βοηθήσουν σε αυτό.

Δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει την άποψη ότι αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να «κάτσεις» σε αυτό το φαγητό στο τέλος του καλοκαιριού. Τα καρπούζια είναι πολλά, δεν είναι ακριβά. Χάρη σε αυτά, μπορείτε εύκολα να αντιμετωπίσετε την πείνα και το πιο σημαντικό, τα κιλά εξαφανίζονται σταδιακά.

Οι εκπρόσωποι του όμορφου μισού της ανθρωπότητας δεν ξεχνούν να πουν ότι τρώνε αυτό το μούρο όσο συχνά θέλουν. Μόλις νιώσετε πεινασμένοι, κόψτε αμέσως μερικά κομμάτια και το στομάχι θα ξαναγεμίσει. Το βάρος έχει φύγει.

Μια ακόμη δήλωση. Επιβεβαιώνει ότι ενώ κάνετε δίαιτα, το σώμα καθαρίζεται από τοξίνες και τοξίνες. Μετά από δύο ημέρες, η ευκολία γίνεται αισθητή, η πέψη βελτιώνεται.

Τώρα για το πόσο βάρος χάθηκε κατά τη διάρκεια της δίαιτας των επτά ημερών. Πολλοί υποστηρικτές αυτής της δίαιτας επιβεβαιώνουν ότι μπορούν να χαθούν δέκα κιλά. Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να πληροίτε όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Καρπούζι και πλιγούρι βρώμης για απώλεια βάρους

Βγαίνοντας από τη δίαιτα

Έτσι σε μια εβδομάδα πήραμε μείον 10 κιλά. Η δίαιτα με το καρπούζι έχει ολοκληρωθεί. Επτά μέρες πέρασαν απαρατήρητες. Τι κάνεις μετά; Είναι σωστό να ξεφύγουμε από αυτό. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες:

 1. Για δέκα ημέρες, τρώτε μόνο χυλό στο νερό, τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά, τυρί, σαλάτα λαχανικών, κρέας με χαμηλά λιπαρά. Αντικαταστήστε ένα γεύμα με καρπούζι. Χωρίς αλάτι.
 2. Μέθοδος ανάμειξης. Φάτε καρπούζι και φάτε μαζί. Απαγορεύεται η κατανάλωση αλευριού και γλυκών προϊόντων. Δείγμα μενού: πρωινό - εβδομήντα γραμμάρια καρπούζι, μεσημεριανό - σούπα. Και ούτω καθεξής για δέκα μέρες.

Είναι σημαντικό όχι μόνο να ξεκινήσετε σωστά τη δίαιτα, αλλά και να την ολοκληρώσετε. Νέα προϊόντα πρόκειται να εισαχθούν σταδιακά. Ένα κάθε μέρα. Τα συστατικά με λίγες θερμίδες είναι τα καλύτερα. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση τα περιττά κιλά δεν θα επανέλθουν. Και θα αισθάνεστε ελαφρότητα και άνεση για πολύ καιρό.

Οποιαδήποτε δίαιτα απαιτεί θέληση και επιμονή. Επομένως, πριν προτιμήσετε τη μία ή την άλλη δίαιτα, πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά τα πάντα. Και μόνο τότε κάντε το πρώτο βήμα.