Η καλύτερη δίαιτα

Χάστε βάρος με την καλύτερη δίαιτα

Το πρόβλημα της παχυσαρκίας είναι ένα από τα πιο σοβαρά για την ανθρωπότητα σήμερα. Πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι υπέρβαροι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μια εξαιρετικά αρνητική τάση είναι η αύξηση του ποσοστού των νέων που είναι παχύσαρκοι. Τα παιδιά και οι νέοι έρχονται επίσης αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα σήμερα. Στη μαζική συνείδηση, όμως, η ιδανική φιγούρα αντιστοιχεί στη φιγούρα των φωτομοντέλων. Αυτή η υπερβολική λεπτότητα παραμένει στη μόδα, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι με κανονικό βάρος (συχνά νεαρά κορίτσια) θέτουν έναν στόχο - να χάσουν βάρος, σίγουρα, ακόμη και σε βάρος της δικής τους υγείας.

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, ελέγξτε αν έχετε επιπλέον κιλά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας τον Δείκτη Μάζας Σώματος (Δείκτης Quetelet) ή άλλες μεθόδους. Μόνο όταν έχετε περιττά κιλά θα πρέπει να προσπαθήσετε να χάσετε βάρος.

Τι επηρεάζει την επιλογή της καλύτερης δίαιτας

Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το περιττό σωματικό βάρος; Η θεραπεία βασίζεται πάντα σε μια δίαιτα με περιορισμένες ενεργειακές αξίες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνετε. Ποια δίαιτα είναι η καλύτερηεξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Πρώτον, είναι σημαντικό ποιος θέλει να χάσει βάρος - ένας άνδρας ή μια γυναίκα, ένας νέος ή ήδη εδώ και χρόνια. Δεύτερον, είναι σημαντικό αν ο ασθενής έχει κάποια συνοδευτική παθολογία. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι παθήσεις των εσωτερικών οργάνων, οι μεταβολικές διαταραχές και τα ψυχολογικά προβλήματα επηρεάζουν τον ρυθμό απώλειας σωματικού βάρους και την ανεκτικότητα διαφόρων τύπων προϊόντων. Τρίτον, ο σκοπός της δίαιτας είναι θεμελιώδης. Για κάποιους, η απώλεια βάρους μέχρι ένα προσωπικό ραντεβού ή εκδήλωση είναι το κύριο πράγμα, για κάποιον, η σταθερότητα του αποτελέσματος είναι πιο σημαντική και για μερικούς ανθρώπους, η επίτευξη ευεξίας και η βελτίωση της υγείας είναι πρωταρχικής σημασίας. Η επιλογή της καλύτερης δίαιτας για απώλεια βάρους εξαρτάται επίσης από την οικονομική σας κατάσταση και ακόμη και την εποχή του χρόνου. Σε λίγους μήνες, μια δίαιτα με καρπούζι δεν θα είναι ρεαλιστική, αλλά για κάποιον τα συστήματα διατροφής με ειδικά ισορροπημένα προϊόντα (κοκτέιλ αδυνατίσματος) θα αποδειχθούν πολύ ακριβά. Ίσως κάποιος να επωφεληθεί από τις κριτικές για την καλύτερη δίαιτα από γιατρό και την προοπτική απώλειας βάρους. Τέτοιες πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Ποια δίαιτα είναι η καλύτερη για εσάς

Η καλύτερη δίαιτα για απώλεια βάρους στην περίπτωσή σας είναι ένα διατροφικό σύστημα που προσαρμόζεται εύκολα στις γευστικές σας προτιμήσεις και στην καθημερινή σας ρουτίνα. Αν λοιπόν εργάζεστε τη νυχτερινή βάρδια, μην προσπαθήσετε να ακολουθήσετε τη σύσταση: τρώτε μόνο το πρωί. Και αν αισθάνεστε άβολα με τη γεύση του ψαριού, μια δίαιτα με θαλασσινά δεν είναι σωστή. Μην ξεγελαστείτε να ελπίζετε ότι από τη Δευτέρα θα ξυπνήσετε μια πρωτόγνωρη δύναμη θέλησης. Η αλλαγή των στερεοτύπων είναι πάντα επώδυνη. Για να αποφύγετε τις αγχωτικές δίαιτες και την απώλεια βάρους και όχι την ψυχική ισορροπία, επιλέξτε ένα διατροφικό σύστημα που να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις συνήθειές σας. Αν σας αρέσει το τυρί cottage, προτιμήστε την εκδοχή του τυριού cottage της δίαιτας Osama Hamdiy. Και αν προτιμάτε μια διατροφή με βάση τα φυτά, μπορείτε να επιλέξετε μια δίαιτα με πορτοκάλι ή μια νηστεία φρούτων και λαχανικών. Σε περίπτωση που θέλετε να χάσετε βάρος αλλά δεν σκέφτεστε μια μέρα χωρίς γλυκά, στρέψτε την προσοχή σας σε μια δίαιτα με γάλα και μέλι, μια δίαιτα σοκολάτας ή μέρες νηστείας με παγωτό. Όλες αυτές οι δίαιτες θα έχουν κάποια αποτελέσματα. Ωστόσο, εάν το βάρος σας έχει ήδη διαγνωστεί ως παχύσαρκο ή εάν έχετε χρόνιες ασθένειες, συμβουλευτείτε έναν ενδοκρινολόγο πριν επιλέξετε μια δίαιτα.

Η καλύτερη διατροφή από άποψη ιατρικής

Προϊόντα για την καλύτερη διατροφή

Η συμβατική ιατρική είναι πολύ καχύποπτη για έναν μεγάλο αριθμό περιοριστικών διατροφικών συστημάτων που ονομάζουμε δίαιτα. Όλες τις ημέρες λιμοκτονίας ή δίαιτας χαμηλών θερμίδων, όταν η ενεργειακή αξία της τροφής είναι μικρότερη από 800-1000 χιλιοθερμίδες την ημέρα, οι γιατροί συνιστούν να γίνεται μόνο σε νοσοκομείο, μετά από ενδελεχή εξέταση και υπό την αυστηρή επίβλεψη ειδικούς.

Σε ό, τι αφορά τη μη ισορροπημένη διατροφή, αν υπάρχουν μόνο λίγα διαφορετικά τρόφιμα στο τραπέζι, η μακροχρόνια κατανάλωσή τους είναι επίσης επιβλαβής από επιστημονική άποψη. Εξάλλου, ακόμη και το πιο χρήσιμο προϊόν περιέχει μόνο μέρος των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων που χρειαζόμαστε. Υπάρχουν επίσης δίαιτες που περιορίζουν την πρόσληψη υδατανθράκων ή λιπών. Ονομάζονται πρωτεΐνη. Είναι γνωστό ότι τέτοιες τροφές ασκούν αδικαιολόγητο στρες στα νεφρά και στο γαστρεντερικό σωλήνα. Κατά συνέπεια, τέτοια συστήματα δεν συνιστώνται σε κανέναν για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανώδυνα μόνο από εντελώς υγιή άτομα.

Οι διατροφολόγοι σε όλο τον κόσμο δημιουργούν τακτικά τα δικά τους διατροφικά συστήματα με βάση τη θεωρητική γνώση και την πρακτική εμπειρία. Τέτοια συστήματα περιλαμβάνουν τη διατροφή σύμφωνα με τη δίαιτα Atkins, Ducan, Hamdiy και άλλων. Ακόμα κι αν εμπιστεύεστε την εκπαίδευση και τη φήμη του συγγραφέα, το διατροφικό του σύστημα δεν αποδεικνύεται απαραίτητα η καλύτερη δίαιτα για εσάς προσωπικά. Από την άποψη των περισσότερων ενδοκρινολόγων, η καλύτερη δίαιτα για απώλεια βάρους είναι απλώς η σωστή φυσιολογική διατροφή με μια μικρή μείωση της συνολικής ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης. Οι αρχές αυτού του συστήματος περιγράφονται στην ιατρική βιβλιογραφία. Πίνακας 8 Η θεραπευτική δίαιτα που αναπτύχθηκε από έναν διατροφολόγο είναι ένα παράδειγμα ισορροπημένης διατροφής για απώλεια βάρους. Δεν θα δείτε τα αποτελέσματα αυτής της δίαιτας την επόμενη μέρα. Και γενικά, το σύστημα δεν υπόσχεται απώλεια πολλών κιλών μέσα σε λίγες μέρες. Ωστόσο, εάν ακολουθήσετε όλες τις συστάσεις, μπορείτε να περιμένετε μόνιμο αποτέλεσμα και βελτιωμένη υγεία.

Κριτικές για την καλύτερη δίαιτα για απώλεια βάρους

Το δίκτυο έχει μια μεγάλη ποικιλία από ιστορίες από διάσημους ανθρώπους και απλούς γυναίκες και άνδρες στις οποίες μιλούν για τα μυστικά της απώλειας βάρους και την καλύτερη διατροφή τους. Μην εμπιστεύεστε τυφλά αυτές τις ιστορίες. Μερικές φορές οι αξιολογήσεις για την καλύτερη δίαιτα βασίζονται σε διαφημίσεις για εμπορικά προϊόντα, προγράμματα απώλειας βάρους ή ιατρικές κλινικές. Φυσικά, πολλοί άνθρωποι σέβονται και συμπονούν τις αγαπημένες τους ηθοποιούς, τραγουδίστριες και τηλεοπτικούς παρουσιαστές. Ωστόσο, πριν παραγγείλετε προϊόντα που προτείνουν στις αναρτήσεις τους, ζητήστε τη γνώμη του γιατρού σας. Πολλοί άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις κριτικές για την καλύτερη δίαιτα απώλειας βάρους που έχουν λάβει από συγγενείς και φίλους. Ίσως αυτή είναι στην πραγματικότητα μια πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών. Τέλος, μπορείτε να κρίνετε το αποτέλεσμα της δίαιτας με τα μάτια σας και να ρωτήσετε για τις παρενέργειες με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποια δίαιτα είναι καλύτερη

Έτσι, η ιδανική δίαιτα είναι αυτή που σας βοηθά να έχετε αποτελέσματα με τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια, χρήματα και υγεία. Επιλέξτε τη διατροφή σας υπεύθυνα. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό, μιλήστε με φίλους που έχουν χάσει βάρος, διαβάστε στο Διαδίκτυο και στην εξειδικευμένη βιβλιογραφία τι δίαιτες υπάρχουν, αν έχουν αντενδείξεις και παρενέργειες. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους και να θυμάστε ότι η καλύτερη δίαιτα δεν έχει μόνο καλά καλλυντικά οφέλη, αλλά βοηθά επίσης στη διατήρηση της καλής υγείας.