Διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες

Όπως υποδηλώνει το όνομα, μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες χαρακτηρίζεται από τη μείωση της πρόσληψης της ποσότητας υδατανθράκων που χρειάζεται, προκαλώντας έτσι το σώμα να χάσει βάρος. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα τέτοιων δίαιτας: η δημοφιλής δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων στο Κρεμλίνο, η δίαιτα Protasov, η πρωτεϊνική διατροφή, η δίαιτα Atkins με πολλά λιπαρά-όλα βασίζονται σε χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων, η οποία μειώνει την απελευθέρωση ινσουλίνης στο αίμα και έτσι προάγει τη ροή του αίματος ενεργή απώλεια λίπους. Πιθανότατα, δεν αξίζει να μιλήσουμε για το ότι η απόρριψη γλυκών, αμυλούχων, διαφόρων φρούτων, γλυκών και σοκολάτας προάγει την απώλεια βάρους και βοηθά στην αποτελεσματική απαλλαγή από τα περιττά κιλά. Είναι απλοί ή αλλιώς γρήγοροι υδατάνθρακες. Ακριβώς στη μείωση της κατανάλωσής τους στοχεύει η διατροφή, η οποία θα συζητηθεί αργότερα.

Τροφές χαμηλών υδατανθράκων για απώλεια βάρους

Η ουσία και τα οφέλη μιας δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων

Για να κατανοήσετε την ουσία της διατροφής, είναι σημαντικό να διακρίνετε πόσο διαφέρουν οι απλοί υδατάνθρακες από τους πολύπλοκους. Το γεγονός είναι ότι οι "απλοί" ή "γρήγοροι" υδατάνθρακες έχουν την ικανότητα να απορροφώνται και να μετατρέπονται σε σωματικό λίπος πολύ γρήγορα. Οι "αργοί" υδατάνθρακες, ή όπως ονομάζονται και "σύνθετοι", συνήθως απορροφώνται αργά και γεμίζουν το σώμα με δύναμη και ενέργεια, με αποτέλεσμα ένα άτομο να μην πεινάει για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι σε θέση να χάσει πολλά περισσότερες θερμίδες από ό, τι έτρωγε μια μερίδα φαγητού.

Οι απλοί υδατάνθρακες περιλαμβάνουν: μια ποικιλία από γλυκά, γλυκά, καπνιστές λιχουδιές, λιπαρά και αλευρώδη τρόφιμα. Η χρήση αυτών των προϊόντων απαγορεύεται αυστηρά. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες περιλαμβάνουν διάφορους κόκκους και όλα τα λαχανικά. Αλλά μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες επιτρέπει λαχανικά και μόνο μια μικρή ποσότητα δημητριακών και μερικά φρούτα.

Υπάρχουν δύο τύποι δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων: αργός και σκληρός. Τα πρώτα έχουν σχεδιαστεί για σταδιακή απώλεια βάρους. Ταυτόχρονα, αργότερα, εάν τηρείτε ορισμένους κανόνες στη διατροφή, είναι πολύ πιθανό να αποφύγετε το επαναλαμβανόμενο σύνολο περιττών κιλών. Οι άκαμπτες δίαιτες προορίζονται κυρίως για αθλητές. Συχνά χρησιμοποιείται από bodybuilders για σκοπούς ξήρανσης, η χρήση από ένα κανονικό άτομο μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη ανεξέλεγκτη αύξηση βάρους.

Το κύριο όφελος μιας δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων είναι ότι με τη βοήθειά της μπορείτε να χάσετε με ασφάλεια και αμετάκλητα ένα αξιοπρεπές ποσό κιλών χωρίς να υποφέρετε από συνεχή πείνα. Ταυτόχρονα, ωστόσο, δεν πρέπει να περιμένετε γρήγορα αποτελέσματα. Είναι μια μακροχρόνια, ελεγχόμενη διαδικασία που βοηθά το σώμα να αποφύγει τις περιττές βλάβες. Αυτές που συνήθως συνοδεύονται από διάφορες «πεινασμένες» δίαιτες. Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια δίαιτα μπορεί αργότερα να γίνει ένα διατροφικό σύστημα, η βάση για μια καθημερινή διατροφή.

Τα οφέλη μιας δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων είναι τα εξής:

 • δεν απαιτεί υπέροχο κόστος καθώς χρησιμοποιεί εξαιρετικά χρήσιμα και οικονομικά πιάτα.
 • στον σακχαρώδη διαβήτη, μια τέτοια δίαιτα θα βοηθήσει στην αποκατάσταση του φάσματος λιπιδίων, στην ομαλοποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αλλά μια τέτοια δίαιτα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο υπό την επίβλεψη ειδικού.
 • η διατροφή είναι ανισόρροπη, αλλά μπορείτε να τηρήσετε με ασφάλεια για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να την κάνετε τρόπο ζωής τοποθετώντας την ως ειδικό διατροφικό σύστημα.
 • Έχει μεγάλη ζήτηση μεταξύ των αθλητών καθώς βοηθά στην καύση του λίπους χωρίς να επηρεάζει τη μυϊκή μάζα και το ενεργοποιεί επίσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες για διαβήτη

Αντενδείξεις και μειονεκτήματα μιας δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων

Όσο υπέροχο και αν είναι το σύστημα, έχει τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα. Επιπλέον, μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων έχει πολλές αντενδείξεις:

 • δεν συνιστάται η χρήση αυτής της δίαιτας στην παιδική και εφηβική ηλικία, καθώς η έλλειψη υδατανθράκων σε ένα αναπτυσσόμενο σώμα είναι γεμάτη δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία.
 • Επίσης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού δεν πρέπει να καταφεύγετε σε ένα τέτοιο σύστημα απώλειας βάρους, καθώς η κατάσταση της υγείας του εμβρύου είναι υψίστης σημασίας για τις έγκυες γυναίκες, επομένως, κατ 'αρχήν, δεν πρέπει να κάνουν δίαιτες.
 • Εάν υπάρχουν προβλήματα υγείας, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό πριν ξεκινήσετε μια δίαιτα.

Εάν τηρείτε τις αρχές μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η καθημερινή κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες επιδράσεις στη λειτουργία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, καθώς και έντονο στρες στα νεφρά ΤοΑυτό οφείλεται συνήθως στην έλλειψη καλίου στο σώμα, το οποίο εισέρχεται στο σώμα σε μικρές ποσότητες με μια τέτοια δίαιτα.

Η ανεπάρκεια γλυκόζης είναι αναμφίβολα ένα από τα μειονεκτήματα μιας δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων. Αυτό επηρεάζει κυρίως την πνευματική δραστηριότητα, συχνά παρατηρούνται διαταραχές μνήμης και επιβράδυνση της ταχύτητας αντίδρασης. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους λάτρεις των γλυκών να συμβιβαστούν με μια τέτοια δίαιτα. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που εγκαταλείπουν τη δίαιτα είναι μεταξύ αυτών των ανθρώπων.

Οι πρωτεϊνικές τροφές είναι επίσης υψηλές σε χοληστερόλη, η οποία μπορεί να συσσωρευτεί στο σώμα και η έλλειψη υγιεινών ινών στο μενού μπορεί να προκαλέσει εντερικά προβλήματα. Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη στη διατροφή, το σώμα αρχίζει να παράγει κετονικά σώματα. Με τη σειρά τους, είναι σε θέση να αποβάλλουν το λίπος από το σώμα, αλλά ταυτόχρονα μπορούν επίσης να απορροφήσουν χρήσιμες ουσίες που είναι απαραίτητες για την κανονική και καλά συντονισμένη εργασία σημαντικών οργάνων και συστημάτων. Αυτό μπορεί συχνά να οδηγήσει σε αδυναμία, ζάλη και αϋπνία. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό, πιθανότατα, αυτή η μέθοδος απώλειας βάρους δεν είναι για εσάς.

Βιταμίνες για δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων

Δεδομένου ότι η πρόσληψη ορισμένων χρήσιμων λαχανικών είναι περιορισμένη σε μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, το σώμα μπορεί να στερείται την απαιτούμενη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων, επομένως συνιστάται η χρήση πρόσθετων συμπλεγμάτων βιταμινών αυτή τη στιγμή.

Επιτρεπόμενα προϊόντα

Η βάση του μενού για μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες πρέπει να είναι τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνη με χαμηλή προσθήκη λιπαρών και υδατανθράκων. Τα ακόλουθα προϊόντα έχουν εγκριθεί:

 • άπαχο κρέας και άπαχο ψάρι?
 • Αυγά;
 • γάλα και προϊόντα γάλακτος που έχουν υποστεί ζύμωση χαμηλών λιπαρών ·
 • Μανιτάρια?
 • Θαλασσινά;
 • διάφορα είδη λαχανικών, αν είναι δυνατόν χωρίς πατάτες, όσπρια, ελιές και ελιές ·
 • περιορισμένη ποσότητα φρούτων, με εξαίρεση τα σταφύλια και τις μπανάνες, καθώς είναι αρκετά υψηλές σε θερμίδες.
 • Εντόσθια;
 • Αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί.
 • Φαγόπυρο, πίτουρο βρώμης ή καστανό ρύζι σε περιορισμένες ποσότητες.
 • διαφορετικά χόρτα.

Απαγορευμένα τρόφιμα

Απαγορευμένα τρόφιμα σε δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων

Τα απαγορευμένα τρόφιμα σε δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων περιλαμβάνουν:

 • αμυλούχα λαχανικά και δημητριακά: πατάτες, λευκό ρύζι, ζυμαρικά όλων των ειδών.
 • Bωμί και διάφορα προϊόντα από αυτό.
 • γλυκιά ζαχαροπλαστική?
 • καπνιστά λουκάνικα και άλλα εδέσματα.
 • Μαγιονέζα, κέτσαπ και άλλες λιπαρές σάλτσες.
 • Ζάχαρη σε οποιαδήποτε μορφή.
 • Σταφύλια και μπανάνες, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη.
 • Χυμοί φρούτων και κομπόστες.
 • αλκοολούχα ποτά.

Οι διατροφολόγοι αγωνίζονται να επιμείνουν στην απαγόρευση των λιπαρών τροφίμων και την αντικατάστασή τους με αντίστοιχα χαμηλών λιπαρών, αλλά οι κριτικές από πολλούς οπαδούς και υποστηρικτές αυτής της μεθόδου απώλειας βάρους υποδηλώνουν το αντίθετο. Ακολούθησαν αθόρυβα αυτή τη δίαιτα και έχασαν βάρος τρώγοντας μερικά είδη λιπαρών λουκάνικων και κρέατος. Μόνο που πρέπει να τα τρώτε με μέτρο, χωρίς να το παρακάνετε.

Οδηγίες διατροφής χαμηλών υδατανθράκων

Προκειμένου μια τέτοια δίαιτα να γίνει όπως αναμένεται και να μην βλάψει το σώμα, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες:

 • με μια τέτοια δίαιτα είναι απαραίτητο να πίνετε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά - περισσότερα από ενάμιση λίτρο την ημέρα.
 • Τα λαχανικά συνιστώνται να ψήνονται, να μαγειρεύονται ή να μαγειρεύονται.
 • με ένα τέτοιο σύστημα, είναι επιθυμητό το περπάτημα για τουλάχιστον είκοσι λεπτά την ημέρα ή επιπλέον σωματική δραστηριότητα.
 • Για να συντάξετε σωστά μια καθημερινή διατροφή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν πίνακα που δείχνει την περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες διαφόρων προϊόντων.

Πίνακας της περιεκτικότητας του υδατανθρακικού συστατικού σε διάφορα προϊόντα ανά 100 γραμμάρια

Προϊόντα Πόντοι
Αλκοολούχα ποτά
Ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ (ρούμι, ουίσκι, τεκίλα, βότκα και άλλα) -
Το ξηρό κρασί $ 1
Μπύρα (περίπου 250 γραμμάρια) 12 USD
Schnapps (περίπου 60 γραμμάρια) $ 18
μανιτάρια
Φρέσκα μανιτάρια 0, 1 cu
Φρέσκα Morels 0, 2 γ. ΜΙ.
Βουτυρόμπαλα, μανιτάρια μελιού και ωμά μανιτάρια 0, 5 κυβικά μέτρα
Μανιτάρια φρέσκου γάλακτος, μπολέτος και μπολέτος $ 1
Ωμά chanterelles, boletus και russula 1, 5 USD
Αποξηραμένα μανιτάρια boletus $ 7. 5
Αποξηραμένο μπούλο $ 13
Αποξηραμένο μπούλο $ 14
Κονσερβοποιημένα τρόφιμα
Οποιοδήποτε ψάρι -
Χαβιάρι παντζαριού $ 2
Κονσέρβες φασόλια $ 2, 5
Αγγουράκια τουρσί 3 $
Ντομάτες και φύκια $ 4
Ελιές, χαβιάρι μελιτζάνας $ 5
Κονσερβοποιημένα πράσινα μπιζέλια 6, 5 κυβικά πόδια
Χαβιάρι κολοκυθιού $ 8. 5
Πιπέρι με λαχανικά $ 11
Γλυκό καλαμπόκι σε κονσέρβα $ 14, 5
Τοματοπολτός $ 19
σιτηρά
Φασόλια και άλλα όσπρια $ 46
πλιγούρι βρώμης $ 49
Ηρακλής, σπασμένα μπιζέλια $ 50
Είδος σίκαλης $ 62
Κριθάρι μαργαριτάρι και κεχρί $ 66
Μόλις $ 67
άσπρο ρύζι 71 $
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Φυτικό λίπος -
Τυρί cottage χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, μαργαρίνη και διάφορα είδη τυριών $ 1
βούτυρο $ 1, 3
Τυριά cottage με χαμηλά λιπαρά 1, 8 $
Μαγιονέζα με οποιαδήποτε περιεκτικότητα σε λιπαρά $ 2, 6
Τυρί cottage υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά $ 2. 8η
Ξινή κρέμα με οποιαδήποτε περιεκτικότητα σε λιπαρά 3 $
Ξινό γάλα ή κεφίρ $ 3, 2
Γιαούρτι χωρίς ζάχαρη 3, 5 USD
Κρέμα με οποιαδήποτε περιεκτικότητα σε λιπαρά $ 4
Παστεριωμένο και ψημένο γάλα $ 4. 7η
Γιαούρτι με περιεκτικότητα σε ζάχαρη $ 8. 5
Γλυκιά μάζα τυροπήγματος $ 15
Γλυκό κουάρκ στο γλάσο 32 USD
Προϊόντα κρέατος, πουλερικά
Διαφορετικοί τύποι κρέατος (αρνί, μοσχάρι, χοιρινό, μοσχάρι), πουλερικά, κουνέλι, συκώτι καρδιάς και βοδινού, λαρδί, φιλέτο και γλώσσα, μπριζόλα και διάφορα λουκάνικα, χοιρινά πόδια -
Αυγά κοτόπουλου 0, 5 κυβικά μέτρα
Συκώτι κοτόπουλου 1, 5 USD
Λουκάνικα βοδινού, ζεματισμένα και γάλακτος 1, 5 USD
Χοιρινά λουκάνικα $ 2
Bωμένο κρέας $ 5
Κρέας σε κουρκούτι 6 USD
ποτά
Καφές, τσάι χωρίς ζάχαρη, μεταλλικό νερό -
Τοματοχυμος 3, 5 USD
Χυμός καρότου, κομπόστα ξυλιτόλης 6 USD
χυμός μήλου $ 7. 5
Χυμός γκρέιπφρουτ $ 8
Χυμός μανταρινιού $ 9
Χυμός δαμάσκηνου με πολτό $ 11
χυμός κεράσι $ 11, 5
χυμός πορτοκάλι 12 USD
Χυμός σταφυλιού, ροδιού και βερίκοκου $ 14
Χυμός δαμάσκηνου χωρίς πολτό $ 16
κομπόστα αχλάδι $ 18
Κομπόστα σταφυλιού και μήλου $ 19
κομπόστα βερίκοκο $ 21
Κομπόστα κεράσι $ 24
Λαχανικά, βότανα
Daikon $ 1
Σέλινο, μαρούλι, σπανάκι $ 2
Πράσινα φασόλια, φρέσκο αγγούρι, σπαράγγια, ξινή 3 $
Πράσινα κρεμμύδια 3, 5 USD
Κολοκύθα, κολοκυθάκια, ντομάτες, ραπανάκια $ 4
Μελιτζάνα, κόκκινο λάχανο, λευκό και κουνουπίδι, πιπεριές, παντζάρια, σκόρδο $ 5
Πράσινες και κόκκινες πιπεριές $ 5
Ρίζα σέλινου, άγριο σκόρδο 6 USD
Πράσο, ραπανάκι 6, 5 κυβικά πόδια
Γογγύλια, καρότα $ 7
Φρέσκο χρένο $ 7. 5
Φασόλια, kohlrabi, μαϊντανός $ 8
Καρπούζι, πεπόνι, κρεμμύδι, τεύτλα $ 9
Ρίζα μαϊντανού $ 10. 5
Φρέσκα πράσινα μπιζέλια 12 USD
Ωμές πατάτες $ 16
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
Κουκουνάρι $ 10
Καρύδι αμυγδάλου $ 11
Καρύδια και κολοκυθόσποροι 12 USD
Φιστίκια, φουντούκια, φιστίκια $ 15
Ηλιόσποροι $ 18
Καρύδα και σουσάμι $ 20
Κάσιους $ 25
Μπαχαρικά και μπαχαρικά
Ξίδι από κόκκινο κρασί (κουταλιά της σούπας) -
Ζεστά βότανα (κουταλιά της σούπας) 0, 1 cu
Κάπαρη και χρένο (κουταλιά της σούπας) $ 0, 4
Κανέλα και αλεσμένο καυτερό πιπέρι (κουταλάκι του γλυκού) 0, 5 κυβικά μέτρα
Μουστάρδα, ταρτάρ (κουταλιά της σούπας) 0, 5 κυβικά μέτρα
Τζίντζερ (κουταλιά της σούπας) 0, 8 cu
Μηλόξιδο και σάλτσα σόγιας (κουταλιά της σούπας) $ 1
Ξίδι από λευκό κρασί (κουταλιά της σούπας) 1, 5 USD
Σάλτσα μπάρμπεκιου (κουταλιά της σούπας) 1, 8 $
Ξίδι (κουταλιά της σούπας) $ 2, 3
Σάλτσα ντομάτας (50 γραμμάρια) 3, 5 USD
Κέτσαπ (κουταλιά της σούπας) $ 4
Σάλτσα κράνμπερι (κουταλιά της σούπας) 6, 5 κυβικά πόδια
Θαλασσινά, ψάρια
Κατεψυγμένα, φρέσκα, μαγειρεμένα και καπνιστά ψάρια, γαρίδες, κόκκινο και μαύρο χαβιάρι -
Φρέσκο αστακό και φύκια $ 1
Φρέσκα καβούρια $ 2
Φρέσκα καλαμάρια $ 4
Φρέσκα μύδια $ 5
Fάρια σε σάλτσα ντομάτας 6 USD
Φρέσκα στρείδια $ 7
Bωμένο ψάρι 12 USD
Γλυκα
Μαρμελάδα για διαβητικούς 3 $
Μαρμελάδα για διαβητικούς $ 9
Παγωτό σε σοκολάτα $ 20
παγωτό $ 22
Παγωμένος πάγος $ 25
κέικ αμυγδάλου $ 45
Σοκολάτα με ξηρούς καρπούς $ 48
Παντεσπάνι και μαύρη σοκολάτα $ 50
σοκολάτες $ 51
Γάλα και λευκή σοκολάτα $ 54
Χαλβάς 55 $
Συμπυκνωμένο γάλα $ 56
Κέικ κρέμας $ 62
Απλές βάφλες και μαρμελάδα μήλου $ 65
Μαρμελάδα μήλου $ 66
Μαρμελάδα, μαρμελάδα $ 68
γλειφιτζούρι $ 70
Μαρμελάδα φράουλα και βατόμουρο 71 $
Μπισκότα μέλι βουτύρου $ 75
μαρμελάδα $ 76
Μελόψωμο πουτίγκα $ 77
Παστίλα και βάφλες φρούτων $ 80
Fondant (καραμέλα) $ 83
Καραμέλα γεμάτη $ 92
Διαφορετικοί τύποι ζάχαρης $ 99
Σούπες
Ζωμός κοτόπουλου ή κρέατος -
Σούπα γκουλάς και σούπα λάχανο 12 USD
Μανιταρόσουπα $ 15
χορτόσουπα $ 16
ντοματόσουπα $ 17
Μπιζελόσουπα $ 20
καρπός
Λεμόνια 3 $
Δαμάσκηνο κεράσι και γκρέιπφρουτ 6, 5 κυβικά πόδια
Κυδώνι, πορτοκάλι και μανταρίνια $ 8
Ρόουαν $ 8. 5
Dogwood και βερίκοκα $ 9
Αχλάδι, ροδάκινο, δαμάσκηνο και μήλο $ 9. 5
Ακτινίδιο και κεράσια $ 10
Κεράσια $ 10. 5
Ρόδι, αρώνια, σχ $ 11
ανανάς $ 11, 5
Λωτούς και νεκταρίνια $ 13
Μπανάνες $ 21
Αποξηραμένα μήλα $ 45
Αποξηραμένα αχλάδια $ 49
Αποξηραμένα βερίκοκα $ 53
Αποξηραμένα βερίκοκα 55 $
Δαμάσκηνα $ 58
σταφίδα $ 66
Φρούτα χουρμάς $ 68
ψωμί
Αλεύρι σόγιας $ 16
σίκαλη $ 34
διαβητικός $ 38
Μποροδίνσκι $ 40
Breadωμί δημητριακών και τορτίγιες σίκαλης $ 43
σιτάρι $ 50
Ρίγα και ρολά $ 51
Αρμενικό lavash $ 56
κουλούρι $ 58
αλεύρι σίκαλης $ 64
Κρεμώδη παξιμάδια $ 66
Αλεύρι σίτου πρώτης κατηγορίας $ 67
Σούσι, χυλοπίτες αυγών και αλεύρι σίτου υψηλής ποιότητας $ 68
Γλυκά καλαμάκια και ζυμαρικά $ 69
Καλαμποκάλευρο $ 70
Αμυλο πατάτας $ 79
Άμυλο καλαμποκιού $ 80
Μούρο
Cloudberry 6 USD
φράουλα 6, 5 κυβικά πόδια
Μυρτιλός $ 7
Μαύρη και κόκκινη σταφίδα $ 7. 5
Lingonberry, βατόμουρο, βατόμουρο και λευκή σταφίδα $ 8
Φραγκοστάφυλλο $ 9
Φρέσκα τριαντάφυλλα ισχία $ 10
σταφύλι $ 15
Αποξηραμένο τριαντάφυλλο $ 21, 5

Με βάση τον πίνακα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προσωπικό μενού που μπορείτε να χάσετε έως και 9 κιλά σε μια εβδομάδα.

Η αρχή της κατασκευής βασίζεται στον περιορισμό της χρήσης τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες:

 • για απώλεια βάρους - πρέπει να κερδίσετε έως και 40 συμβατικές μονάδες την ημέρα.
 • για σταθεροποίηση βάρους - όχι περισσότερες από 60 συμβατικές μονάδες.
 • για αύξηση του κιλού - 60 συμβατικές μονάδες και περισσότερο.

Διαφορετικά μενού για την εβδομάδα σε δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων

Ένα δείγμα μενού για μια εβδομάδα μπορεί να εμφανιστεί ως εξής:

 • πρωινό - ομελέτα στον ατμό, πράσινο ή τσάι από βότανα.
 • δεύτερο πρωινό - τυρί cottage χαμηλών λιπαρών.
 • Μεσημεριανό - σούπα μανιταριών, βραστό κοτόπουλο.
 • Δείπνο - ψητά ψάρια.

Μενού αδυνατίσματος για την εβδομάδα

Για να χάσετε περίπου 10 επιπλέον κιλά σε μια εβδομάδα, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την έκδοση του εβδομαδιαίου μενού:

 • πρωινό - τυρί cottage με αποξηραμένα φρούτα.
 • Μεσημεριανό - σούπα λάχανου.
 • Βραδινό - βραστό μοσχάρι.

Εβδομαδιαίο μενού για τον σακχαρώδη διαβήτη

Με τον σακχαρώδη διαβήτη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξεχωριστό ιατρικό μενού:

 • πρωινό - τυρί cottage χαμηλών λιπαρών, τσάι και 2 βραστά αυγά.
 • δεύτερο πρωινό - 250 γραμμάρια γιαούρτι.
 • Μεσημεριανό - φασολάδα?
 • Απογευματινό τσάι - πορτοκάλι.
 • Δείπνο - ψάρια ψημένα στο φούρνο με λαχανικά.

Υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες

Αυτή η δίαιτα αναπτύχθηκε από τον Δρ. Ο Άτκινς εφηύρε. Πραγματοποιείται σε τέσσερις φάσεις:

 • η πρώτη φάση - διάρκεια 2 εβδομάδες, περιορισμός υδατανθράκων περίπου 20 γραμμάρια, πρωτεΐνες που επιτρέπονται σε οποιαδήποτε ποσότητα.
 • η δεύτερη φάση - διαρκεί αρκετούς μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων είναι απαραίτητο να αυξηθεί σταδιακά η ποσότητα υδατανθράκων που καταναλώνεται στα τρόφιμα.
 • η τρίτη φάση - για να διατηρήσετε το βάρος στην τρέχουσα κατάσταση, συνιστάται να αυξήσετε την ποσότητα των διαθέσιμων υδατανθράκων σε 10 γραμμάρια την ημέρα.
 • τέταρτη φάση - για να εδραιώσετε το αποτέλεσμα, πρέπει να καταναλώσετε την ίδια ποσότητα υδατανθράκων όπως στην τρίτη φάση.

Δείγμα μενού για αθλητές

Διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες για αθλητές

Προκειμένου να κάψετε αποτελεσματικά το λίπος χωρίς να χάσετε μυϊκή μάζα, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε το ακόλουθο μενού για περίπου μία εβδομάδα:

 • πρωινό - τσάι, πλιγούρι βρώμης στο γάλα.
 • δεύτερο πρωινό - 200 γραμμάρια τυρί cottage χαμηλών λιπαρών.
 • Μεσημεριανό - σούπα λαχανικών, σαλάτα θαλασσινών, λαχανικά στον ατμό.
 • Απογευματινό τσάι - πουτίγκα τυρί cottage.
 • Δείπνο - κρέας ψημένο στο φούρνο, λαχανικά στιφάδο, κεφίρ.

Διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες για χορτοφάγους

Υπάρχει ξεχωριστή διατροφή για όσους δεν συμπεριλαμβάνουν κρέας στη διατροφή τους. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες για αυτούς:

 • ο υπολογισμός των υδατανθράκων που καταναλώνονται πρέπει να γίνεται με αυτόν τον τρόπο: 5 γραμμάρια υδατανθράκων ανά 10 κιλά βάρους.
 • Το κρέας και τα προϊόντα ψαριών πρέπει να αντικατασταθούν με σόγια, φασόλια και δημητριακά.

Πρωτεϊνική διατροφή

Ένα τέτοιο μενού στη διατροφή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από αθλητές κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου όσο και από τους απλούς ανθρώπους που προτιμούν πρωτεϊνούχα τρόφιμα:

 • πρωινό - τσάι και 100 γραμμάρια τυρί cottage χωρίς λιπαρά.
 • δεύτερο πρωινό - ξηροί καρποί zhmenya.
 • Μεσημεριανό - βραστό κοτόπουλο με στιφάδο λαχανικών.
 • Απογευματινό τσάι - κεφίρ ή γιαούρτι.
 • Δείπνο - ψάρια μαγειρεμένα σε διπλό λέβητα.

Συνταγές δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων

Σούπα με γαρίδες

Σούπα με γαρίδες σε δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων

Για τη σούπα θα χρειαστείτε:

 • γαρίδες - 1 κιλό.
 • Σέλινο;
 • ντομάτα - 1 τεμάχιο.
 • κρεμμύδι - 1 τεμάχιο.
 • Κάρι;
 • Χυμό λεμονιού.

Ξεφλουδίστε τις γαρίδες και ξεπλύνετε καλά, ψιλοκόψτε τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Ρίξτε νερό πάνω από τα υλικά, προσθέστε λίγο κάρυ, περιχύστε με χυμό λεμονιού και τοποθετήστε το στη σόμπα.

Μοσχάρι στιφάδο με σπανάκι

Για να προετοιμάσετε ένα τέτοιο πιάτο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συνταγή:

 • βόειο κρέας - 1 κιλό.
 • Σπανάκι - 400 γραμμάρια.
 • κρεμμύδι - 1 τεμάχιο.
 • Ρίζα σέλινου - 200 γραμμάρια.
 • Σκόρδο - 1 σκελίδα?
 • ντομάτες - 2 τεμάχια.
 • Ελαιόλαδο;
 • Σπόρος κύμινο?
 • Τζίντζερ σε σκόνη?
 • Ζωμός βοδινού - 250 γραμμάρια.

Τηγανίζουμε όλα τα μπαχαρικά σε λάδι, προσθέτοντας σταδιακά ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ντομάτες. Τηγανίζουμε λίγο, προσθέτουμε το ζωμό βοείου κρέατος και τα υπόλοιπα υλικά. Είναι καλύτερο να κόψετε το βόειο κρέας σε λωρίδες, έτσι ώστε το μαγείρεμα να διαρκεί λιγότερο. Σκεπάζουμε το μπολ και σιγοβράζουμε για σαράντα λεπτά.

Συμπεράσματα

Οι κριτικές για τη δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων είναι μικτές, με πολλούς υποστηρικτές και πολλούς αντιπάλους. Ωστόσο, τόσο αυτά όσο και αυτά δείχνουν την αποτελεσματικότητά τους. Μια τέτοια δίαιτα είναι κατάλληλη για όσους δεν τους αρέσει η έντονη νηστεία, επειδή υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούν να καταναλωθούν. Τα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνουν την επιτυχή χρήση στον σακχαρώδη διαβήτη. Έχει αποδειχθεί αρκετά καλά ως θεραπεία. Επιπλέον, είναι προσιτό και δεν θα επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Με μια λέξη, εάν χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο σύστημα ειδικά για την απώλεια βάρους, αναμφίβολα θα παράγει εκπληκτικά αποτελέσματα. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι μια τέτοια δίαιτα, αν και δεν είναι μονοθεραπεία, αλλά οι δείκτες της είναι ανισόρροποι στην ιστορία.