Χαμηλές θερμίδες και μενού για απώλεια βάρους

Συνιστάται να ξεκινήσετε τη διαδικασία απώλειας βάρους προσαρμόζοντας τη διατροφή και τις διατροφικές σας συνήθειες γενικά. Οι διατροφολόγοι επισημαίνουν ότι χωρίς σωστή διατροφή, είναι αδύνατο να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Ας δούμε τους βασικούς κανόνες διατροφής, κορυφαίες τροφές χαμηλών θερμίδων και συνταγές για νόστιμα και υγιεινά πιάτα.

Τροφές χαμηλών θερμίδων για απώλεια βάρους

Τροφές αδυνατίσματος - λίστα και πίνακας τροφίμων με χαμηλές θερμίδες

Για να απαλλαγείτε από ανεπιθύμητα κιλά, πρέπει να συνθέσετε σωστά μια δίαιτα. Η χρήση τροφών χαμηλών θερμίδων είναι το θεμέλιο της διατροφής για την απώλεια βάρους. Οι διατροφολόγοι καταρτίζουν ειδικές λίστες, πίνακες, κριτικές στις οποίες συλλέγουν τα πιο δημοφιλή, προσιτά τρόφιμα με ελάχιστη ποσότητα θερμίδων. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στο Διαδίκτυο και για ευκολία χρήσης αυτές οι λίστες μπορούν να εκτυπωθούν και να κρεμαστούν στο ψυγείο.

Τα τρόφιμα με χαμηλές θερμίδες είναι αυτά που το σώμα ξοδεύει περισσότερη ενέργεια για την πέψη από ό, τι περιέχεται στο ίδιο το προϊόν. Εάν υπάρχουν λιγότερα από 100 κιλοκαλori ανά 100 γραμμάρια, τότε αυτό το προϊόν μπορεί να θεωρηθεί χαμηλό σε θερμίδες.

Όλα τα προϊόντα μπορούν να χωριστούν υπό όρους σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

 • Γάλα, ξινό γάλα, υποκατάστατα ζωικού γάλακτος.
 • Λαχανικά;
 • Φρούτα, αποξηραμένα φρούτα, μούρα
 • Κρέας, παραπροϊόντα σφαγίων
 • Ψάρια, θαλασσινά;
 • Σιτηρά;
 • Φασόλια;
 • Μανιτάρια;
 • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ;
 • Αρτοσκευάσματα, ψωμί, φρυγανιά
 • Έλαια, λίπη, σάλτσες.

Μια υγιεινή διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα από όλες αυτές τις κατηγορίες. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι τρόφιμα με διαφορετικές θερμίδες μπορούν να συμπεριληφθούν σε μία κατηγορία. Αξίζει να εξεταστεί κατά τη σύνταξη μιας διατροφής. Αλλά είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό που, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις λεπτές αποχρώσεις και αποχρώσεις, θα δημιουργήσει ένα κατάλληλο μενού για την απώλεια βάρους.

Εξετάστε έναν πίνακα με τα πιο δημοφιλή τρόφιμα χαμηλών θερμίδων ανά κατηγορία:

Γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα:

προϊόν Πρωτεΐνες, γραμμάρια Λίπος, γραμμάρια Υδατάνθρακες, γραμμάρια Κιλοκαλλιέργειες
γάλα 2, 8 3. 2 4. 7 58
Κεφίρ χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά 3ος 0, 1 3. 8 τριάντα
Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά πέντε 1, 5 3. 5 51
Τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά δεκαοχτώ 0, 6 1, 5 86
Ριάζενκα 3ος τέσσερα 85

φρούτα λαχανικών

προϊόν Πρωτεΐνες, γραμμάρια Λίπος, γραμμάρια Υδατάνθρακες, γραμμάρια Κιλοκαλλιέργειες
μελιτζάνα 0, 6 0, 1 5, 5 25η
κολοκύθι 0, 6 0, 3 5, 7 27
κουνουπίδι 2. 5 0 4. 9 29
αγγούρι 0. 8 0 3ος δεκαπέντε
Μία ντομάτα 1. 1 0, 2 3. 8 24
Γλυκές πιπεριές 1, 3 0 5, 7 23
καρότο 1, 2 0, 1 7ος 33
Φασόλια τέσσερα 0 4. 2 τριάντα
Παντζάρι 1. 7 0 έντεκα πενήντα
ραπανάκι 1, 2 0 τέσσερα είκοσι
μήλο 0, 4 0 11, 5 45
πορτοκάλι 0, 9 0 8, 5 39
μπανάνα 1, 5 0, 5 21 96
δαμάσκηνο 0, 6 0 10 44

Ψάρια κρέατος

προϊόν Πρωτεΐνες, γραμμάρια Λίπος, γραμμάρια Υδατάνθρακες, γραμμάρια Κιλοκαλλιέργειες
κότα είκοσι 8. 8 0, 6 165
Κουνέλια 22ος έντεκα 0 183
βοδινό κρέας δεκαεννέα 12, 5 0 187
Τουρκία 21, 6 12η 0. 8 197
πέρκα 18, 5 0, 9 0 82
Pikeperch δεκαεννέα 0. 8 0 83
Χταπόδι δεκαοχτώ 0, 3 0 75
γαρίδα δεκαοχτώ 0. 8 0 83
φύκι 0, 9 0, 2 3ος πέντε
συνάδελφος 15 Σεπτεμβρίου 0, 9 0 72

Δημητριακά, φασόλια, μανιτάρια

προϊόν Πρωτεΐνες, γραμμάρια Λίπος, γραμμάρια Υδατάνθρακες, γραμμάρια Κιλοκαλλιέργειες
Είδος σίκαλης 12. 6 12. 6 68 330
πλιγούρι βρώμης 11, 9 5, 8 66 345
ρύζι 7ος 0, 6 74 323
Ηρακλής 13η 6. 2 6. 6 355
Φασόλια 0, 1 8. 3 58
Μπόλετος 3. 2 0. 8 1, 6 25η
Ρωσούλα 1. 7 0, 3 1, 4 17η

Προϊόντα ψωμιού, λίπη, λάδια

προϊόν Πρωτεΐνες, γραμμάρια Λίπος, γραμμάρια Υδατάνθρακες, γραμμάρια Κιλοκαλλιέργειες
φρατζόλα 4. 7 0, 7 πενήντα 215
Λίπος λαχανικών 0 100 0 900
βούτυρο 0, 6 82, 5 0, 9 750

Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα με το τι να χρησιμοποιήσετε όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Αλλά τα δεδομένα προϊόντα είναι αρκετά αρκετά για να σχηματίσουν μια σωστή και πλήρη διατροφή.

Παράγοντες που επηρεάζουν την περιεκτικότητα σε θερμίδες των τροφίμων

Το ερώτημα που βασανίζει πολλούς ανθρώπους: «Γιατί ορισμένα τρόφιμα είναι υψηλότερα σε θερμίδες από άλλα; Και πώς μπορείτε να μάθετε ποιο προϊόν έχει πόσες θερμίδες χωρίς πίνακες και λίστες;

Μπορείτε να αξιολογήσετε τη χρησιμότητα των προϊόντων με βάση διάφορες παραμέτρους:

 • Περισσότερο λίπος, περισσότερες θερμίδες. Αυτός ο απλός κανόνας καθορίζει το βασικό περιεχόμενο θερμίδων. Απαιτείται πολύ περισσότερη ενέργεια για τη διάσπαση των λιπών παρά για την επεξεργασία πρωτεϊνών και υδατανθράκων.
 • Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι ένας δείκτης χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για την επεξεργασία ινών. Για το λόγο αυτό, πολλοί διατροφολόγοι συμβουλεύουν την κατανάλωση φυτικών ινών για απώλεια βάρους, καθώς το αίσθημα της πείνας δεν θα προκύψει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η κατανάλωση γρήγορων υδατανθράκων πρέπει να μειωθεί καθώς πέπτονται πολύ πιο γρήγορα.
 • Τα τρόφιμα με τις χαμηλότερες θερμίδες περιέχουν πολύ νερό. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κορεσμός από τέτοια τρόφιμα δεν είναι μόνιμος. Με "υδατώδη" τρόφιμα μπορείτε εύκολα να συνδυάσετε ένα μικρό σνακ.

Ο παραπάνω πίνακας δείχνει ότι τα λαχανικά είναι τα χαμηλότερα σε θερμίδες, ακολουθούμενα από φρούτα, ψάρια, θαλασσινά, γάλα και πουλερικά.

Αν και τα έλαια και τα δημητριακά έχουν τις περισσότερες θερμίδες, δεν πρέπει να εξαιρούνται από τη διατροφή. Τα υγιή λίπη που περιέχουν βοηθούν το σώμα να λειτουργεί σωστά.

Επιλογή προϊόντων αδυνατίσματος χαμηλών θερμίδων

Πόσες θερμίδες χρειάζεστε για να χάσετε βάρος ανά ημέρα: αναλογία κατανάλωσης θερμίδων και κατανάλωσης θερμίδων

Το ισοζύγιο κατανάλωσης και κατανάλωσης είναι ο πιο σημαντικός δείκτης, εξαρτάται άμεσα από τη φυσική δραστηριότητα. Αυτό καθορίζει την κατανάλωση θερμίδων. Πολλοί διατροφολόγοι δίνουν επίσης προσοχή στο συναισθηματικό υπόβαθρο ενός ατόμου. Υπάρχει η άποψη ότι οι άνθρωποι που ανησυχούν βαθιά θα χάσουν επιπλέον κιλά γρηγορότερα. Υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό, διότι κατά τη διάρκεια του στρες και της κατάθλιψης, η όρεξη ενός ατόμου επιδεινώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι η ποσότητα της κατανάλωσης που καταναλώνεται μειώνεται.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι ο βασικός μεταβολικός ρυθμός. Είναι υπεύθυνος για τη δαπάνη ενέργειας για τη συντήρηση του έργου ολόκληρου του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας των ακόλουθων συστημάτων:

 • Αναπνευστικής οδού;
 • Κυκλοφορία;
 • νευρικός.

Κατά τη σύνθεση μιας δίαιτας, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η υγεία και η ενέργεια ενός ατόμου εξαρτώνται από τη διατροφική ισορροπία.

Για απώλεια βάρους, είναι απαραίτητο να μειωθεί η περιεκτικότητα σε θερμίδες της συνήθους δίαιτας. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να υπολογίσετε πόσες θερμίδες καταναλώνει ένα άτομο κάθε μέρα στην αρχή της απώλειας βάρους και, στη συνέχεια, να αφαιρέσετε το 10-20% από αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο είναι συνήθως 250-500 kilocalories. Η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων για τις γυναίκες είναι 1700-1850 kilocalories και για τους άνδρες - 2500-2600.

Ποια τρόφιμα μπορείτε να φάτε ενώ χάνετε βάρος;

Είναι σημαντικό να είστε ικανοί και προσεκτικοί σχετικά με τη διαδικασία επιλογής τροφίμων που θα συμπεριληφθούν στη διατροφή κατά τη διάρκεια της δίαιτας. Είναι απαραίτητο να καταναλώνετε σοφές θερμίδες, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να χωρίσετε εύκολα τα μισητά κιλά.

Ο κατάλογος των τροφίμων που πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή μπορεί να χωριστεί περίπου στις ακόλουθες κατηγορίες:

 • Πρωτεΐνες. Είναι αυτό το υλικό που χρειάζεται το σώμα για να διατηρήσει τη μυϊκή μάζα. Τα πλούσια σε πρωτεΐνες τρόφιμα αφομοιώνονται από τον οργανισμό με υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, τέτοια τρόφιμα ικανοποιούν γρήγορα την πείνα. Η υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες βρίσκεται στο βόειο κρέας, τα ψάρια, τα κοτόπουλα, τα αυγά. Βέλτιστη φόρμουλα για την καύση λίπους και την οικοδόμηση μυών - 0, 7 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους.
 • Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση είναι ένας πραγματικός θησαυρός ευεργετικών ουσιών όπως ασβέστιο, πρωτεΐνες, βιταμίνες Α, Β και D. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση παρέχουν στον οργανισμό ενέργεια και βοηθούν στην ανάπτυξη μυϊκής μάζας. Μπορούν να καταναλωθούν το βράδυ χωρίς φόβο να κερδίσουν επιπλέον κιλά. Μην νομίζετε ότι αυτό ανήκει μόνο στο κεφίρ, μπορείτε να προσθέσετε τυρί cottage, γιαούρτι, τυρί με χαμηλά λιπαρά και γιαούρτι στη διατροφή. Απλά πρέπει να λάβετε υπόψη το ποσοστό λίπους, προτιμώντας τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.
 • Λαχανικά, φρούτα, μούρα - πρόκειται για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Βοηθούν στην επιβράδυνση της πέψης της γλυκόζης, ώστε να αισθάνεστε γεμάτοι. Το μενού μπορεί να συμπληρωθεί με τα ακόλουθα πιάτα: μπρόκολο, λάχανο, σέλινο, γκρέιπφρουτ και κεράσια.
 • Οι σύνθετοι υδατάνθρακες μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. Το κουάκερ είναι ένα αναντικατάστατο προϊόν για απώλεια βάρους. Πρωινό χαμηλών θερμίδων από πλιγούρι βρώμης, φαγόπυρο, κριθάρι περιέχει φυτικές ίνες, η πέψη των οποίων απαιτεί πολλή ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι καίγονται περισσότερες θερμίδες και επιταχύνεται ο μεταβολισμός.
 • Εμπλουτίζω με. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι γεύσεις είναι κακές για την υγεία τους, αλλά αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια. Μερικά από αυτά, αντίθετα, βοηθούν στην καύση λίπους. Βοηθούν στην καταστολή της πείνας, στη μείωση της επιθυμίας για σνακ. Το πιπέρι καγιέν, ο κουρκούμη και η κανέλα είναι μερικά από τα λίγα μπαχαρικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος χωρίς να βλάψετε την υγεία σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σκόρδο σε οποιοδήποτε πιάτο - έχει αποτέλεσμα θέρμανσης που απαιτεί επίσης ενέργεια. Το ξίδι μηλίτη της Apple σας επιτρέπει να τρώτε μια μικρή ποσότητα τροφής, να βελτιώνετε την πέψη και να μειώσετε την ανάγκη για γλυκά. Τζίντζερ - μειώνει την πείνα και ο χυμός λεμονιού βοηθά στην ομαλοποίηση των μεταβολικών διεργασιών.
 • Λιπαρό οξύ. Μην φοβάστε τη λέξη λίπος, τα πολυακόρεστα οξέα συμβάλλουν στην απώλεια βάρους και πρέπει να είναι στα τρόφιμα για να λειτουργεί σωστά το σώμα. Αυτό περιλαμβάνει καρύδια. Πόσα καρύδια επιτρέπονται για απώλεια βάρους ανά ημέρα; Η ημερήσια τιμή είναι 100-200 γραμμάρια και μπορεί να προστεθεί σε χυλό, γιαούρτι ή τυρί cottage το πρωί ή να χρησιμοποιηθεί ως σνακ.

Ποια τρόφιμα δεν μπορούν να καταναλωθούν όταν χάσετε βάρος;

Τα προϊόντα αλευριού δεν συνιστώνται για απώλεια βάρους

Η λίστα των απαγορευμένων προϊόντων είναι πολλές φορές μεγαλύτερη από τις επιτρεπόμενες. Έχουν καθιερωθεί τόσο σταθερά στη ζωή μας που δεν είναι πάντα δυνατό να τα απορρίψουμε. Δεν πρέπει να αποκλείσετε αμέσως όλα τα ακόλουθα σημεία, αρκεί να ξεκινήσετε με την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσής τους.

 • Γλυκα. Οι απλοί υδατάνθρακες δεν έχουν ευεργετική επίδραση στο σώμα, προσθέτουν απλώς επιπλέον κιλά και ίντσες. Προσπαθήστε να αφαιρέσετε ψημένα προϊόντα, αρτοσκευάσματα και γλυκά από το μενού. Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με μπαρ αδυνατίσματος, ειδικά επιδόρπια, γλυκά διατροφής και μαύρη σοκολάτα.
 • Το ψήσιμο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, ειδικά αν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζύμη. Διασπά τη μικροχλωρίδα και επιβραδύνει το μεταβολισμό.
 • Κρατήστε σάλτσες, μαγιονέζα.
 • Σόδα, συσκευασμένοι χυμοί.
 • Γαλακτοκομικά προϊόντα και γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση.
 • Κρέας και ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
 • Ρύζι, ζυμαρικά. Αντί για το συνηθισμένο λευκό ρύζι, προτιμάται το καστανό ρύζι, είναι καλύτερα να αγοράζετε ζυμαρικά από σκληρό σιτάρι.
 • Οι πατάτες περιέχουν μεγάλη ποσότητα αμύλου, η οποία είναι επιβλαβής για το σχήμα. Ωστόσο, μερικές φορές μπορείτε να απολαύσετε ψητές πατάτες.
 • Το αλκοόλ δεν είναι μόνο επιβλαβές για την υγεία σας, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αυξήσετε το βάρος. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να το αφαιρέσετε από την καθημερινή ζωή. Το πιο διατροφικά φτωχό αλκοόλ θεωρείται κόκκινο κρασί.
 • Φαστ φουντ, έτοιμα γεύματα.

Εκτός από το γεγονός ότι η κατανάλωση όλων αυτών των προϊόντων πρέπει να ελαχιστοποιηθεί, αξίζει επίσης να δοθεί προσοχή στη φυσικότητα των εγκεκριμένων προϊόντων. Όσο λιγότερα συντηρητικά, τόσο το καλύτερο για το σώμα.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες για απώλεια βάρους ανά ομάδα

Κατά τη δημιουργία του μενού, είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιείτε τους καταλόγους των τροφίμων που επιτρέπονται για την απώλεια βάρους, οι οποίες υποδεικνύουν την περιεκτικότητα σε θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Λαχανικά και λαχανικά

 • βραστές πατάτες = 80 kilocalories;
 • Λευκό λάχανο = 31 kilocalories;
 • Χρώμα = 30 kilocalories;
 • Ελιές = 110 kilocalories;
 • Κολοκυθάκια = 30 θερμίδες;
 • Μελιτζάνα = 20 kilocalories;
 • Φασόλια = 60 kilocalories
 • Κρεμμύδια = 40 kilocalories;
 • πράσινο = 20 kilocalories;
 • Καρότα = 29 kilocalories;
 • Αγγούρι = 15 kilocalories;
 • Ντομάτα = 20 kilocalories;
 • Τεύτλα = 22 kilocalories;
 • αρακά = 75 θερμίδες;
 • Κολοκύθα = 22 kilocalories.

Η κολοκύθα θεωρείται ένα θρεπτικό προϊόν που μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες και να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή γλυκών για τσάι.

Φρούτα και μούρα

Εκτός από τα λαχανικά και τα φρούτα, τα μούρα συμβάλλουν επίσης στην απώλεια βάρους. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα πιο γλυκά φρούτα δεν συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.

 • Μπανάνα = 85 kilocalories;
 • Ανανάς = 50 kilocalories;
 • Σταφύλια = 75 kilocalories;
 • Apple = 45 κιλοκαλλιέργειες;
 • Λεμόνι = 30 kilocalories;
 • Ροδάκινο = 40 kilocalories;
 • Λωτός = 60 kilocalories;
 • λευκή σταφίδα = 35 kilocalories;
 • μαύρη σταφίδα = 37 kilocalories;
 • κόκκινη σταφίδα = 40 kilocalories;
 • Αχλάδι = 40 kilocalories;
 • Γκρέιπφρουτ = 35 kilocalories;
 • Ρόδι = 50 kilocalories;
 • Βακκίνια = 25 κιλοκαλλιέργειες;
 • Φράουλες = 30 θερμίδες.

Πολλά εσπεριδοειδή, ειδικά το γκρέιπφρουτ, θεωρούνται τα πιο χρήσιμα φρούτα για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Δημητριακά, φασόλια και δημητριακά

Αυτά τα τρόφιμα μπορούν να χαρακτηριστούν ως αργοί υδατάνθρακες. Εξασφαλίζουν αίσθημα κορεσμού για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 • Φαγόπυρο = 95-100 kilocalories;
 • Ρύζι = 115 θερμίδες;
 • Πλιγούρι βρώμης = 92 kilocalories;
 • Ρύζι = 80 kilocalories;
 • Φαγόπυρο = 135 kilocalories;
 • Semolina = 75 kilocalories;
 • Φασόλια = 35 kilocalories;
 • Φασόλια = 58 kilocalories

Δεν θεωρούνται όλα αυτά τα τρόφιμα μη θρεπτικά, αλλά πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή.

ψάρια και θαλασσινά

Το ψάρι είναι μια πηγή ωμέγα-3, το οξύ που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργήσει. Προσθέστε ψάρια στη διατροφή, έτσι ώστε το σώμα να μην τονίζεται από την έλλειψη απαραίτητων στοιχείων.

 • Μύδια = 50 kilocalories;
 • Saithe = 65 kilocalories;
 • Burbot = 85 kilocalories;
 • Καραβίδες = 95 kilocalories;
 • Πέστροφα = 100 χιλιοθερμίδες;
 • Pike = 80 kilocalories;
 • Γαρίδες = 80 θερμίδες.

Κρέας, πουλερικά και αυγά

Αυτός ο τύπος τροφής περιέχει μεγάλη ποσότητα ζωικής πρωτεΐνης.

 • Βόειο κρέας = 190 θερμίδες;
 • Κουνέλι = 100 kilocalories;
 • άπαχο χοιρινό = 315 kilocalories;
 • Μοσχάρι = 90 κιλοκαλλιέργειες;
 • Τουρκία = 190 θερμίδες;
 • Αυγά κοτόπουλου = 155 θερμίδες;
 • Ορτύκια = 165 θερμίδες.

Η ζωική πρωτεΐνη είναι, φυσικά, απαραίτητη για το σώμα, αλλά ο καθένας μπορεί να αποφασίσει για τον εαυτό του εάν θα το συμπεριλάβει ή όχι στη διατροφή του και μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ισορροπημένη δίαιτα χαμηλών θερμίδων.

Προϊόντα ψημένα σε θερμίδες

Από ψυχολογική άποψη, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται πολύ να εγκαταλείψουν το ψήσιμο, οπότε η γνώση του περιεχομένου σε θερμίδες είναι πολύ σημαντική.

 • Λευκό ψωμί = 250 θερμίδες;
 • Καφέ ψωμί = 200 θερμίδες;
 • Flatbread = 240 kilocalories.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ψωμί διατροφής.

Ξηροί καρποί και λάδια

Αυτή η κατηγορία τροφίμων έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αλλά απαιτείται επίσης από τον οργανισμό επειδή περιέχει πολύτιμα λίπη.

 • Φιστίκια = 550 θερμίδες;
 • Καρύδια ανακαρδιοειδών = 650 kilocalories;
 • Φουντούκια = 700 kilocalories;
 • Καρύδι = 660 kilocalories;
 • Φιστίκια = 555 kilocalories;
 • Ελαιόλαδο = 780 θερμίδες;
 • Αμύγδαλο = 815 kilocalories;
 • Βερίκοκο = 900 kilocalories;
 • Λιναρόσπορος = 900 θερμίδες;
 • Ηλίανθος = 900 kilocalories;
 • Βούτυρο = 750 θερμίδες.

Αυτά τα συστατικά προστίθενται καλύτερα στις σαλάτες.

Ποτά χαμηλών θερμίδων

Υπάρχουν πολλά ποτά χαμηλών θερμίδων εκεί έξω, παρακάτω εξετάζουμε πολλές επιλογές με ελάχιστο περιεχόμενο θερμίδων ανά 100 χιλιοστόλιτρα.

 • Χυμός αγγουριού = 15 kilocalories;
 • Παντζάρι = 60 κιλο θερμίδες;
 • Κολοκύθα = 35 kilocalories;
 • Νερό με λεμόνι = 30 kilocalories;
 • Καρπούζι δυόσμο = 25 κιλοκαλλιέργειες;
 • Μεταλλικό νερό χωρίς αέριο = 0 kilocalories;
 • Τζίντζερ τσάι = 15 kilocalories;
 • πράσινο = 0 kilocalories;
 • λευκό = 34 χιλιοθερμίδες;
 • μαύρος καφές χωρίς ζάχαρη = 2 kilocalories.

Όταν βρίσκεστε σε διακοπές, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το ερώτημα ποια αλκοολούχα ποτά θεωρούνται χαμηλά σε θερμίδες; Διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι ποτών:

 • η ημι-γλυκιά σαμπάνια περιέχει 120 κιλοκαλori ανά 100 χιλιοστόλιτρα.
 • ημι-γλυκό κρασί = 80-100 kilocalories;
 • ξηρή σαμπάνια = 80-85 kilocalories;
 • Τα κόκκινα, λευκά ξηρά κρασιά περιέχουν τις λιγότερες θερμίδες: περίπου 65-70 κιλοκαλori ανά 100 χιλιοστόλιτρα.

Κατάλογος των τροφίμων με τις χαμηλότερες θερμίδες

Πιστεύεται ότι τα τρόφιμα χαμηλών θερμίδων είναι καλά για τη φιγούρα σας. Η απώλεια βάρους με τη βοήθεια του PP (σωστή διατροφή) στο σπίτι είναι πολύ εύκολη. Αρκεί να αφαιρέσετε απαγορευμένα τρόφιμα από τη διατροφή και να εστιάσετε σε πιο χρήσιμα με λιγότερες θερμίδες.

Όταν χάνετε βάρος, αξίζει να δώσετε προσοχή στην αναλογία BJU, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα υγείας.

Έτσι μπορείτε να υπολογίσετε τον αριθμό αυτών των στοιχείων ως εξής:

 • Η πρόσληψη πρωτεΐνης υπολογίζεται ως εξής: 1, 5 πολλαπλασιάζεται επί το βάρος σε χιλιόγραμμα. Ο αριθμός που προκύπτει είναι η ποσότητα πρωτεΐνης που απαιτείται. Είναι καλύτερο ότι η πλειοψηφία του είναι φυτικής προέλευσης.
 • Η ημερήσια πρόσληψη λίπους για τις γυναίκες πρέπει να είναι 90-120 γραμμάρια. Μην αποβάλλετε εντελώς τα λίπη, αλλά αντικαταστήστε τα με χρήσιμα λιπίδια.
 • Οι υδατάνθρακες είναι η ενέργεια που χρειάζεται το σώμα για να λειτουργεί σωστά. Με επαρκή σωματική δραστηριότητα, η ημερήσια πρόσληψη υδατανθράκων είναι 90-95 γραμμάρια.

Τα ακόλουθα τρόφιμα θεωρούνται τα πιο θρεπτικά:

 • Το μπρόκολο είναι ένα υγιές, υποαλλεργικό λαχανικό που μπορεί να καταναλωθεί ωμό ή μαγειρεμένο.
 • Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Τρώγεται καλύτερα ωμό, καθώς η συγκέντρωση βιταμινών είναι υψηλότερη.
 • το πράσινο τσάι είναι το ποτό με τις χαμηλότερες θερμίδες.
 • Αγγούρι, κρεμμύδι, μαρούλι
 • Το γκρέιπφρουτ είναι ένα φρούτο καύσης λίπους που περιέχει ένα πλήθος θρεπτικών ουσιών.

Ωστόσο, δεν πρέπει να κάνετε μόνο δίαιτα από αυτά τα προϊόντα · μια ποικιλία τροφίμων είναι βασική για την υγεία και τη φυσιολογική λειτουργία του σώματος.

Κατάλογος τροφίμων που ενισχύουν το μεταβολισμό και προάγουν την απώλεια βάρους

Ο μεταβολισμός είναι πολύ σημαντικός όταν χάνετε βάρος. Οι μεταβολικές διεργασίες είναι υπεύθυνες για την αύξηση βάρους, επειδή όσο πιο γρήγορα πέφτει η τροφή, τόσο χαμηλότερος είναι ο κίνδυνος εναπόθεσης στο λίπος.

Υπάρχει μια ολόκληρη λίστα τροφίμων που θα επιταχύνουν το μεταβολισμό σας:

 • Το πιπέρι και άλλα μπαχαρικά επιταχύνουν το μεταβολισμό έως και 25%.
 • Ο καφές και το πράσινο τσάι χρησιμοποιούν καφεΐνη για να επιταχύνουν τις μεταβολικές διαδικασίες.
 • Τα γαλακτοκομικά προϊόντα διεγείρουν επίσης το μεταβολισμό λόγω της περιεκτικότητάς τους σε κάλιο.
 • Τα εσπεριδοειδή επιταχύνουν όλες τις μεταβολικές διεργασίες λόγω της περιεκτικότητας σε φρούτα οξέα, φυτικές ίνες και άλλα ιχνοστοιχεία.
 • Απαχο κρέας.
 • Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς σοκολάτα, αλλά όταν χάνουν βάρος, αξίζει να τρώτε μόνο μαύρη σοκολάτα.

Πριν ξεκινήσετε μια δίαιτα, φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους μεμονωμένων σωματικών αντιδράσεων.

Γλυκά χαμηλών θερμίδων

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι η αποφυγή γλυκών είναι το πιο δύσκολο μέρος κάθε διατροφής. Βιάζουμε να ικανοποιήσουμε αυτούς με ένα γλυκό δόντι - δεν χρειάζεται να πάμε χωρίς σοκολάτες, επιδόρπια και άλλα γλυκά. Το κύριο πράγμα είναι να καταλάβετε τι τρώτε σε ποια ώρα της ημέρας.

Κατάλογος επιδορπίων διατροφής και κανόνες χρήσης

Υπάρχουν μερικοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε για να φάτε καραμέλα χωρίς να διακινδυνεύσετε μια λεπτή μορφή:

 • Συνιστάται να μην τρώτε γλυκά το πρωί.
 • Ως ποσοστό, η ποσότητα της καραμέλας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10% της συνολικής ποσότητας θερμίδων.
 • Αυτές οι καραμέλες πρέπει να τρώγονται μόνο μερικές φορές την εβδομάδα.
 • Μην αποκλείετε εντελώς τη σοκολάτα από τη διατροφή, περιέχει πολλές χρήσιμες ουσίες.

Μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα των επιτρεπόμενων γλυκών:

 • Πικρή σοκολάτα.
 • Μέλι.
 • Ζελέ φρούτων, ζελέ, marshmallows, marshmallow.
 • Ζαχαρωμένα φρούτα, αποξηραμένα φρούτα.
 • Χαλβά.
 • Τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά και γιαούρτι.

Τέτοια γλυκά μπορούν να αγοραστούν όχι μόνο στο κατάστημα, αλλά και από εσάς.

Πιάτο αδυνατίσματος χαμηλών θερμίδων

Γεύματα χαμηλών θερμίδων για απώλεια βάρους από απλά τρόφιμα - συνταγές

Μπορείτε να βρείτε διαφορετικά μενού για κάθε γούστο στο Διαδίκτυο. Υπάρχουν επιλογές για όλα τα τμήματα τιμών. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να βρείτε ένα έτοιμο μενού για μια εβδομάδα ή ένα μήνα. Θα δούμε μερικές απλές συνταγές χρησιμοποιώντας εγκεκριμένα τρόφιμα.

Για πρωινό, μπορείτε να μαγειρέψετε πλιγούρι βρώμης με μήλο και κανέλα στο φούρνο μικροκυμάτων. Αυτό απαιτεί 100-150 χιλιοστόλιτρα νερού, 50 γραμμάρια (2-3 κουταλιές της σούπας) πλιγούρι βρώμης, 170 χιλιοστόλιτρα γάλακτος χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, σταφίδες, 1 πράσινο μήλο, μια πρέζα αλάτι, κανέλα.

 • Για μαγείρεμα, πάρτε ένα ειδικό πιάτο για το φούρνο μικροκυμάτων, ρίξτε μούσλι με αλάτι και σταφίδες. Στη συνέχεια γεμίστε με νερό και γάλα και ανακατέψτε.
 • Βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 3-5 λεπτά.
 • Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μήλα στο κουάκερ και ρίξτε μια πρέζα κανέλα πάνω του.

Μπορείτε να φτιάξετε μια σούπα με τυρί χαμηλών θερμίδων για μεσημεριανό γεύμα. Μέθοδος μαγειρέματος:

 • Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τα καρότα σε λωρίδες.
 • Βράστε μια κατσαρόλα νερού και όταν βράσει το νερό προσθέστε πατάτες, φύλλα δάφνης και ένα ολόκληρο κρεμμύδι.
 • Τηγανίζουμε τα καρότα σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι.
 • Όταν οι πατάτες είναι σχεδόν μαγειρεμένες, αφαιρέστε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέστε το κομμένο σε φέτες τυρί.
 • Αφού λιώσει το τυρί, προσθέστε τα καρότα, αλάτι και πιπέρι στη σούπα.
 • Μετά από λίγα λεπτά, όταν τα λαχανικά είναι πλήρως μαγειρεμένα, σβήστε τη σούπα και προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο.
 • Αφήστε τη σούπα απότομη, στη συνέχεια ρίξτε σε μπολ, γαρνίρετε με βότανα.

Το δείπνο μπορεί να είναι πλούσιο αλλά χαμηλό σε θερμίδες. Μπορείτε να ετοιμάσετε μια ελαφριά σαλάτα από βραστό στήθος. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κόψετε το στήθος σε λωρίδες ή κύβους, να προσθέσετε μια ντομάτα, τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, ξινή κρέμα ή ελαιόλαδο, μερικά καρύδια ή μέλι. Η ίδια σαλάτα μπορεί να ετοιμαστεί σε ένα γιορτινό τραπέζι, οπότε τις διακοπές δεν φοβάστε την ομορφιά της φιγούρας σας.