Σωστή απώλεια βάρους με απλά προϊόντα: η ιαπωνική διατροφή για 14 ημέρες

Ανάμεσα στις πολλές δίαιτες, τα Ιαπωνικά θεωρούνται από τα πιο δημοφιλή. Δεν είναι γνωστό από πού προέρχεται αυτό το όνομα, καθώς αυτή η διατροφή δεν έχει καμία σχέση με την παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα.Λάχανο με μαϊντανό για ιαπωνική διατροφήΥπάρχουν πολλές ποικιλίες, αλλά η ιαπωνική δίαιτα δύο εβδομάδων θεωρείται η πιο αποτελεσματική. Είναι αυτή που σας επιτρέπει να χάσετε μεγάλο αριθμό κιλών και ταυτόχρονα να αναπτύξετε σωστές διατροφικές συνήθειες.

Γιατί λειτουργεί η τεχνολογία

Ακολουθούν τα τρία κορυφαία οφέλη ενός μενού ιαπωνικής διατροφής 14 ημερών:

 • Έλλειψη αλατιού- Λόγω αυτού, η περίσσεια υγρού αφήνει το σώμα, ανακουφίζοντας από το οίδημα.
 • Μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης- Το σώμα ξοδεύει πολύ περισσότερη ενέργεια για την κατανάλωση πρωτεϊνικών τροφών. Επιπλέον, η πρωτεΐνη είναι πιο κορεσμένη.
 • Περιεκτικότητα σε χαμηλές θερμίδες- Λόγω του γεγονότος ότι καταναλώνονται περισσότερες από 800 θερμίδες την ημέρα, επιπλέον κιλά εξαφανίζονται.

Τι μπορεί να συμπεριληφθεί στη λίστα προϊόντων;

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα απαραίτητα τρόφιμα εκ των προτέρων, ισχύουν για κάθε μία από τις 14 ημέρες, για να δημιουργήσετε ένα ποικίλο μενού ιαπωνικής διατροφής. Επιτρέπεται λοιπόν:

Ιαπωνικό πιάτο διατροφής με άπαχο ψάρι
 • σκετος ΚΑΦΕΣ;
 • Χυμός ντομάτας χωρίς αλάτι
 • Κεφίρ;
 • Λάχανο;
 • Καρότο;
 • Μήλα;
 • Αυγά;
 • άπαχο ψάρι
 • Στήθος κοτόπουλου;
 • Βοδινό κρέας;
 • Ψωμί αλεύρι σίκαλης;
 • Λίπος λαχανικών.

Η σωστή απώλεια βάρους σε 14 ημέρες από την ιαπωνική διατροφή σημαίνει ότι θα πιείτε περίπου 2 λίτρα καθαρού πόσιμου νερού.

Τι δεν πρέπει να τρώτε κατά τη διάρκεια της ιαπωνικής διατροφής;Οποιαδήποτε προϊόντα δεν περιλαμβάνονται στη λίστα αποδεκτών προϊόντων δεν πρέπει να καταναλώνονται. Επιπλέον, το αλάτι και τα μπαχαρικά αποκλείονται εντελώς.

Λεπτομερές μενού στον πίνακα

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει το ιαπωνικό μενού διατροφής για 14 ημέρες - πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Δεν μπορείτε να τα ανταλλάξετε ή να φάτε λιγότερο από ό, τι διαφημίζεται. Φάτε δείπνο τουλάχιστον τρεις ώρες πριν πάτε για ύπνο.

η μέρα ΠΡΩΙΝΟ ΓΕΥΜΑ δείπνο δείπνο
ένας Μαύρος καφές χωρίς ζάχαρη ή γάλα Φρέσκο λάχανο (λευκό λάχανο, κινέζικο) με βούτυρο (100 g), 2 βραστά αυγά κοτόπουλου, χυμό ντομάτας (100 g) Ψάρια στον ατμό (200 g)
2 Μαύρος καφές, ένα κομμάτι μαύρο ψωμί Άπαχο ψάρι στον ατμό (200 g), φρέσκο λάχανο με φυτικό λάδι (100 g) Βρασμένο βόειο κρέας (200 g), 100 g κεφίρ
3 Μαύρος καφές, ένα κομμάτι μαύρο ψωμί 2 καρότα Βρασμένο βόειο κρέας (200 g), 2 αυγά, λάχανο με βούτυρο (100 g)
τέσσερα 1 μεσαίο καρότο Ψάρια στον ατμό (χαμηλά λιπαρά, 200 g), χυμός ντομάτας (100 g) Μήλα
πέντε 1 μεσαίο καρότο Ψάρια στον ατμό (χαμηλά λιπαρά, 200 g), 100 g χυμό ντομάτας Μήλα
Σκετος ΚΑΦΕΣ Στήθος κοτόπουλου (στον ατμό ή ψητό, 500 g) 1 καρότο, 2 αυγά
7ος Πράσινο τσάι Βρασμένο βόειο κρέας (200 g) Ψητά ψάρια (200 g), 1 μεσαίο μήλο, 2 αυγά
οκτώ Σκετος ΚΑΦΕΣ Στήθος κοτόπουλου (στον ατμό ή ψητό, 500 g) 1 καρότο, 2 αυγά
εννέα 1 καρότο Ψάρια στον ατμό (200 g), 200 g χυμό ντομάτας Μήλα
10 Σκετος ΚΑΦΕΣ 1 βραστό αυγό, 3 καρότα 1 μεσαίο μήλο
έντεκα Μαύρος καφές, ένα κομμάτι μαύρο ψωμί 2 καρότα, λάχανο με βούτυρο (100 g) Βόειο κρέας (βρασμένο, ψημένο, 200 g), 2 αυγά
12η Μαύρος καφές, ένα κομμάτι μαύρο ψωμί Ψάρια στον ατμό (200 g), λάχανο με φυτικό λάδι (100 g) Βόειο κρέας (μαγειρεμένο, 100 g), 100 g κεφίρ
13η Σκετος ΚΑΦΕΣ 100 g λάχανο με βούτυρο, 2 αυγά, 100 g χυμό ντομάτας 200 γραμμάρια ψάρια στον ατμό
δεκατέσσερα Σκετος ΚΑΦΕΣ 200 γραμμάρια στον ατμό ψάρια, 100 γραμμάρια λάχανο καρυκευμένο με λάδι 100 γραμμάρια βραστό βόειο κρέας, 100 γραμμάρια κεφίρ

Μπορείτε να βυθιστείτε στο πνεύμα της Ιαπωνίας και να χρησιμοποιήσετε ιαπωνικά ξυλάκια για το φαγητό σας αντί για συνηθισμένα μαχαιροπήρουνα. Με τη βοήθειά τους, η διαδικασία του φαγητού επιβραδύνεται και σε κάνει να νιώθεις γεμάτος πριν θέλεις να φας κάτι επιπλέον.

Προσοχή! Ένα σημαντικό δόγμα της αρχικής ιαπωνικής διατροφής 14 ημερών είναι τρία γεύματα την ημέρα χωρίς σνακ.

Για ποιον είναι αυτό

Ιαπωνική διατροφή στήθους κοτόπουλου

Χάρη σε ένα ισορροπημένο μενού και ένα κατανοητό διατροφικό σχήμα, η ιαπωνική διατροφή για 14 ημέρες είναι κατάλληλη για όσους θέλουν να χάσουν μεγάλη ποσότητα κιλών το συντομότερο δυνατό. Και θα είναι επίσης χρήσιμο για άτομα που πάσχουν από οίδημα.

Αντενδείξεις

Υπάρχουν ορισμένες αντενδείξεις, όπως αποδεικνύεται από τις κριτικές των γιατρών σχετικά με την ιαπωνική διατροφή για 14 ημέρες. Επομένως, αυτή η τεχνική δεν είναι κατάλληλη για άτομα με τα ακόλουθα προβλήματα υγείας:

 • Περίοδος κύησης και θηλασμού.
 • Ασθένειες του στομάχου
 • Νεφροπάθειες και ηπατικά
 • έντονο σωματικό ή διανοητικό στρες.
 • Σακχαρώδης διαβήτης;
 • Νευραλγία.

πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Γιατί είναι τόσο δημοφιλής η τεχνολογία; Πρόκειται για τα πλεονεκτήματά του έναντι άλλων μεθόδων απώλειας βάρους.

Μαύρο ψωμί με κεφίρ ως μέρος της ιαπωνικής διατροφής

Τα οφέλη περιλαμβάνουν:

 1. Αποδοτικότητα.Σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορείτε να χάσετε πολλά κιλά, να μειώσετε τον όγκο του σώματος και να απαλλαγείτε από οίδημα.
 2. Διαθεσιμότητα.Δεν υπάρχουν ασυνήθιστα ή ακριβά προϊόντα στο αρχικό ιαπωνικό μενού διατροφής 14 ημερών, είναι διαθέσιμο σε όλους.

Όπως κάθε άλλη δίαιτα, η ιαπωνική διατροφή έχει τα μειονεκτήματά της. Ανάμεσα τους:

 1. Κακή κατάσταση υγείας.Ακόμα και εντελώς υγιείς άνθρωποι μπορεί να παρουσιάσουν αδυναμία, υπνηλία και ζάλη κατά τη διάρκεια αυτής της διατροφής. Αυτό οφείλεται στην ελάχιστη κατανάλωση υδατανθράκων.
 2. Περιορισμένος αριθμός προϊόντων.Για όσους έχουν συνηθίσει να τρώνε μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων, η διατροφή θα φαίνεται αραιή. Επιπλέον, τα περισσότερα προϊόντα είναι πρωτεΐνες και ουσιαστικά τα λίπη και οι υδατάνθρακες αποβάλλονται.
 3. Η παρουσία αντενδείξεων- Το άγχος στους νεφρούς και την καρδιά κατά τη δίαιτα είναι πολύ μεγάλο. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να είναι επιβλαβής.
 4. Δίαιτα χαμηλών θερμίδων.Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα για όσους δεν επιθυμούν να περιορίσουν τα υψηλά επίπεδα ψυχικής και σωματικής δραστηριότητας κατά τη δίαιτα.

Τα αποτελέσματα της σωστής απώλειας βάρους

Ιαπωνική διατροφή κορίτσι

Η πιο κοινή και σημαντική ερώτηση: Ποια αποτελέσματα μπορούν να αναμένονται από την ιαπωνική διατροφή για 14 ημέρες; Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να σημειωθεί αμέσως ότι κάθε οργανισμός είναι ατομικός. Όσο υψηλότερο είναι το αρχικό βάρος, τόσο πιο καθαρό θα είναι το αποτέλεσμα.

Εν ολίγοις, μπορούμε να πούμε ότι η ιαπωνική δίαιτα απώλειας βάρους σε 14 ημέρες σας επιτρέπει να χάσετε 7-10% του αρχικού βάρους. Δηλαδή, αν ζυγίζετε 100 κιλά, μπορείτε εύκολα να χάσετε 7-10 κιλά. Για παράδειγμα, εάν είστε 53 κιλά, θα χάσετε 3, 5 έως 5 κιλά μετά από δύο εβδομάδες.

Συστάσεις από γιατρούς

Εάν ακολουθήσετε αυτές τις συστάσεις, θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς να ακολουθήσετε την ιαπωνική διατροφή για δύο εβδομάδες.και το αποτέλεσμα γίνεται σαφέστερο.

 • Ετοιμαστείτε και σταματήστε να καταναλώνετε αλάτι λίγες ημέρες πριν ξεκινήσετε τη διατροφή σας. Αρχικά, σταματήστε να αλατίζετε τα τρόφιμα που μαγειρεύετε και μετά παραλείψτε τα αλμυρά τρόφιμα που αγοράσατε στο κατάστημα.
 • Μην έχετε "αντίο" και μην τρώτε την προηγούμενη μέρα.
 • Εάν δεν πίνετε 1, 5 έως 2 λίτρα νερό την ημέρα, ξεκινήστε μια εβδομάδα πριν ξεκινήσετε τη δίαιτα και αυξήστε σταδιακά την ποσότητα νερού που πίνετε.
 • Η ιαπωνική διατροφή περιλαμβάνει την απόρριψη πολλών προϊόντων, οπότε αξίζει να αγοράσετε ένα σύμπλεγμα βιταμινών και ανόργανων συστατικών, ώστε το σώμα να λάβει τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία.
 • Μην το παρακάνετε ενώ κάνετε δίαιτα. Εάν η προπόνησή σας ήταν προηγουμένως έντονη, σκεφτείτε να επιβραδύνετε λίγο. Εάν δεν έχετε κάνει άθλημα στο παρελθόν, θα πρέπει να προτιμάτε τακτικές βόλτες ή κάποια άσκηση.
 • Προσπαθήστε να κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες.
 • Μην αναδιατάξετε τις ημέρες και ακολουθήστε αυστηρά τις προτάσεις ιαπωνικού μενού διατροφής που δίνονται στον παραπάνω πίνακα για 14 ημέρες. Έτσι μπορείτε να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα.
 • Όταν αισθάνεστε σαν να τραβάτε τον εαυτό σας, φανταστείτε το τελικό αποτέλεσμα και τον αριθμό των κιλών που θα χάσετε. Παρακινήστε τον εαυτό σας με νέα ρούχα και τα οφέλη από την απώλεια βάρους.

Προσοχή! Το να αφήσετε την ιαπωνική διατροφή για 14 ημέρες πρέπει επίσης να είναι σωστό. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτόν εάν το αποτέλεσμα είναι σίγουρο.

διαπιστευτήρια

Οι κριτικές για την ιαπωνική διατροφή για 14 ημέρες υπογραμμίζουν την απλότητα του μενού και την ικανότητα να χάσουν 5-8 κιλά. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με τους παρακάτω.

«Ένας φίλος που μετέτρεψε σε λίγες εβδομάδες μου είπε για αυτή τη διατροφή. Αποφάσισα επίσης να το δοκιμάσω και ήμουν πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Το αρχικό μου βάρος ήταν 83 κιλά, μετά από 14 ημέρες ζύγιζα 75 κιλά. Μου άρεσε πολύ που ολόκληρος ο κατάλογος των τροφίμων που επιτρέπονται στην ιαπωνική διατροφή για 14 ημέρες είναι εύκολο να αγοραστεί. Φυσικά δεν υπήρχαν αρκετά γλυκά, αλλά τι δεν μπορεί να γίνει για τον χαρακτήρα; Μετά τη δίαιτα, άρχισα σταδιακά να προσθέσω υδατάνθρακες στη διατροφή και ως αποτέλεσμα έχασα άλλα δύο κιλά σε μια εβδομάδα. Ζυγίζω τώρα 73 κιλά και αυτό το βάρος διατηρείται για περίπου έξι μήνες. "

«Δίαιτα πολύ, αλλά τα Ιαπωνικά είναι καλύτερα για μένα. Πρώτον, μου αρέσει η σαφής διατροφή και τα απλά τρόφιμα που περιέχει. Δεύτερον, είμαι πάντα γεμάτος γιατί τρώω πολλές πρωτεΐνες. Τρίτον, μου αρέσει πάντα το αποτέλεσμα μετά από αυτή τη δίαιτα. Κατά μέσο όρο, χάνω περίπου 5 κιλά σε δύο εβδομάδες, το οποίο με το αρχικό μου βάρος των 57 κιλών είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. "

παραγωγή

Εν κατακλείδι, μπορούμε να πούμε ότι η ιαπωνική διατροφή είναι ένας πολύ αποτελεσματικός αλλά ακραίος τρόπος για να χάσετε βάρος. Είναι κατάλληλο για εκείνους των οποίων η καθημερινή ζωή δεν σχετίζεται με υψηλά επίπεδα σωματικής και ψυχικής δραστηριότητας, καθώς και για εκείνους που δεν παραπονιούνται για προβλήματα υγείας.