Γιόγκα απώλειας βάρους

Ο καθένας μας θέλει να έχει ένα λεπτό και σταθερό σώμα. Συχνά, αυτό απαιτεί τη μείωση αυτών των επιπλέον κιλών, κάτι που απαιτεί κάποια σωματική δραστηριότητα. Δεν αρκεί να φροντίζετε τον εαυτό σας να συμμετέχετε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις - το φυσικό συστατικό επηρεάζει άμεσα τη διάθεση και την αντίληψη του εαυτού σας. Καμία διατροφή ή ειδικό χάπι δεν μπορεί να διατηρήσει το σώμα σας σε φόρμα. Η καλύτερη λύση είναι η γιόγκα για την απώλεια βάρους.

Τα μαθήματα γιόγκα επιλύουν όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά προβλήματα. Σε τελική ανάλυση, η βασική αρχή που κηρύττει η γιόγκα είναι η αποδοχή του εαυτού σας, του σώματός σας. Όταν ένα άτομο επιτυγχάνει εσωτερική ακεραιότητα, εξοικονομείται μεγάλη ενέργεια, η οποία χρησιμοποιείται καθημερινά σε αντίθεση με τις εσωτερικές συμπεριφορές και τις ασυνείδητες επιθυμίες.

Μετά από μερικές προπονήσεις, θα παρατηρήσετε σημαντικές αλλαγές στο σώμα σας - ο τόνος θα εμφανιστεί σε όλο το σώμα σας, η αντοχή και η κινητικότητα θα αυξηθούν και θα ακολουθείτε πάντα μια θετική διάθεση. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να χάσετε βάρος γρήγορα και ποιοτικά και να διατηρήσετε το απαιτούμενο βάρος σταθερό. Αυτό το άθλημα επιλύει ορισμένα από αυτά τα προβλήματα:

  • Εξάλειψη της παχυσαρκίας ως αποτέλεσμα ενός καθιστικού τρόπου ζωής.
  • επιτάχυνση των μεταβολικών διεργασιών του σώματος.
  • επίλυση προβλημάτων με διαταραχές της πέψης, περισταλτισμό και πρόληψη άλλων ασθενειών του γαστρεντερικού σωλήνα.
  • εξάλειψη του συναισθηματικού στρες;
  • βρεθείτε σε αυτόν τον κόσμο, νιώστε και αποδεχτείτε τον εαυτό σας.
  • Ως αποτέλεσμα της επίλυσης όλων των προβλημάτων, εμφανίζονται υγιείς διατροφικές συνήθειες και η επιθυμία για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
Τα μαθήματα γιόγκα επιλύουν όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά προβλήματα

Ποια γιόγκα είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος

Υπάρχει μια ποικιλία οδηγιών γιόγκα που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε την επιλογή που ταιριάζει καλύτερα για εσάς. Είναι πιο αποτελεσματικό να συνδέσετε πολλές κατευθύνσεις. Η επιλογή του στυλ γιόγκα εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του σώματος, τη φυσική κατάσταση, καθώς και από την ψυχική κατάσταση.

Εάν είστε αρχάριος και χρειάζεστε γιόγκα για απώλεια βάρους στο σπίτι, επιλέξτε Iyengar Yoga. Αυτή η κατεύθυνση σας βοηθά να βρείτε ισορροπία και τόνο στην πρώτη φάση της προπόνησης. Όταν η διαδικασία γίνει ευκολότερη και αισθάνεστε τη δύναμη να εκτελέσετε asanas, μπορείτε να αρχίσετε να ασκείτε τη γιόγκα Ashtanga. Εάν βρίσκεστε σε αυτόν τον τομέα για περισσότερο από ένα χρόνο, επιλέξτε δυναμικές οδηγίες όπως το Vinyasa Yoga.

Εάν είχατε σωματικούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της γιόγκα, θα πρέπει να προσέξετε την κατεύθυνση του Mysore yoga. Η τάξη Mysore προσφέρει πλήρη ελευθερία κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Μπορείτε να το βγείτε εάν είναι απαραίτητο κατά την εκτέλεση. Θα χρειαστεί περίπου 3 ώρες για να ολοκληρωθεί. Πριν ξεκινήσετε το μάθημα, είναι σημαντικό να μελετήσετε τις αποχρώσεις και να συμβουλευτείτε έναν προσωπικό εκπαιδευτή. Μετά από αυτό, είναι καλύτερο να αρχίσετε να εκτελείτε asanas - αυτό θα σας δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μην ξεχνάτε τις τεχνικές αναπνοής και τον διαλογισμό. Κατά τη διάρκεια της γιόγκα, το αναπνευστικό σύστημα βελτιώνεται, η αναπνοή αποκαθίσταται ταχύτερα μέσω έντονης σωματικής άσκησης. Επιπλέον, όλοι γνωρίζουν ότι η βαθιά αναπνοή καίει θερμίδες, επιταχύνει την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα και βελτιώνει τη λειτουργία των εκκριτικών και πεπτικών συστημάτων.

Βοηθάει τη γιόγκα σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος

Για τους περισσότερους, το σχετικό ερώτημα είναι αν η γιόγκα είναι κατάλληλη για απώλεια βάρους. Ο τρόπος για να χάσετε βάρος ξεκινά με έναν πλήρη μετασχηματισμό της ψυχολογικής σχέσης με το σώμα. Επανεξετάζοντας τη στάση απέναντι στον εαυτό μας, προς το φυσικό κέλυφος - ακριβώς αυτή η στάση δημιουργεί γιόγκα. Η αρχή της απώλειας βάρους βρίσκεται στο κεφάλι. Εάν ρυθμίσετε την ενέργεια στη σωστή κατεύθυνση, μπορείτε να έχετε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Μεταξύ άλλων, πρέπει να δημιουργήσετε ένα κατάλληλο μενού και να ακολουθήσετε ένα κανονικό πρόγραμμα άσκησης. Η γιόγκα σε σχέση με την άσκηση βοηθά στη συμμετοχή όλων των τύπων μυών στην εργασία, προκειμένου να ασκηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι "προβληματικές περιοχές".

Οφέλη από τη γιόγκα για απώλεια βάρους

Με ενεργή αναπνοή και δυναμικές γιόγκα asanas Asanas στη γιόγκα: Γιόγκα θέτει και ασκήσεις για αρχάριους για να χάσουν βάρος, τα κύτταρα του σώματος τροφοδοτούνται πλήρως με οξυγόνο.

  • ο μεταβολισμός επιταχύνεται, η διαδικασία καύσης θερμίδων ομαλοποιείται.
  • Η σωστή λειτουργία των αεραγωγών και του γαστρεντερικού σωλήνα σάς επιτρέπει να απομακρύνετε τις τοξίνες από το σώμα και να διεγείρετε το μεταβολισμό.
  • μειώνεται το αίσθημα κόπωσης και υπνηλίας.

Η συνεχής σωματική δραστηριότητα βοηθά στην αποφυγή της εμφάνισης ραγάδων και χαλαρού δέρματος όπως η δίαιτα. Το σώμα γίνεται ελαστικό και ελαστικό. Αυτό το εύρημα είναι καλά νέα και πρέπει να συμφωνήσετε.

Το αποτέλεσμα της άσκησης μπορεί να εμφανίζεται ως αλυσίδα:

Επιθυμία να χάσετε βάρος - Γιόγκα για απώλεια βάρους - Αυτο αποδοχή - Απώλεια βάρους - Αυτοπεποίθηση - Επιθυμία να αλλάξετε τη ζωή προς το καλύτερο

Γιόγκα για απώλεια βάρους Μια σειρά ασκήσεων για αρχάριους

Αυτό το άρθρο παρουσιάζει μερικές βασικές ασκήσεις απώλειας βάρους. Είναι σχεδιασμένα για αρχάριους χωρίς σοβαρή φυσική προπόνηση.

Άσκηση 1 - περιστροφές ώμων από πλευρά σε πλευρά

Σταθείτε στο χαλί με τα πόδια σας να έχουν πλάτος ώμου και τα πόδια σας παράλληλα μεταξύ τους. Διατηρώντας αυτήν τη θέση, σηκώστε τα χέρια σας μπροστά σας και τοποθετήστε τα στο επίπεδο της ζώνης ώμου. Στη συνέχεια, πρέπει να περιστρέφετε τακτικά το κεφάλι και τα χέρια σας από δεξιά προς τα αριστερά. Σε αυτό το σημείο, το υπόλοιπο σώμα πρέπει να είναι ακίνητο, το σώμα και τα πόδια πρέπει να είναι τεταμένα, η στάση πρέπει να διατηρείται και το κάτω μέρος της πλάτης να μην λυγίζει.

Άσκηση 2 - Καπαλαμπάτι

Το Kapalabhati είναι μια αναπνευστική άσκηση που είναι επίσης γνωστή ως "φωτιά αναπνοής". Τοποθετούμε τα πόδια στο πλάτος της λεκάνης, ισιώνουμε την πλάτη και τονώνουμε ολόκληρο το σώμα. Κάνουμε την εισπνοή αυθαίρετη και, καθώς εκπνέουμε, τραβάμε τον ομφαλό στη σπονδυλική στήλη όσο το δυνατόν περισσότερο. Η άσκηση πρέπει να γίνει γρήγορα και ακίνητη. Μια προσέγγιση πρέπει να είναι τουλάχιστον 20-25 προσεγγίσεις αναπνοής.

Πλεονεκτήματα του Kapalabhati

Η αναπνευστική πρακτική του Kapalabhati καθαρίζει τους πνεύμονες και τους κόλπους. Το αποτέλεσμα των τάξεων είναι επίσης να διεγείρει την καρδιαγγειακή δραστηριότητα, τον τόνο του σώματος. Με βίαιες συσπάσεις της κοιλιάς, υπάρχει ένα έντονο μασάζ των κοιλιακών μυών, που βρίσκονται κάτω από τους κοιλιακούς μυς. Η διαδικασία διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στην κοιλιά και την κοιλιά, βελτιώνει τη ροή της λεμφικής και του αίματος.

Άσκηση 3 - Agnisara Dhauti

Η αναπνευστική άσκηση Agnisara Dhauti ή ο «καθαρισμός από τη φωτιά» πρέπει να γίνει μετά τον κύκλο Kapalabhati. Στερεώστε το Mula Bandha σε θέση ημι-οκλαδόν, βάλτε τα χέρια σας στα γόνατά σας και εκπνεύστε όλο τον αέρα έντονα. Μπορείτε να πάρετε αρκετές προ-αναπνοές έτσι ώστε να μην υπάρχει αέρας στους πνεύμονες.

Στη συνέχεια, πάρτε μια λανθασμένη αναπνοή - τραβήξτε το στομάχι σας προς τους σπονδύλους και στη συνέχεια χαλαρώστε τους μυς εντελώς και "βγάλτε" το στομάχι σας έξω, για να το πούμε. Πρώτα, κάντε τις κινήσεις εμπρός και πίσω όσο πιο συχνά γίνεται. Όταν τελειώσετε την άσκηση, χαλαρώστε τους κοιλιακούς σας και εισπνεύστε αργά. Στην ιδανική περίπτωση, μπορούν να πραγματοποιηθούν 3-5 κύκλοι.

Πλεονεκτήματα του Agnisara Dhauti

Όλες οι ασκήσεις αναπνοής στοχεύουν στη βελτίωση της πεπτικής λειτουργίας του σώματος, στην αύξηση της ζωτικότητας και του τόνου του σώματος και στην αύξηση της αυτοπεποίθησης. Ο τακτικός καθαρισμός με φωτιά βοηθά στην αύξηση της χωρητικότητας των πνευμόνων και στον έλεγχο της λειτουργίας του διαφράγματος. Το Agnisara εναρμονίζει επίσης και τα 5 πρανά που ρέουν στο ανθρώπινο σώμα.

Άσκηση 4 - Utkatasana

Utkatasana

Πρέπει να υιοθετήσετε τη στάση Utkatasana ή καρέκλας. Για να το κάνουμε αυτό, στεκόμαστε ακριβώς στο χαλί ή στο πάτωμα. Κάνουμε έναν αναπνευστικό κύκλο στη γιόγκα. Με μια εκπνοή, χαμηλώνουμε το σώμα σαν να καθόμαστε σε μια καρέκλα. Σε αυτό το σημείο, σηκώνουμε τα χέρια μας πάνω από το κεφάλι μας και τα τοποθετούμε παράλληλα μεταξύ τους. Βεβαιωθείτε ότι η λεκάνη δεν κάμπτεται και χαμηλώνει την ουρά προς το ηβικό οστό. Τα γόνατα δεν πρέπει να ξεπερνούν τα τακούνια. Πρέπει να παραμείνετε σε αυτήν τη θέση για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα.

Τα πλεονεκτήματα της στάσης του καθίσματος

Βελτιώνει την ισορροπία ενισχύοντας τους μυς των ποδιών και των αστραγάλων. Η ισορροπία και η ισορροπία επηρεάζουν όχι μόνο το φυσικό, αλλά και το διανοητικό επίπεδο. Η στάση Utkanasana μασάζ επίσης τέλεια τα κοιλιακά όργανα, διεγείρει το καρδιαγγειακό σύστημα και το έργο του διαφράγματος.

Βοηθά η γιόγκα σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος να εξασκηθούν; Όταν κάνετε γιόγκα συνεχώς, παίρνετε μια ώθηση στη δύναμη και την ενέργεια, ένα αίσθημα χαράς και ικανοποίησης. Εάν έχετε υπομονή και χρόνο για εξάσκηση και μελέτη, θα δείτε σίγουρα το αποτέλεσμα της εργασίας σας.