Ιαπωνική δίαιτα: Πώς να πίνετε νερό και να χάνετε βάρος χωρίς περιορισμούς στα τρόφιμα

Αρχές της ιαπωνικής δίαιτας για απώλεια βάρους

Είναι σωστή η θεραπεία με νερό για την απώλεια βάρους; Ποιες είναι οι απαιτήσεις της ιαπωνικής διατροφής: μενού και επιλογές για φαγητό. Τι αποτέλεσμα αξίζει να περιμένεις;

Η θεραπεία αδυνατίσματος με βάση το νερό προέρχεται από την Ιαπωνία και έχει γίνει πολύ δημοφιλής σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Ονομάζεται Ιαπωνική Διατροφή, αν και είναι περισσότερο ένα πρόγραμμα ενυδάτωσης παρά ένα διατροφικό σχέδιο. Παρατηρώντας το, μπορείτε να επιτύχετε καλή ενυδάτωση του σώματος και να απαλλαγείτε από το υπερβολικό βάρος.

Αρχές της Ιαπωνικής Διατροφής

Το πλεονέκτημα ενός συστήματος διατροφής είναι ότι δεν χρειάζεται να προσαρμόζει τη διατροφή και να κάνει χωρίς αγαπημένα τρόφιμα.

Ωστόσο, πρέπει να πληρούνται αρκετές προϋποθέσεις:

  Ξεκινήστε τη μέρα σας με νερό.Πίνετε τέσσερα έως πέντε ποτήρια νερό σε θερμοκρασία δωματίου κάθε πρωί με άδειο στομάχι. Πάρα πολύ? Είναι πραγματικά. Ωστόσο, αυτή είναι η ουσία της θεραπείας με νερό. Το σώμα πρέπει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Εάν μια τέτοια «δοσολογία» είναι δύσκολο να ξεκινήσετε, προσεγγίστε τη σταδιακά. Αφήστε ένα ή δύο ποτήρια στην αρχή. Φέρτε την ποσότητα υγρού που καταναλώσατε το πρωί στη συνιστώμενη ποσότητα μέσα σε λίγες εβδομάδες.

  Πίνετε "διψασμένος" όλη την ημέρα.Η ποσότητα των υγρών που πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν ρυθμίζεται. Μπορείτε να πιείτε όσο θέλετε. Ακούστε τα συναισθήματά σας. Συχνά το σώμα καλύπτει την ανάγκη για νερό κάτω από το αίσθημα της πείνας.

  Μειώστε την πρόσληψη τροφής σε 15 λεπτά.Το χρονικό διάστημα στο οποίο μπορείτε να φάτε είναι 15 λεπτά. Τούτου λεχθέντος, η ιαπωνική διατροφή δεν υπαγορεύει τι να φάει. Θεωρητικά, μπορείτε να φάτε οτιδήποτε. Ένα παράθυρο 15 λεπτών θα σας αποτρέψει από υπερβολική κατανάλωση ή υπερβολική κατανάλωση.

  Μην τρώτε περισσότερο από δύο ώρες αργότερα.Ο αριθμός των γευμάτων ανά ημέρα είναι επίσης περιορισμένος. Ωστόσο, το επόμενο ραντεβού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δύο ώρες μετά το προηγούμενο ραντεβού.

την αποτελεσματικότητα της ιαπωνικής διατροφής

Η κατανάλωση αρκετού νερού καθαρίζει το πεπτικό σύστημα, βελτιώνει την εντερική υγεία και αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα. Το υγρό γεμίζει το στομάχι και μειώνει την επιθυμία για φαγητό.

Υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι τα παχύσαρκα άτομα που έπιναν 500 ml νερού 30 λεπτά πριν από τα γεύματα έτρωγαν 13% λιγότερα τρόφιμα. Και αυτό τους βοήθησε να χάσουν βάρος μακροπρόθεσμα.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές γνώσεις, το πόσιμο νερό αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας όταν δεν χρησιμοποιείται. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και με τις καθημερινές σας δραστηριότητες καίτε περισσότερες θερμίδες από ό, τι πριν. Η αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας με ταυτόχρονη μείωση της πρόσληψης τροφής οδηγεί αναπόφευκτα σε απώλεια βάρους.

Ιαπωνική διατροφή: μενού, αποτελεσματικότητα

Παρά το γεγονός ότι η διατροφή δεν συνεπάγεται περιορισμούς στην επιλογή των προϊόντων, πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά αυτό το πρόβλημα. Σε τελική ανάλυση, είναι η υπερβολική περιεκτικότητα σε θερμίδες της διατροφής που συχνά γίνεται η αιτία της αύξησης του σωματικού βάρους.

Αποφύγετε τις πηγές "κενών θερμίδων": ζάχαρη, επιδόρπια, ψητά, κανονικά ζυμαρικά, γυαλισμένο ρύζι. Αντικαταστήστε τα με πηγές μακρών υδατανθράκων: δημητριακά ολικής αλέσεως, ψωμί ολικής αλέσεως. Συμπεριλάβετε περισσότερες πρωτεϊνικές τροφές στη διατροφή: κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά προϊόντα, όσπρια. Μην ξεχνάτε τα φρούτα και τα λαχανικά: τα λαχανικά πρέπει να περιλαμβάνονται σε κάθε γεύμα. Αντικαταστήστε τα επιδόρπια με φρούτα.

Εάν αλλάξετε μια νέα δίαιτα, μπορείτε να μειώσετε με ασφάλεια το βάρος (εντός τεσσάρων κιλών ανά μήνα). Αυτή η αργή απώλεια βάρους δεν ασκεί πίεση στο σώμα. Και βοηθά στη διατήρηση του επιτευχθέντος αποτελέσματος και στη μείωση του βάρους στο φυσιολογικό.

Η κατάλληλη σωματική δραστηριότητα θα βοηθήσει στη βελτίωση και την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων: τζόκινγκ, περπάτημα, κολύμπι, γυμναστήριοΚάθε σωματική δραστηριότητα που σας αρέσει θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Πλεονεκτήματα και αντενδείξεις της ιαπωνικής διατροφής

Οι υποστηρικτές της διατροφής υποστηρίζουν ότι αυτό το σχέδιο διατροφής δεν αφορά μόνο την απώλεια βάρους. Αλλά επίσης:

 • βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.
 • Το
 • δίνει ενέργεια και δύναμη.
 • βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
 • αποτρέπει πονοκεφάλους.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι το λογικό αποτέλεσμα της φυσιολογικής ενυδάτωσης του σώματος. Και αν δεν πίνετε αρκετό νερό την προηγούμενη μέρα, θα αισθανθείτε πραγματικά καλύτερα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ανάγκες σε υγρό κάθε ατόμου είναι διαφορετικές. Εξαρτάται από το σωματικό βάρος και τη σωματική δραστηριότητα. Η περίσσεια νερού δεν είναι λιγότερο επικίνδυνη από την έλλειψη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κρίσιμη μείωση των επιπέδων νατρίου στο αίμα. Και οδηγεί σε υπονατριαιμία - μια κατάσταση στην οποία υπάρχουν συμπτώματα που χαρακτηρίζουν τη δηλητηρίαση: έμετος, ναυτία, ασυνείδητο.

Ενώ πίνετε τέσσερα έως πέντε ποτήρια νερό κάθε φορά πιθανότατα δεν θα προκαλέσει υπονατριαιμία, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με το σώμα σας. Και μην "ρίχνετε" κανένα υγρό στον εαυτό σας με τη βία.

Τα άτομα με μειωμένη νεφρική λειτουργία δεν πρέπει να διατρέχουν κινδύνους και να ξεκινήσουν θεραπεία με νερό χωρίς να συμβουλευτούν γιατρό. Και εάν αισθάνεστε άβολα κατά τη διάρκεια της ιαπωνικής διατροφής, πρέπει να μειώσετε την πρόσληψη νερού.