Διατροφή πρωτεϊνών

Πρωτεϊνικά τρόφιμα

Η πρωτεΐνη διατροφή είναι ένα κοινό διατροφικό σύστημα που βοηθά στην αντιμετώπιση του υπερβολικού βάρους. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η διατροφή βασίζεται σε πρωτεΐνες. Ταυτόχρονα, η ποσότητα λιπών και υδατανθράκων μειώνεται. Ως αποτέλεσμα, οι μεταβολικές διαδικασίες στο σώμα αλλάζουν. Πρέπει να ξοδέψει πολύ λίπος στην ενέργεια.

Αρχές μιας δίαιτας με πρωτεΐνες

Η πρωτεΐνη είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του σώματος. Μυϊκός ιστός, όργανα, κύτταρα αίματος και ανοσοποιητικά σώματα σχηματίζονται από αυτήν την ουσία. Βρίσκεται επίσης στη δομή του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών.

Οι κύριες λειτουργίες των πρωτεϊνών περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 1. Δομικά.Οι πρωτεΐνες είναι η βάση για τη δημιουργία του σώματος. Βρίσκονται σε οστά, μαλλιά, δέρμα και μυς.
 2. Ανταλλαγή και ένζυμο.Η βάση των ορμονών και των ενζύμων είναι η καθαρή πρωτεΐνη ή ο συνδυασμός της με άλλα στοιχεία.
 3. Μεταφορά.Οι πρωτεΐνες μεταφέρουν σημαντικά στοιχεία σε όργανα και κύτταρα. Αυτό περιλαμβάνει μόρια, ιόντα, θρεπτικά συστατικά. Έτσι, η αιμοσφαιρίνη μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα του σώματος.

Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Προσφέρουν αξιόπιστη προστασία από λοιμώξεις. Επιπλέον, αυτές οι ουσίες υποστηρίζουν την ομορφιά και τη νεολαία. Αυτό οφείλεται στην ανανέωση των ινών ελαστίνης και κολλαγόνου.

Οι πρωτεΐνες εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα από ζωοτροφές. Περιέχει πολλά πολύτιμα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα.

Οι φυτικές πρωτεΐνες δεν παρέχουν στον οργανισμό επαρκή αμινοξέα. Επιπλέον, μπορούν να συνδυαστούν με άλλες ουσίες. Με αυτόν τον τρόπο, παίρνετε μια πλήρη πρωτεΐνη.

Όταν υπάρχει έλλειψη πρωτεϊνών στο σώμα, εμφανίζονται μεταβολικές διαταραχές. Η βασική αρχή μιας πρωτεϊνικής διατροφής είναι να παρέχει στο σώμα βασικές ουσίες που είναι απαραίτητες για την κανονική λειτουργία του. Με μια κανονική διατροφή, η ποσότητα πρωτεΐνης είναι συνήθως 12%. Κατά τη διάρκεια της διατροφής, αυτός ο αριθμός αυξάνεται σημαντικά λόγω της μείωσης του όγκου των λιπών και των υδατανθράκων.

Προϊόντα διατροφής πρωτεϊνών

Χαρακτηριστικά της δίαιτας με πρωτεΐνες

Η κατανάλωση πρωτεϊνικής διατροφής είναι αρκετά απλή. Αυτό οφείλεται στην ικανότητα προσαρμογής στις προσωπικές προτιμήσεις και προτιμήσεις ενός ατόμου.

Για καλά αποτελέσματα, πρέπει να τηρείτε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά της πρωτεϊνικής διατροφής:

 1. μενού εγγραφής.Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κρατήσετε ένα ημερολόγιο τροφίμων. Αυτό μπορεί να γίνει χειροκίνητα ή με ειδικό πρόγραμμα.
 2. Μάθετε τον κανόνα πρωτεΐνης.Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να εστιάσετε στο σωματικό σας βάρος.
 3. Διατηρήστε μια ισορροπία πρωτεΐνης.Μπορείτε να συμπεριλάβετε στο μενού προϊόντα που περιέχουν τα απαιτούμενα αμινοξέα.
 4. Ελέγξτε το κατώτερο όριο του προτύπου πρωτεΐνης.Το σώμα πρέπει επίσης να λαμβάνει την απαιτούμενη ποσότητα πρωτεΐνης εκτός της διατροφής. Ο μέσος όρος είναι 30 χρόνια.
 5. Παρακολουθήστε τη βιολογική αξία των πρωτεϊνών.Είναι καλύτερο να προτιμάτε φρέσκο ​​κρέας, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Όταν συμβεί αυτό, τα μεταποιημένα τρόφιμα με τη μορφή μπέικον, λουκάνικο και ζαμπόν αποφεύγονται καλύτερα.
 6. Συνδυάστε πρωτεΐνες με βότανα και λαχανικά.Η διατροφή πρέπει να περιέχει επαρκή ποσότητα λαχανικών, φρούτων και βοτάνων.
Υγιείς πρωτεΐνες

Οφέλη από μια δίαιτα πρωτεΐνης

Το πλεονέκτημα μιας πρωτεΐνης δίαιτας είναι ότι όχι μόνο σας βοηθά να χάσετε βάρος, αλλά παράγει επίσης τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 1. Αυξήστε τη μυϊκή μάζα.Ο συνδυασμός πρωτεϊνών με προπόνηση δύναμης θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικός.
 2. Μειώστε την απώλεια μυών που σχετίζεται με την ηλικία.Με τα χρόνια, πολλοί άνθρωποι χάνουν μυϊκή μάζα. Εάν συμπεριλάβετε ανακινήσεις πρωτεϊνών στο μενού, μπορείτε να αποτρέψετε τέτοιες απώλειες.
 3. Ενίσχυση των οστών.Μια πρωτεΐνη δίαιτα θα βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης οστεοπόρωσης, η οποία είναι συχνή στις γυναίκες. Αυτό το σύστημα τροφίμων συμβάλλει στη μείωση των κινδύνων κατά 69%.
 4. Επιταχύνετε την επούλωση πληγών.Η κατανάλωση πρωτεϊνικών τροφών ομαλοποιεί τις διαδικασίες ανάκαμψης μετά από τραυματισμούς ή εγχειρήσεις

Η βλάβη μιας πρωτεΐνης διατροφής

Το κακό μιας πρωτεΐνης διατροφής είναι ότι το κρέας μπορεί να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Επομένως, η ανεξέλεγκτη χρήση πρωτεϊνών μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους. Συνιστάται να μετράτε προσεκτικά τις θερμίδες και να μην υπερβαίνετε τον ημερήσιο όγκο.

Ένας σοβαρός περιορισμός υδατανθράκων μπορεί να είναι πολύ αγχωτικός για το σώμα. Η ζάχαρη διατηρεί τον εγκέφαλο ενεργό. Εάν το εγκαταλείψετε εντελώς, υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης της διάθεσης και μειωμένης συγκέντρωσης.

Η έλλειψη ινών στα τρόφιμα και η αυξημένη πέψη των πρωτεϊνών οδηγούν σε δυσκοιλιότητα. Για να ελαχιστοποιήσετε το φορτίο στα νεφρά, πρέπει να πίνετε πολλά υγρά. Λαχανικά και βότανα θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνονται στη διατροφή.

Άλλα μειονεκτήματα μιας πρωτεΐνης δίαιτας είναι:

 1. Αυξημένο άγχος στα νεφρά.Όταν καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης, η οξείδωση των στοιχείων της - αμινοξέα - οδηγεί σε αύξηση του στρες στους νεφρούς. Ένα τέτοιο σύστημα τροφοδοσίας μπορεί επίσης να οδηγήσει στην εμφάνιση λίθων.
 2. Απειλή από μεταβολικές διαταραχές.Κατά την επεξεργασία των αμινοξέων, συντίθενται υποπροϊόντα που εμποδίζουν την οξείδωση των λιπαρών οξέωνΠαρουσία μεγάλης ποσότητας λίπους στα τρόφιμα, το σώμα συσσωρεύει υποξείδωτα υποστρώματα. Προκαλούν διαταραχή της δράσης της ινσουλίνης και αυξάνουν τον κίνδυνο μεταβολικών διαταραχών.
 3. Ανεπάρκεια βιταμινών και μετάλλων.Αυτός ο κίνδυνος ισχύει μόνο για άκαμπτες δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Επομένως, οι διατροφολόγοι δεν συμβουλεύουν να αποκλείσουν εντελώς τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά από τη διατροφή. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, αξίζει να λάβετε επιπλέον βιταμίνες.
Επιτρέπονται τρόφιμα σε δίαιτα πρωτεΐνης

Επιτρεπόμενα και απαγορευμένα τρόφιμα με δίαιτα πρωτεΐνης

Για να μην βλάψει το σώμα μια πρωτεΐνη δίαιτα για απώλεια βάρους, πρέπει να ακολουθήσετε τις ακόλουθες συστάσεις:

 • πιείτε αρκετό υγρό - τουλάχιστον 2 λίτρα.
 • πιείτε πολυβιταμίνες;
 • Το
 • καταναλώνει τουλάχιστον 1200 Kcal την ημέρα.

Η λίστα των επιτρεπόμενων τροφίμων σε μια πρωτεΐνη δίαιτα περιλαμβάνει:

 • άπαχο ψάρι;
 • εντόσθια;
 • κρέας πουλερικών χωρίς δέρμα - κοτόπουλο, γαλοπούλα προτιμούν καλύτερα.
 • γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά;
 • θαλασσινά;
 • μοσχαρίσιο κρέας;
 • μήλα και εσπεριδοειδή;
 • αγγούρια, ντομάτες, λάχανο;
 • κόκκος;
 • πρωτεΐνη;
 • Μεταλλικό νερό, τσάι και καφές χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Τα τρόφιμα που απαγορεύονται για τη διατροφή με πρωτεΐνες είναι:

 • ψημένα προϊόντα;
 • καραμέλα;
 • κονσερβοποιημένα τρόφιμα;
 • λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα;
 • ημιτελή προϊόντα;
 • γλυκά φρούτα;
 • χυμοί φρούτων, γλυκά ανθρακούχα ποτά.
 • αμυλούχα λαχανικά;
 • κομπόστες;
 • Η ζάχαρη και τα ανάλογα της.

Ο τρόπος παρασκευής του φαγητού είναι επίσης σημαντικός. Πρέπει να βράσει στον ατμό, να βράσει, να ψηθεί. Μην τηγανίζετε φαγητό σε λάδι και μην ρίχνετε λιπαρές σάλτσες πάνω τους. Για τη βελτίωση της γεύσης των πιάτων, βότανα, αλάτι, σόγια και πιπέρι μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού και βαλσάμικο ξύδι.

Εγκυος γυναικα

Διατροφή πρωτεϊνών για έγκυες γυναίκες

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η ανάγκη για τροφές πρωτεΐνης αυξάνεται σημαντικά. Τα περισσότερα από τα αμινοξέα δαπανώνται για την ανάπτυξη των παιδιών. Πολλοί άνθρωποι είναι σίγουροι ότι ένα τέτοιο σύστημα διατροφής φέρνει μόνο σοβαρούς περιορισμούς. Ωστόσο, μια πρωτεΐνη δίαιτα για έγκυες γυναίκες σημαίνει ρύθμιση αυτών των ουσιών στη διατροφή.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συνιστάται η κατανάλωση έως 2-2, 5 g πρωτεϊνικών προϊόντων ανά 1 kg βάρους. Αυτό σημαίνει ότι η ημερήσια τιμή πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 100 και 120 g.

Ταυτόχρονα, άλλα τρόφιμα πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή. Τα λίπη και οι υδατάνθρακες πρέπει να τρώγονται. Είναι απαραίτητα για την πλήρη ανάπτυξη του παιδιού. Σε αυτήν την περίπτωση, αξίζει να το κάνετε χωρίς ζάχαρη, ψωμί και ψητά.

Κάθε γεύμα πρέπει να περιέχει μόνο 1 μερίδα πρωτεΐνης. Εάν υπάρχει υπερβολική ποσότητα αυτών των ουσιών, υπάρχει κίνδυνος να υπερφορτωθεί το σώμα με τα προϊόντα αποσύνθεσης. Αυτό αυξάνει σημαντικά το άγχος στο ήπαρ και τα νεφρά.

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Αντενδείξεις για τη δίαιτα πρωτεΐνης

Η διατροφή με πρωτεΐνες έχει αντενδείξεις σε τέτοιες καταστάσεις:

 • είναι άνω των 45 ετών.
 • τάση σχηματισμού θρόμβων αίματος.
 • νεφρική νόσος;
 • εγκυμοσύνη;
 • γαλουχία.

Διατροφή πρωτεΐνης για απώλεια βάρους: μενού για την εβδομάδα

Η δίαιτα απώλειας βάρους πρωτεΐνης περιλαμβάνει το ακόλουθο μενού για την εβδομάδα.

Ημέρα 1

 1. Πρωινό:Τομπορεί να αποτελείται από τυρί κότατζ ή αμολυσμένο ρύζι με κοτόπουλο, τσάι ή καφέ
 2. Δεύτερο πρωινό:Μπορείτε να φάτε ένα μήλο.
 3. Μεσημεριανό:Μπορείτε να φάτε βραστό στήθος με ένα κομμάτι ψωμί ολικής αλέσεως.
 4. Απογευματινό σνακ:κάποιο φυσικό γιαούρτι.
 5. Δείπνο:μπορεί να περιέχει πουλερικά ή ψάρια με σαλάτα λαχανικών.

Ημέρα 2

 1. Πρωινό:Αξίζει να τρώτε γιαούρτι και να πίνετε τσάι.
 2. Δεύτερο πρωινό:Φάτε μερικά cheesecakes χωρίς ζάχαρη ή ένα πορτοκάλι.
 3. Μεσημεριανό:Μπορείτε να φάτε βόειο κρέας ή γαλοπούλα. Τα κοκκινισμένα λαχανικά είναι κατάλληλα ως συνοδευτικά.
 4. Σνακ:Μπορείτε να πιείτε κεφίρ.
 5. Δείπνο:τρώτε ψητά ψάρια με λαχανικά.

Ημέρα 3

 1. Πρωινό:Αξίζει να τρώτε 3 πρωτεΐνες ή τυρί cottage. Το τσάι ή ο καφές είναι κατάλληλος για ποτά.
 2. Μεσημεριανό:Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα φρούτα εκτός από τις μπανάνες.
 3. Μεσημεριανό:Πρέπει να φτιάξετε σούπα με βάση το κρέας. Θα λειτουργήσει επίσης μια γαλοπούλα με βρασμένο άψητο ρύζι.
 4. Σνακ:φάτε ένα μήλο.
 5. Δείπνο:Το λάχανο και το βόειο κρέας αξίζουν φαγητό

Ημέρα 4

 1. Πρωινό:μπορεί να αποτελείται από κουάκερ γάλακτος και φαγόπυρου.
 2. Μεσημεριανό:μπορεί να περιέχει γκρέιπφρουτ.
 3. Μεσημεριανό:Αξίζει να τρώτε σπαράγγια και φιλέτα κοτόπουλου.
 4. Απογευματινό σνακ:Θα πρέπει να πίνετε ένα ποτήρι ζυμωμένο γάλα ψησίματος.
 5. Δείπνο:μπορεί να περιέχει λαχανικά και μαγειρεμένα ψάρια.

Ημέρα 5

 1. Πρωινό:Φάτε βραστό κοτόπουλο με λάχανο και σαλάτα αγγουριού.
 2. Μεσημεριανό:μπορεί να αποτελείται από ένα μήλο και ένα πορτοκάλι.
 3. Μεσημεριανό:Στον ατμό ψάρι ή σούπα λαχανικών αξίζει να φάτε.
 4. Σνακ:μπορεί να περιέχει φυσικό γιαούρτι.
 5. Δείπνο:Η σαλάτα με βόειο κρέας και λαχανικά είναι εντάξει.

Ημέρα 6

 1. Πρωινό:Αξίζει να τρώτε μια ομελέτα πρωτεΐνης και να πίνετε τσάι ή καφέ.
 2. Μεσημεριανό:Οποιοδήποτε εσπεριδοειδές θα κάνει.
 3. Μεσημεριανό:Μπορείτε να φάτε μοσχαρίσιο κοτόπουλο και λαχανικά.
 4. Απογευματινό σνακ:Αξίζει να έχετε ένα ποτήρι κεφίρ.
 5. Δείπνο:μπορεί να αποτελείται από ψητά ψάρια και σαλάτα.

Ημέρα 7

 1. Πρωινό:αξίζει να τρώτε τυρί cottage. Επιτρέπεται επίσης να πιείτε τσάι ή καφέ.
 2. Δεύτερο πρωινό:Μπορείτε να φάτε ένα μήλο.
 3. Μεσημεριανό:Μπορείτε να φάτε βραστό βόειο κρέας και σούπα λαχανικών.
 4. Απογευματινό σνακ:Κουάρκ.
 5. Δείπνο:μπορεί να αποτελείται από πουλερικά και σαλάτα λαχανικών.

Με την επιφύλαξη ενός τέτοιου συστήματος διατροφής, πρέπει να δίνονται 4-6 γεύματα την ημέρα. Το πρώτο γεύμα πρέπει να είναι μισή ώρα μετά το ξύπνημα. Πρέπει να γευματίσετε 3 ώρες πριν πάτε για ύπνο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αξίζει να πίνετε 1, 5 λίτρα νερό.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Διατροφή πρωτεϊνών για 14 ημέρες: μενού

Εάν σχεδιάζετε μια δίαιτα πρωτεΐνης 14 ημερών για απώλεια βάρους, θα πρέπει να εστιάσετε στο ακόλουθο μενού:

 1. Το φαγητό πρέπει να καταναλώνεται 5-6 φορές την ημέρα. Την πρώτη φορά που συνιστάται να το κάνετε αυτό μισή ώρα μετά το ξύπνημα, την τελευταία φορά - 3 ώρες πριν πάτε για ύπνο. Οι υδατάνθρακες μπορούν να καταναλωθούν έως τις 2 μ. μ.
 2. Το πρωινό μπορεί να περιέχει μια μερίδα σύνθετων υδατανθράκων. Αυτό θα απαιτήσει 4 κουταλιές της σούπας βραστά δημητριακά - πλιγούρι βρώμης, φαγόπυρο, καστανό ρύζι. Είναι επίσης εντάξει να τρώτε μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως. Επιπλέον, τρώτε λίγο πρωτεΐνη - 100 γραμμάρια βραστό φιλέτο, 30 γραμμάρια ξηρών καρπών, 1 αυγό, γιαούρτι.
 3. Τα φρούτα πρέπει να τρώγονται ως σνακ το πρωί. Τα μήλα, τα μανταρίνια ή τα πορτοκάλια είναι εξαιρετικές επιλογές.
 4. Το απόγευμα, οι πρωτεϊνικές τροφές πρέπει να συνδυάζονται με λαχανικά χωρίς άμυλο. Αυτά περιλαμβάνουν ντομάτες, αγγούρια, μαρούλι, λάχανο.
 5. Συνιστάται η εποχιακή σαλάτα με 30 g φυτικών λιπών. Το υπόλοιπο γεύμα παρασκευάζεται χωρίς λάδι.

Συνταγές διατροφής με πρωτεΐνες

Για να είναι χρήσιμο ένα τέτοιο σύστημα διατροφής, οι συνταγές πρωτεϊνικής διατροφής πρέπει να είναι νόστιμες και ποικίλες.

Σούπα κρέμας

Σούπα με αυγά

Απαιτούνται τα ακόλουθα για αυτό το πιάτο:

 • 300 g σπανάκι;
 • 400 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου;
 • 2 αυγά;
 • 150 ml γάλακτος
 • μπαχαρικά, αλάτι, μαϊντανό

Προετοιμασία:

 1. Βράζετε πρώτα το κρέας σε 2 λίτρα νερό.
 2. Στη συνέχεια βγάλτε το και κόψτε το σε κύβους.
 3. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι στο ζωμό και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει.
 4. Ρίξτε τη σούπα σε μπλέντερ, προσθέστε γάλα, κρέας και αυγά και κτυπήστε μέχρι να γίνει κρεμώδες.
 5. Όταν σερβίρετε, γαρνίρετε με μαϊντανό και βραστό αυγό.

Πρωτεϊνική Σαλάτα

Για μαγείρεμα χρειάζεστε:

 • 3 αυγά;
 • 400 g κινέζικο λάχανο;
 • 1 φιλέτο κοτόπουλου;
 • 1 αγγούρι.

Για ανεφοδιασμό:

 • αλάτι;
 • φυσικό γιαούρτι;
 • μουστάρδα.

Προετοιμασία:

 1. Αλέστε όλα τα συστατικά.
 2. Ανακατέψτε τα συστατικά για τη σάλτσα σε ξεχωριστό μπολ.
 3. Ρίξτε το μείγμα στη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.
 4. Πασπαλίστε τη σαλάτα πρωτεΐνης με χυμό λεμονιού πριν το σερβίρετε.

Παγωτό πρωτεΐνης

Για μαγείρεμα χρειάζεστε:

 • 1 πακέτο τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά.
 • μισό πορτοκάλι.
 • 1 μήλο;
 • βανίλια.

Προετοιμασία:

 1. Κόψτε το πορτοκάλι και το μήλο σε σφήνες.
 2. Ανακατέψτε τα φρούτα με τυρί cottage.
 3. Προσθέστε λίγη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.
 4. Βάλτε το
 5. στον καταψύκτη για 30 λεπτά. Το τελικό επιδόρπιο έχει γεύση σαν παγωτό σε ραβδί.
Διάφορα πρωτεϊνικά τρόφιμα

Τερματισμός διατροφής με πρωτεΐνες

Για να καταγραφούν τα αποτελέσματα που λαμβάνονται, η δίαιτα πρωτεΐνης πρέπει να τερματιστεί σωστά.

Για το σκοπό αυτό, συνιστάται να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες:

 1. Αποφύγετε γλυκά και βαριά τρόφιμα εντός 2 εβδομάδων από τη διακοπή της διατροφής. Σε αυτήν την περίπτωση, τα ελαφριά γεύματα θα πρέπει να προτιμώνται. Εάν τα γλυκά είναι δύσκολο να αποφευχθούν, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά μέλι στο πλιγούρι βρώμης.
 2. Πίνετε τσάι χωρίς ζάχαρη. Χρειάζεστε δημητριακά και γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.
 3. Λαχανικά και άπαχο κρέας συνιστώνται για μεσημεριανό γεύμα. Τα ψάρια, το βόειο κρέας και το κοτόπουλο είναι εξαιρετικές επιλογές. Μπορείτε επίσης να φάτε διαφορετικά στιφάδο. Τα φρούτα είναι επίσης χρήσιμα. Τα ποτά περιλαμβάνουν τσάι από πράσινο ή βότανα. Τα αυγά είναι υπέροχα.
 4. Το δείπνο μπορεί να είναι πολύ εύκολο. Μια σαλάτα λαχανικών με βραστό αυγό ή κομμάτι κρέατος είναι μια καλή επιλογή. Εάν αισθάνεστε πολύ πεινασμένοι πριν τον ύπνο, είναι καλή ιδέα να πίνετε 250 ml κεφίρ χαμηλών λιπαρών.
 5. Γλυκά, προτιμάτε το μέλι και τα φρούτα. Είναι επίσης αποδεκτό να τρώτε γιαούρτι. Σε κάθε περίπτωση, τέτοια προϊόντα πρέπει να καταναλώνονται το πρωί.
Απώλεια βάρους σε πρωτεΐνη δίαιτα

Διατροφή πρωτεϊνών: Κριτικές διαιτολόγων

Οι κριτικές των διατροφολόγων σχετικά με την πρωτεϊνική διατροφή για απώλεια βάρους είναι θετικές:

 1. "Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της διατροφής είναι το αίσθημα κορεσμού που σας δίνει. Ταυτόχρονα, τα πρωτεϊνικά τρόφιμα ανακουφίζονται γρήγορα από το υπερβολικό βάρος. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τον κίνδυνο απώλειας ελαστικότητας του δέρματος και βλάβης της νεφρικής λειτουργίας. "
 2. "Όλοι οι διατροφικοί περιορισμοί πρέπει να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη. Η διατροφή δεν πρέπει να αποκλείει εντελώς τα λαχανικά και τα φρούτα. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα είναι δυνατόν να χάσετε βάρος χωρίς να βλάψετε την υγεία. "

Το Protein Diet είναι ένα δημοφιλές διατροφικό σύστημα που βοηθά στην εξάλειψη του υπερβολικού βάρους και γεμίζει το σώμα με ενέργεια ζωής. Για να έχετε καλά αποτελέσματα και να αποφύγετε αρνητικές συνέπειες, είναι απαραίτητο να ακολουθείτε αυστηρά τις συστάσεις των διατροφολόγων. Πριν ακολουθήσετε τη δίαιτα, φροντίστε να διαβάσετε τη λίστα των αντενδείξεων.