Διατροφή φαγόπυρου

Η δίαιτα φαγόπυρου είναι μια από τις απλούστερες και πιο προσιτές μονο-δίαιτες. Αυτή η μέθοδος απώλειας βάρους είναι μακροπρόθεσμη και δίνει αρκετά καλό αποτέλεσμα. Σε διάστημα δύο εβδομάδων, μπορείτε να απαλλαγείτε από 12 κιλά υπερβολικού βάρους. Ο αριθμός των χαμένων κιλών εξαρτάται από το ποσό του υπερβολικού βάρους και τον ενεργό τρόπο ζωής.

Όταν χρησιμοποιείται μια δίαιτα φαγόπυρου, είναι πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε μπαχαρικά, βότανα, αλάτι, ζάχαρη και διάφορες σάλτσες. Τέτοια πρόσθετα κάνουν το χυλό πιο νόστιμο και το προϊόν κορεσίζει το σώμα γρηγορότερα. Το άζυμο φαγητό δεν προκαλεί έντονη όρεξη και η ποσότητα φαγητού που καταναλώνεται μειώνεται σημαντικά.

Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε να τρώτε τέσσερις ώρες πριν από το κρεβάτι. Αν το βράδυ υπάρχει απαράδεκτη αίσθηση πείνας, τότε μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι κεφίρ ή να φάτε ένα μικρό φρούτο.

Το πράσινο τσάι, το νερό ή ο καφές μπορούν να καταναλωθούν σε οποιαδήποτε ποσότητα. Μην προσθέτετε ζάχαρη στα ποτά.

Για να βελτιώσετε τα αποτελέσματα, αξίζει να συμπληρώσετε τη διατροφή με άσκηση. Δεν είναι απαραίτητο να φορτώσετε τον εαυτό σας με μη ρεαλιστική σωματική δραστηριότητα. Αρκεί να περπατάτε έως και 1 χλμ. Καθημερινά με γρήγορο ρυθμό.

Το φαγόπυρο πρέπει να μαγειρευτεί με τον σωστό τρόπο.

Μια μακροχρόνια μονο-δίαιτα πρέπει να εξέρχεται σωστά.

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση αλευριού, αλμυρών και γλυκών τροφών κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους. Τα δημητριακά σας κάνουν να αισθάνεστε γεμάτοι και ορισμένα αποδεκτά τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν στη διαφοροποίηση της διατροφής σας.

Χαρακτηριστικά της δίαιτας φαγόπυρου

Ο βρασμός των δημητριακών δεν χρησιμοποιείται για την παρασκευή κουάκερ φαγόπυρου. Αρκεί να ρίξετε φαγόπυρο με βραστό νερό, τυλίξτε το σε μια ζεστή κουβέρτα και αφήστε το για 12 ώρες. Για 500 g φαγόπυρου, πάρτε 1500 ml βραστό νερό. Αυτό το ποσό πρέπει να είναι αρκετό για όλη την ημέρα. Συνήθως το χυλό χύνεται με ζεστό νερό το βράδυ και το πρωί είναι έτοιμο για φαγητό. Εάν υπάρχει περίσσεια υγρού στο κάτω μέρος του ταψιού, στραγγίστε το.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό θερμό φαγητού για να φτιάξετε κουάκερ. Σε αυτό, το κουάκερ μαγειρεύεται για 40 λεπτά.

100 g του τελικού προϊόντος που παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο έχει θερμιδική περιεκτικότητα από 70 έως 170 Kcal. Το κουάκερ δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας, η οποία σας επιτρέπει να καταναλώνετε σχεδόν απεριόριστη ποσότητα αυτού του προϊόντος.

Το φαγόπυρο περιέχει σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φυτικές πρωτεΐνες και βιταμίνες Β. Αυτή η σύνθεση ελαχιστοποιεί τη βλάβη στο σώμα. Με την επιφύλαξη όλων των κανόνων, με την πάροδο του χρόνου, η ευεξία θα βελτιωθεί σημαντικά και θα δημιουργηθεί ένα αίσθημα ελαφρότητας. Επίσης, η σύνθεση του φαγόπυρου σας επιτρέπει να εγκαταλείψετε το κρέας και τα ψάρια λόγω της πρωτεΐνης που υπάρχει στο φαγόπυρο.

Η ιδιαιτερότητα της δίαιτας φαγόπυρου είναι ότι με τη βοήθειά του απομακρύνονται διάφορες τοξίνες και τοξίνες από το σώμα. Εκτός από την απώλεια βάρους, το σώμα καθαρίζεται, το οποίο είναι ιδιαίτερα αισθητό στο δέρμα.

Σιτάρι φαγόπυρου

Οφέλη της διατροφής φαγόπυρου

Τα οφέλη της διατροφής φαγόπυρου είναι τα εξής:

 1. Χάρη στο φαγόπυρο, το σώμα λαμβάνει τον απαραίτητο σίδηρο και μειώνει τον κίνδυνο αναιμίας.
 2. Μετά από μια δίαιτα φαγόπυρου, τα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα θα γίνουν ισχυρά και υγιή. Αυτό το προϊόν βοηθά επίσης στην ενίσχυση του οστικού ιστού.
 3. Το φαγόπυρο περιέχει ουσίες που αυξάνουν την αντίσταση του οργανισμού σε ιούς και παθογόνα μικρόβια.
 4. Το φαγόπυρο συμμετέχει ενεργά στη βελτίωση της πέψης, επιβραδύνει τις διαδικασίες γήρανσης σε κυτταρικό επίπεδο, επιταχύνει την αναγέννηση του δέρματος.
 5. Βοηθά στη βελτίωση της ευεξίας κατά τη διάρκεια μιας αλλεργικής αντίδρασης, αφαιρεί τις τοξίνες από το σώμα.
 6. Συμμετέχει στην κανονική παραγωγή θερμότητας από το σώμα.
 7. Ομαλοποιεί το μεταβολισμό, ενισχύει τον οδοντικό ιστό και προάγει την παραγωγή γλυκόζης.

Τα οφέλη αυτής της δίαιτας για την απώλεια βάρους είναι:

 1. Δεν υπάρχει ζάλη, αδυναμία ή λήθαργος κατά τη διάρκεια της δίαιτας.
 2. Πολύ υψηλό ποσοστό απώλειας βάρους, κάθε μέρα ένα άτομο συνοδεύεται από ένα αίσθημα ελαφρότητας. Πολύ συχνά την πρώτη εβδομάδα, μπορείτε να χάσετε έως και 10 κιλά.
 3. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι καλή για τον καθαρισμό του ήπατος και των εντέρων.
 4. Η διατροφή στο φαγόπυρο επιτρέπει την απαλλαγή από την κυτταρίτιδα και τη βελτίωση της κατάστασης των μαλλιών, των νυχιών, του δέρματος.
Είδος σίκαλης

Μειονεκτήματα της διατροφής φαγόπυρου

Κάθε οργανισμός αντιδρά με αυτόν τον τρόπο φαγητού με διαφορετικό τρόπο. Πονοκέφαλοι, μυϊκή αδυναμία και ακραία κόπωση μπορεί πολύ συχνά να εμφανιστούν. Αυτά τα σημεία μπορεί να υποδηλώνουν ότι αυτή η μέθοδος φαγητού δεν είναι κατάλληλη. Για να λάβετε ακριβή στοιχεία, αρκεί να οργανώσετε μια ημέρα νηστείας. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν, τότε πρέπει να αναζητήσετε έναν άλλο τρόπο για να χάσετε βάρος.

Το μειονέκτημα της διατροφής φαγόπυρου είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο. Περιλαμβάνει μόνο φαγόπυρο και κεφίρ. Δεν μπορούν όλοι να αντέξουν αυτόν τον τρόπο φαγητού και να μην σπάσουν.

Εάν κατά τη διάρκεια της δίαιτας δεν ήταν δυνατή η εκπλήρωση όλων των σχεδίων για την απαλλαγή από το υπερβολικό λίπος, τότε ένα δεύτερο μάθημα μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο μετά από ένα μήνα.

Εάν υπάρχουν χρόνιες ασθένειες, τότε η δίαιτα μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση. Μερικές φορές η αρτηριακή πίεση μπορεί να μειωθεί με αυτόν τον τύπο διατροφής.

Η φυτική πρωτεΐνη δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τα ψάρια ή το κρέας. Για αυτόν τον λόγο, δεν πρέπει να κάθεστε στο φαγόπυρο για περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μονο-δίαιτα, ο οργανισμός δεν παίρνει αρκετές βιταμίνες και μέταλλα. Είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνετε φάρμακα που μπορούν να αντισταθμίσουν αυτό το έλλειμμα.

Φαγόπυρο σε ένα ποτήρι

Επιτρεπόμενα και απαγορευμένα τρόφιμα στη διατροφή φαγόπυρου

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη διατροφή του φαγόπυρου. Με αυστηρή διατροφή φαγόπυρου, καταναλώνονται μόνο φαγόπυρο και καθαρό νερό ή πράσινο τσάι. Αλλά αυτός ο τρόπος φαγητού είναι δυνατός μόνο ως βραχυπρόθεσμη επιλογή, δεν μπορείτε να χάσετε βάρος έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επιτρεπόμενα τρόφιμα σε δίαιτα φαγόπυρου:

 • γιαούρτι χαμηλών λιπαρών χωρίς χημικά πρόσθετα ή γλυκαντικά,
 • χαμηλότερο λίπος κεφίρ,
 • καθαρό νερό, βότανα ή πράσινο τσάι, καφές,
 • μήλα.

Κατά τη διάρκεια της δίαιτας φαγόπυρου, το σώμα δεν λαμβάνει μεγάλη ποσότητα ουσιών που συμμετέχουν σε ζωτικές διαδικασίες για τον οργανισμό. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, έχουν αναπτυχθεί ειδικά σύμπλοκα βιταμινών. Η λήψη ναρκωτικών σάς επιτρέπει να ελαχιστοποιήσετε την πιθανή βλάβη μιας μακράς μονο-διατροφής. Αλλά κανείς δεν μπορεί να δώσει ακριβείς εγγυήσεις, καθώς κάθε οργανισμός αντιδρά στους διατροφικούς περιορισμούς με τον δικό του τρόπο.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να καταναλωθούν μόνο μετά το τέλος του μαθήματος. Αλλά αν χρησιμοποιείτε την ελαφρύτερη έκδοση, μπορείτε να φάτε μερικά λαχανικά και φρούτα. Ο κατάλογος των επιτρεπόμενων τροφίμων περιλαμβάνει ντομάτες, αγγούρια, κουνουπίδι, μπρόκολο, σπανάκι. Το λευκό λάχανο μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και να σας κάνει να αισθάνεστε πεινασμένοι. Το μενού εξαιρεί τρόφιμα που περιέχουν μεγάλη ποσότητα αμύλου ή ζάχαρης, όπως καλαμπόκι, τεύτλα, πατάτες και άλλα.

Για όσους χρειάζονται συνεχώς γλυκά, το φαγόπυρο μπορεί να συνδυαστεί με αποξηραμένα φρούτα. Αποξηραμένα βερίκοκα και δαμάσκηνα μπορούν να προστεθούν στη διατροφή. Μπορείτε να προσθέσετε δύο ή τρία φρούτα σε ένα γεύμα. Πλένονται σχολαστικά και κόβονται σε μικρά κομμάτια, και με αυτή τη μέθοδο απώλειας βάρους, χρησιμοποιούν κεφίρ ή γιαούρτι ως σνακ. Μπορείτε να καταναλώσετε έως και ένα λίτρο κεφίρ και 100 γραμμάρια γιαουρτιού την ημέρα.

Φαγόπυρο σε ξύλινα κουτάλια

Αντενδείξεις για δίαιτα φαγόπυρου

Κάθε τρόπος φαγητού έχει τις δικές του αντενδείξεις. Πριν ξεκινήσετε μια δίαιτα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων που είναι καλύτερα να εγκαταλείψουν αυτήν τη μέθοδο απώλειας βάρους ή να παρακολουθήσουν ένα μάθημα υπό τη συνεχή επίβλεψη ενός γιατρού.

Αντενδείξεις διατροφής φαγόπυρου:

 • έντονη σωματική δραστηριότητα,
 • περίοδο κύησης και γαλουχίας,
 • σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 και 2,
 • υψηλή πίεση,
 • ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα,
 • νεφρική ή καρδιακή ανεπάρκεια,
 • κατάθλιψη,
 • προηγούμενη κοιλιακή χειρουργική επέμβαση

Διατροφή φαγόπυρου: μενού για 5 ημέρες

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο μενού διατροφής φαγόπυρου για απώλεια βάρους για 5 ημέρες. Εάν υπάρχει έντονη αίσθηση πείνας πριν πάτε για ύπνο, τότε επιτρέπεται ένα ποτήρι κεφίρ χωρίς λιπαρά.

1 ημέρα

 1. Το πρωινό και το δείπνο περιλαμβάνουν: φαγόπυρο, 200 ml κεφίρ, 1 μήλο.
 2. Μεσημεριανό: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 200 g φαγόπυρου και 200 ​​g σαλάτας λαχανικών με ελαιόλαδο.

Ημέρα 2

 1. Πρωινό: χρησιμοποιήστε κουάκερ, κεφίρ, μήλο και τσάι χωρίς ζάχαρη.
 2. Μεσημεριανό: μπορείτε να φάτε χυλό βρεγμένο σε κεφίρ και πράσινα λαχανικά.
 3. Δείπνο: κουάκερ, κεφίρ και πράσινο τσάι.

Ημέρα 3

Η διατροφή αποτελείται από κεφίρ και φαγόπυρο. Όλα τα τρόφιμα πρέπει να χωρίζονται σε πέντε γεύματα.

Ημέρα 4

 1. Πρωινό: κουάκερ, κεφίρ και 100 γραμμάρια τυρί cottage.
 2. Μεσημεριανό: μπορείτε να φάτε χυλό, 100 g άπαχου κρέατος και λαχανικών.
 3. Δείπνο: κουάκερ και κεφίρ.

Ημέρα 5

Τα γεύματα κουάκερ και κεφίρ εναλλάσσονται κάθε δύο ώρες. Επίσης αυτήν την ημέρα πρέπει να πίνετε πολύ υγρό - νερό ή τσάι.

Κουάκερ φαγόπυρου με μήλο

Διατροφή φαγόπυρου: μενού για 7 ημέρες

Η διατροφή φαγόπυρου για απώλεια βάρους για 7 ημέρες περιλαμβάνει τη χρήση ατμού φαγόπυρου και καθαρού νερού. Επιτρέπεται επίσης η συμπερίληψη κεφίρ με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά στο μενού. Ο όγκος του κουάκερ του φαγόπυρου δεν είναι περιορισμένος. Συνιστάται να αυξήσετε τον αριθμό των γευμάτων σε έξι.

Εάν επιλέξετε ένα ελαφρύτερο μενού διατροφής φαγόπυρου για μια εβδομάδα, τότε αποτελείται από τα ακόλουθα.

Από την πρώτη έως την τέταρτη ημέρα, τηρούν αυτήν τη διατροφή:

 • για πρωινό, απογευματινό τσάι και δείπνο - το κουάκερ συνοδεύεται από ένα ποτήρι κεφίρ.
 • μεσημεριανό - Επιτρέπονται 100 γραμμάρια γιαουρτιού.

Την πέμπτη και την έκτη ημέρα:

 • Το πρωί, αντικαταστήστε το κεφίρ με ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι.

Την έβδομη ημέρα:

 • πιείτε 1 λίτρο κεφίρ (χωρίζεται σε πολλές δεξιώσεις) και καταναλώνετε μόνο 200 γραμμάρια κουάκερ (αν το αίσθημα της πείνας σας βασανίζει πολύ, μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα μενού με ένα μήλο και πράσινο τσάι).

Διατροφή φαγόπυρου: μενού για 14 ημέρες

Η δίαιτα φαγόπυρου για απώλεια βάρους για 14 ημέρες θεωρείται μία από τις πιο αποτελεσματικές και σας επιτρέπει να χάσετε πολύ υπερβολικό βάρος.

Καθημερινό μενού:

 • πρώτο πρωινό - δημητριακά και ένα ποτήρι κεφίρ;
 • δεύτερο πρωινό - ένα ποτήρι κεφίρ;
 • μεσημεριανό - γλυκό πράσινο τσάι και 100 γραμμάρια κουάκερ,
 • απογευματινό τσάι - μήλο,
 • Το βραδινό γεύμα είναι το ίδιο με το πρωινό.

Εάν η δίαιτα είναι δύσκολη, μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένα φρούτα, ωμά φρούτα και λαχανικά. Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν πρέπει να περιμένουμε υψηλά αποτελέσματα. Ο αριθμός των θερμίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 950 ανά ημέρα.

Κουάκερ φαγόπυρου και μεζούρα

Έξοδος από τη διατροφή φαγόπυρου

Για να ενοποιήσετε το αποτέλεσμα και να μην κερδίσετε τα χαμένα κιλά στους επόμενους δύο μήνες, αξίζει να αναθεωρήσετε τη διατροφή σχεδόν πλήρως. Το πιο σημαντικό σημείο για να βγείτε σωστά από τη διατροφή του φαγόπυρου δεν είναι η υπερβολική χρήση της τροφής. Δεδομένου ότι το ίδιο το σώμα ανοικοδομείται γρήγορα κατά τη διάρκεια της ίδιας της δίαιτας, η υπερβολική όρεξη εξαφανίζεται από μόνη της και αυτή η σύσταση είναι εύκολο να ακολουθηθεί.

Αλλά εάν υπάρχει ανάλυση, τότε μπορείτε να κανονίσετε μια ημέρα νηστείας σύμφωνα με την πρώτη ή τη δεύτερη επιλογή μενού. Αξίζει επίσης να περιοριστείτε σε ελαφρούς υδατάνθρακες - διάφορα γλυκά.

Πρέπει να πίνετε σίγουρα ένα ή δύο ποτήρια καθαρό νερό ή τσάι εκτός από την καθημερινή διατροφή σας.

Διατροφικές προτάσεις μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος:

 • τις δύο πρώτες μέρες μπορείτε να φάτε λαχανικά που δεν περιέχουν άμυλο.
 • τα αυγά επιτρέπονται την τρίτη και τέταρτη ημέρα,
 • τις επόμενες δύο ημέρες, το κρέας και τα ψάρια εισάγονται σταδιακά στη διατροφή.
 • έβδομη και όγδοη ημέρα, αυτή είναι η προσθήκη λαχανικών που περιέχουν άμυλο και φυτικό έλαιο στη διατροφή.
 • την ένατη και τη δέκατη ημέρα προσθέστε υγρά γαλακτοκομικά προϊόντα και στη δέκατη και ενδέκατη - τυρί και τυρί cottage;
 • για τις επόμενες δύο ημέρες, τα δημητριακά, τα προϊόντα αλευριού (μόνο σκληρό σιτάρι), το ψωμί από αλεύρι σίκαλης και τα όσπρια εισάγονται στη διατροφή.

Μετά από αυτές τις δύο εβδομάδες, μπορείτε να αρχίσετε να τρώτε ξηρούς καρπούς, φρούτα, μούρα, μέλι.

Εάν το μενού περιελάμβανε προϊόντα γάλακτος που έχουν υποστεί ζύμωση κατά τη διάρκεια του μαθήματος, τότε το κεφίρ ή το γιαούρτι μπορούν να καταναλωθούν αμέσως.

Αυτή η μεταβατική περίοδος είναι στην πραγματικότητα μια συνέχεια του μαθήματος και επιτρέπει στο σώμα να αλλάξει σε μια κανονική δίαιτα χωρίς βλάβη.

Φαγόπυρο και ένα λεπτό κορίτσι

Αποτελέσματα της δίαιτας φαγόπυρου

Τα αποτελέσματα της διατροφής φαγόπυρου εξαρτώνται από την ποσότητα του σωματικού λίπους. Η μεγαλύτερη πρόοδος μπορεί να επιτευχθεί με πολύ βάρος. Εάν ο οργανισμός δεν του αρέσει αυτός ο τρόπος διατροφής, ως αποτέλεσμα της πορείας της διατροφής, μπορείτε να χάσετε έως και 3-4 κιλά. Το μέσο αποτέλεσμα αυτού του τρόπου φαγητού εντός δύο εβδομάδων, ακόμη και με μικρές παραβιάσεις στο μενού, είναι από 4 έως 6 κιλά.

Καταγράψτε το επίτευγμα, αυτό είναι η απώλεια βάρους από 125 κιλά σε 66 κιλά σε 60 ημέρες. Εάν το υπερβολικό βάρος είναι πολύ μεγάλο, τότε χωρίς μεγάλη δυσκολία μπορείτε να χάσετε περίπου 15 κιλά σε 15 ημέρες.

Εάν αναλύσουμε τους όγκους και τα μεγέθη, τότε κατά τη διάρκεια της δίαιτας, τα ισχία, η μέση και το στήθος μειώνονται. Η απώλεια βάρους συμβαίνει ομοιόμορφα. Σε μια πορεία της δίαιτας, μπορείτε να μειώσετε το σώμα κατά δύο μεγέθη.

Ως αποτέλεσμα αυτής της απώλειας βάρους, το δέρμα δεν πρέπει να χαλάσει. Πιθανότατα θα ανεβεί.

Διατροφή φαγόπυρου: κριτικές διατροφολόγων

Εάν το σάκχαρο στο αίμα είναι πολύ υψηλό ή το στομάχι δεν μπορεί να αντέξει το φορτίο, τότε ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει δίαιτα φαγόπυρου. Αλλά αυτός ο τρόπος φαγητού δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 3-4 ημέρες. Μπορείτε να συμμορφωθείτε μόνο με τη σύσταση των γιατρών ή υπό την επίβλεψή τους. Εάν προκύψουν προβλήματα υγείας, η διατροφή σταματά.

Οι διατροφολόγοι σχετικά με τη διατροφή του φαγόπυρου για απώλεια βάρους είναι τέτοιες που έχουν θετική επίδραση στο σώμα. Αλλά για να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες, αξίζει να παίρνετε βιταμίνες, ασβέστιο και ιώδιο. Επίσης, αυτός ο τρόπος διατροφής θα βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων με φλεγμονώδεις διεργασίες του δέρματος.

Η μονο-δίαιτα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος. Παρά το γεγονός ότι το φαγόπυρο περιέχει πολλά μέταλλα και βιταμίνες, δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του σώματος.

Η παρατεταμένη κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες αποδυναμώνει τον μυϊκό τόνο, ο οποίος δεν μπορεί παρά να επηρεάσει την εμφάνιση και το σχήμα.

Ο παρατεταμένος περιορισμός και η πείνα είναι πολύ αγχωτικές για το σώμα. Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο θα προσπαθήσει υποσυνείδητα να καλύψει τις απώλειές του το συντομότερο δυνατό. Μετά τις μονο-δίαιτες, το προηγούμενο βάρος μπορεί να επιστρέψει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η έντονη πίεση στα έντερα και στο στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε πεπτικά προβλήματα όπως γαστρίτιδα ή έλκη.

Είναι καλύτερο να ακολουθείτε μια ελαφριά διατροφή. Παρά τα μικρά αποτελέσματα, κάτω από λιγότερο αυστηρές συνθήκες, οι πιθανότητες σπασίματος ή ανάκτησης των χαμένων κιλών είναι πολύ χαμηλότερες.