Keto διατροφή — βασικές έννοιες

Αυτό το άρθρο περιγράφει την αρχή της δύναμη, η οποία ονομάζεται "δίαιτα" (ή "keto δίαιτα"), με βάση την ανάλυση των ιατρικών δεδομένων. Η μέθοδος έχει δοκιμαστεί σε εθελοντές και με την προϋπόθεση μια μεγάλη μάζα. Το άρθρο βαμμένο ολόκληρο το σύστημα, ωστόσο, Μέλη Γενική αρχή, με το σκεπτικό για κάθε βήμα, αυτό που είναι πιο σημαντικό για την αυτογνωσία και την προσαρμογή των ικανοτήτων σας, την ώρα, την κατάσταση, κ. λπ.

Πρόσφατα διαδεδομένη στον κόσμο έλαβε υδατάνθρακες δίαιτα ελεύθερη (είναι, εν συντομία, keto diet). Η ουσία του είναι σχεδόν εξαλείψει εντελώς τους υδατάνθρακες από τη διατροφή.

Το γεγονός ότι η έλλειψη της γλυκόζης που προέρχεται από τη διάσπαση των υδατανθράκων, το σώμα χρειάζεται να μετακινήσετε σε μια άλλη πηγή ενέργειας. Είναι έτοιμο, επειδή το λίπος είναι η κύρια πηγή ενέργειας εξοικονόμηση για μια "βροχερή ημέρα".

Τρόφιμα για keto δίαιτα

Οι υδατάνθρακες είναι η κύρια τυποποιημένα πηγή που παρέχει το σώμα με ενέργεια, παρά το γεγονός ότι δίνουν λιγότερη ενέργεια σε kcal σε σύγκριση με τα λίπη(4 kcal/g και 9 kcal/g, αντίστοιχα). Επειδή το σώμα τους θεωρεί κάτι χαμηλή τιμή. Ακόμη και να "κατάστημα" για αυτούς δεν προβλέπεται, σε αντίθεση με το αποθηκευμένο λίπος.

Το κύριο πρόβλημα είναι πώς να δώσει το σώμα σας ένα καλό "χτύπημα" σε αυτό, ώστε να είναι κατανοητό αυτό που θέλουμε από αυτόν, και, ως εκ τούτου μετακινηθεί σε άλλο κράτος, όπου θα οξειδώνει τα λίπη. Σχεδιασμένο για αυτό το keto δίαιτα.

Κετο Διατροφής — Γενικές πληροφορίες

Το οξύ πρόβλημα — το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία. Αυτό είναι ένα από τα πιο πιεστικά προβλήματα υγείας και κοινωνικά προβλήματα. Το υπερβολικό βάρος είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες των καρδιαγγειακών παθήσεων, του διαβήτη και πολλών άλλων ασθενειών.

Το πρόβλημα αυξάνεται σταθερά μαζί με την παγκόσμια τάση της αύξησης της ζωής. Το χαμηλό βιοτικό επίπεδο σε ορισμένες χώρες, επίσης, συμβάλλει στην παχυσαρκία οφείλεται σε λανθασμένες διατροφικές συνήθειες του πληθυσμού. Ο αγώνας ενάντια στο υπέρβαρο και η παχυσαρκία είναι ένας από τους βασικούς στόχους των σύγχρονων συστήματα υγείας στον κόσμο.

Οι διατροφολόγοι μαζί με ειδικούς από άλλους τομείς προσφέρουν ένα αρκετά πλούσιο σύνολο των μεθόδων και των μορφών του αγώνα ενάντια σε αυτό το κακό. Συμπεριλαμβανομένων χρησιμοποιώντας διάφορες δίαιτες. Τα τελευταία τριάντα χρόνια ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον δεν είναι αρκετά συνηθισμένο τρόπο να ελέγχει το υπερβολικό βάρος, που είναι γνωστή ως το KETO διατροφή (δίαιτα). Ας δούμε τι είναι αυτό το keto δίαιτα.

Ο πιο αποδεκτός τρόπος για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας είναι να περιορίσει την κατανάλωση τροφίμων. Έχουν κύρια ιατρικά κριτήρια για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.

Τα καλύτερα αποτελέσματα σε αυτό το πλαίσιο δίνει belkovosvazavatei δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες με την ενέργεια αξίας περίπου 800 kcal ανά ημέρα και η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που δεν είναι μικρότερη από πενήντα γραμμάρια. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι η σύνδεση ανάμεσα σε αυτές τις δίαιτες ανεπιθύμητες και επικίνδυνες επιπτώσεις, όπως η υπογλυκαιμία, υπερουριχαιμία, υπερλιπιδαιμία, cordierite, χολολιθίαση, οστεοπόρωση, κ. λπ.

Και η μεγαλύτερη ανησυχία των εμπειρογνωμόνων είναι η πιθανότητα μια κατάσταση κέτωση.

Τι είναι η κέτωση

Το σώμα μας μπορεί να λάβει την ενέργεια από τρεις κύριες ομάδες ουσίες: υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη. Από την άποψη της ενεργειακής αξίας, το μεγαλύτερο ενεργειακό δυναμικό που έχουμε ότι το λίπος (8-9,7 Kcal/g — η μέση ενεργειακή αξία της "καθαρής" ουσίες, δηλαδή χωρίς συνοδευτικά έρμα). Οι υδατάνθρακες και οι πρωτεΐνες είναι λιγότερο πλούσια σε ενέργεια (περίπου 4 Kcal/g).

Προφανώς τόσο η φύση έχει απορριφθεί, λοιπόν, ότι το σώμα μας είναι σε μια κανονική λειτουργία της ύπαρξης χρησιμοποιεί την ενέργεια που παράγεται από τους υδατάνθρακες και τα λίπη φύλλα σε εφεδρεία για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Αν μπορείτε να περιορίσετε την πρόσληψη των υδατανθράκων σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, το σώμα αρχίζει να χρησιμοποιεί τα λίπη και τις πρωτεΐνες για την παραγωγή της απαιτούμενης ενέργειας. Ως αποτέλεσμα του μεταβολισμού του λίπους σχηματίζεται η λεγόμενη κετονικά σώματα. Είναι μόνο τρεις χημικές ενώσεις — ακετοξικού οξέος (acetoacetate), β-υδροξυβουτυρικό οξύ (β-υδροξυβουτυρικό οξύ, β-υδροξυβουτυρικό οξύ, εν συντομία. BOMC) και ακετόνη.

Ο σχηματισμός κετονικών σωμάτων, ή κετογένεση, είναι μια φυσιολογική διαδικασία, δηλαδή ένα αναπόφευκτο μέρος του μεταβολισμού ενέργειας. Στη διαδικασία αυτή η ανταλλαγή θα πάρουμε την απαραίτητη ενέργεια.

Πραγματικό αποθέματα ενέργειας στο σώμα που παρέχονται από το γλυκογόνο, λίπος και πρωτεΐνη δομές. Η αποθήκευση γλυκογόνου ένα μικρό, πιθανότατα λόγω των βιολογικών ακαταλληλότητα της αποθήκευσης και κάνει περίπου 500 – 700 γραμμάρια, η οποία, όσον αφορά την ενέργεια ανέρχεται σε 2 – 3 χιλιάδες Θερμίδες.

Το μεγαλύτερο ενεργειακό δυναμικό των πρωτεϊνών του οργανισμού, επειδή πολλά από αυτά. Αλλά να καταναλώνουν πρωτεΐνες για την παραγωγή ενέργειας δεν είναι (χάνονται είναι κυρίως μυϊκή μάζα).

Και τέλος τα λίπη. Αν και είναι συνήθως μικρότερη από πρωτεΐνη (κανονική αναλογία 1/2) αλλά και την ενεργειακή χωρητικότητα πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των πρωτεϊνών. Αυτό είναι μόνο για να αναγκάσει το σώμα να χρησιμοποιήσει τα λίπη για την παραγωγή ενέργειας δεν είναι απλή – επειδή τα λίπη, εκτός από τη στρατηγική του αξία είναι επίσης μια άλλη φυσιολογική φορτίο: τη σύνθεση και το μεταβολισμό των ορμονών και βιοδραστικών ουσιών, παραγωγή θερμότητας, μόνωση και τη διατήρηση της θερμότητας, δίνοντας την ελαστικότητα των μαλακών ιστών, στερέωση οργάνων, και άλλα.

Και keto δίαιτα σας επιτρέπει να αναγκάσει το σώμα να εισέλθουν σε μια κατάσταση κέτωση, δηλαδή να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα λίπη για την παραγωγή ενέργειας.

Κέτωση είναι μια κατάσταση του σώματος, όταν είναι αναγκασμένοι να στραφούν σε χρησιμοποιώντας το λίπος να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες. Αυτή η κατάσταση επιτυγχάνεται σημαντικός περιορισμός της πρόσληψης υδατανθράκων.

Τα πλεονεκτήματα του δίαιτα

Το ενδιαφέρον ketogenic δίαιτες αυξάνεται. Η κέτωση είναι ο πιο αποτελεσματικός μηχανισμός καταβολισμό του λιπώδους ιστού. Καθώς η δημοτικότητα της δίαιτας και την ίδια στιγμή το οξύ πρόβλημα της παχυσαρκίας αυξάνεται συνεχώς, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέθεσε στην Επιτροπή για την ασφάλεια των τροφίμων για να εξετάσει τα πιο δημοφιλή και επιστημονικά υποστηρίζεται δίαιτες στην Ευρώπη.

Η ομάδα πλήρως αναθεωρηθεί περίπου 15 δίαιτες χαμηλών θερμίδων (ΝΑ) από την άποψη της ασφάλειας της χρήσης, ενδείξεις, απόλυτες και σχετικές αντενδείξεις, παρενέργειες, επιπλοκές, κ. λπ. Τρία κεφάλαια της έκθεσης της επιτροπής ήταν αφιερωμένη σε κέτωση — κέτωση και πρωτεϊνικό καταβολισμό, όταν χρησιμοποιεί το NAC, κέτωση και την ισορροπία του ασβεστίου στο NDC και κέτωση και υπερουριχαιμίας κατά τη διάρκεια της NAC.

Τον σεπτέμβριο του 2002 έκθεση εμπειρογνώμονα, που εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η έκθεση ανέφερε ότι, παρά το ισχύον αντενδείξεις, οι περισσότερες δίαιτες διανέμονται μέσω λιανικής πώλησης. Τέσσερις δίαιτες που χρησιμοποιούνται από ιατρικά ιδρύματα, και μόνο ένας είναι που εφαρμόζεται υπό ιατρική επίβλεψη. Να συνταγογραφήσει μια τέτοια δίαιτα μπορεί να είναι μόνο ένας γιατρός.

Οι δύο πρώτες φάσεις της δίαιτας αυτής είναι ketogenic, ως εκ τούτου, η διατροφή δεν θα πρέπει να συνοδεύεται από αίσθημα της πείνας, και να είναι αρκετά αποτελεσματική.

Για την ορθή διατύπωση των keto δίαιτα δεν είναι επικίνδυνα, εκτός αν αυτή η δίαιτα είναι απολύτως αντενδείκνυται.

Έτσι, ποια είναι τα οφέλη από τη δίαιτα:

  • Αρκετά γρήγορη απώλεια του υπερβάλλοντος βάρους;
  • Η μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα;
  • Τη βελτίωση της υγείας;
  • Βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου;
  • Η έλλειψη πείνας, σε σύγκριση με χαμηλού-λίπους δίαιτες;
  • Η μείωση της "κακής" χοληστερόλης, καθώς δεν φαίνεται παράξενο.
  • Μείωση της αρτηριακής πίεσης, αν είναι υψηλή?
  • Ομαλοποίηση των επιπέδων ινσουλίνης στο διαβήτη του 2ου τύπου *
  • Βελτίωση της κατάστασης του δέρματος με ακμή, κ. λπ.

Επιπλέον κετονικά σώματα παρέχουν περίπου το 80% του εγκεφάλου χρειάζεται ενέργεια και psihologicheskimi ιδιότητες αντικαταθλιπτικού αποτελέσματος.

Ο κίνδυνος από τη δίαιτα

Ο κύριος κίνδυνος η δίαιτα είναι να το παρακάνετε. Μερικοί άνθρωποι είναι πολύ περιορίζοντας τον εαυτό σας να τρώει με στόχο την ταχεία απώλεια βάρους. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Θα πρέπει να ακολουθήσετε τις προσωπικές σας ρυθμίσεις ("μακροεντολές"), έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η ισορροπία. Διαφορετικά, υπάρχει η πιθανότητα ότι η κέτωση θα πάμε σε μια κατάσταση κετοξέωση, όταν κετονικά σώματα στο σώμα πάρα πολύ. Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, απειλεί τη διακοπή της μια σειρά από όργανα και κυρίως το συκώτι σας.

Κέτωση είναι ένας μηχανισμός αυτορρύθμισης όταν μια αύξηση του αριθμού των κετονικών σωμάτων "επιβραδύνει" την διαδικασία του μεταβολισμού τους. Αλλά όλα έχουν ένα όριο, οπότε θα πρέπει να κολλήσει με την πάγια χαρακτηριστικά της διατροφής. Keto διατροφή αντενδείκνυται σε διαβήτη του 1ου τύπου (με αυτό τον τύπο του διαβήτη κέτωση και κετοξέωση μπορεί να αναπτυχθεί στο δικό τους).

Επίσης το keto δίαιτα είναι απολύτως συμβατό με το αλκοόλ. Επιπλέον, θα πρέπει να αποφύγετε καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση είναι επίσης επικίνδυνο.

Πώς να εισάγετε κέτωση

Keto δίαιτα δεν είναι μία από αυτές τις δίαιτες που μπορείτε να ξεκινήσει και να τελειώσει, όταν θέλετε. Το σώμα χρειάζεται κάποιο χρόνο για να προσαρμοστούν σε αυτή τη δίαιτα και να εισέλθουν σε μια κατάσταση που ονομάζεται κέτωση. Η διαδικασία συνήθως διαρκεί από 2 έως 7 ημέρες και εξαρτάται από τα προσωπικά χαρακτηριστικά του οργανισμού, το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας και το είδος των τροφίμων. Αν θέλετε να εισάγετε γρήγορα μια κατάσταση κέτωση, είναι αναγκαίο να δαπανήσει ενέργεια με άδειο στομάχι, και να περιορίσει την κατανάλωση των υδατανθράκων σε 20 γραμμάρια την ημέρα ή λιγότερο. Είναι απαραίτητο να παρακολουθεί το ποσό της πρόσληψης υγρών.

Για την ταχεία είσοδο σε κατάσταση κέτοσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο που ονομάζεται λίπος νηστείας. Το λίπος νηστεία περιλαμβάνει την πρόσληψη 1000 — 1200 kcal ανά ημέρα, με το 80 — 90% των οποίων προέρχεται από την πρόσληψη λίπους. Αυτό μπορεί να διαρκέσει για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έως και ένα μέγιστο των 5 ημέρες (συνήθως 2-3 μέρες), μακροχρόνια λίπος νηστεία μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία σας!

Για τον έλεγχο σε μια κατάσταση κέτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταινίες δεικτών που καθορίζουν το επίπεδο των κετονικών σωμάτων στα ούρα. Αρχικά η μέθοδος αυτή προτάθηκε για κτηνιατρική χρήση, αλλά λειτουργεί επίσης και στην περίπτωση των ανθρώπων. Η ακρίβεια των μετρήσεων είναι μικρή και, κατά κανόνα, οι εξετάσεις αυτές μπορεί να κριθεί μόνο σχετικά με την παρουσία σε μια κατάσταση κέτωση, ή σε περίπτωση απουσίας του, αλλά όχι στο βαθμό κέτωση. Έτσι, ο δείκτης αυτός μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως μια βοηθητική. Δοκιμαστικές ταινίες μπορούν να αγοραστούν σε φαρμακεία ή μέσω του Διαδικτύου.

Πώς να καταλάβετε ότι είστε σε κέτωση

Όπως προαναφέρθηκε, η πιο εύκολη (αλλά όχι το κόστος!) μέθοδος για τη μέτρηση του βαθμού κέτωση είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικές ταινίες (κάτι σαν litmus χαρτί που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετρήσει την οξύτητα των υγρών). Υπάρχουν, επίσης, πιο προηγμένες μεθόδους μέτρησης η συγκέντρωση των κετονικών σωμάτων στο σώμα.

Συσκευές που μετρούν το επίπεδο των κετονικών σωμάτων στο ανάσα. Φυσικά, είναι πιο ακριβά από ό, ταινίες, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη και η ακρίβεια της μέτρησης σημαντικά υψηλότερο. Η πιο ακριβής μέθοδος μέτρησης (στο σπίτι) είναι συσκευές που μετρούν το επίπεδο των κετονικών σωμάτων στο αίμα. Ενεργούν κατά την ομοιότητα του σπιτιού glucometers που χρησιμοποιούνται από τους διαβητικούς να μετρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό είναι ένα πολύ ακριβές όργανο, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι φθηνή. Αν έχετε κολλήσει σε σας προσωπικές συστάσεις, ελπίζουμε με τη βοήθεια της αριθμομηχανής ΚΕΤΟ, δεν θα έχετε την επείγουσα ανάγκη για ενόργανες μετρήσεις. Αρκετά για να κολλήσει στη διατροφή σας, και να αξιολογήσει την κατάστασή τους υποκειμενικά.

Συμπέρασμα

Μιλήσαμε για τις περιόδους. Τρεις περιόδους περιλαμβάνονται σε ένα γύρο. Αν θέλετε, αυτά μπορεί να γίνει μέχρι και 4-6. Στη συνέχεια, ένα υπόλοιπο συνιστάται, επειδή η μέθοδος αυτή είναι ένας γρήγορος τρόπος για να χάσετε βάρος είναι αγχωτικό για το σώμα. Keto δίαιτα δεν είναι ο τρόπος να βασανίζεις το σώμα σας. Απέναντι είναι ένα άνετο τρόπο για να φέρει το σώμα μας πίσω σε κανονικό.

Με όλες τις συστάσεις, τα αποτελέσματα θα είναι ορατά μετά από τον πρώτο γύρο (όχι λιγότερο από 1.5 kg, οι συμμετέχοντες στο πείραμα). Η ποσότητα του νερού ανάλογα με το βάρος, μπορεί να διαφέρει, αλλά δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 1,5 λίτρα ανά ημέρα καθαρό νερό (τσάι, καφές, κ. λπ. ποτά μετράνε μόνο!).