Λεπτομερείς οδηγίες – πώς να αφαιρέσετε το λίπος από τα πόδια χρησιμοποιώντας ασκήσεις

πώς να χάσετε βάρος στα πόδια

Για να χάσετε βάρος στα πόδια σας, δεν χρειάζεται μόνο να εκτελέσετε ένα σύνολο ασκήσεων, αλλά και να επανεξετάσετε τις διατροφικές σας προτιμήσεις.

Η εγγύηση για την απώλεια βάρους βρίσκεται σε μια απλή φόρμουλα: μείωση θερμίδων συν άσκηση.

Αποφεύγοντας τροφές με πολλές θερμίδες και εκτελώντας τακτικά ένα σετ ασκήσεων, μπορείτε να επιτύχετε γρήγορα εξαιρετικά αποτελέσματα ακόμα και στο σπίτι!

Ανατομία των ποδιών

Η ανατομική δομή των μυών του ποδιού αποτελείται από τις ακόλουθες μυϊκές ομάδες: μέγιστος γλουτιαίος, μηρός και κάτω πόδι.

Οι μεγαλύτεροι μύες από άποψη όγκου είναι οι μύες των μηρών. Το κύριο στρώμα λίπους βρίσκεται σε αυτή την περιοχή. Τα φορτία πρέπει να στοχεύουν κυρίως στην εκγύμναση των μυϊκών ομάδων-στόχων: τον τετρακέφαλο μηριαίο και τον δικέφαλο μηριαίο. Μέσω της στοχευμένης προπόνησης των μυών μπορείτε να πετύχετε μια όμορφη και λεπτή γραμμή ποδιών.

Η συμμόρφωση με ορισμένες συστάσεις έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα των ασκήσεων που εκτελούνται.

Γενικές συστάσεις για τη διεξαγωγή του συγκροτήματος

 • Ξεκινήστε την προπόνησή σας με προθέρμανση.Αυτή είναι μια σημαντική απαίτηση γιατί προετοιμάζει τους μύες, τις αρθρώσεις και τους συνδέσμους για το στρες.
 • Να είστε προσεκτικοί με τις ασκήσεις δύναμης όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά την προπόνηση.Αυξήστε τον αριθμό των επαναλήψεων απαλά και συνειδητά.
 • Το μυοσκελετικό σύστημα των ποδιών και των συνδέσμων προσαρμόζεται στην καταπόνηση μέσα σε λίγες εβδομάδες. Μετά από αυτό, μπορείτε να εξασκηθείτε πλήρως και να αυξήσετε τον αριθμό των επαναλήψεων.
 • Είναι πολύ σημαντικό να εναλλάσσετε την ένταση και τη χαλάρωση.Όταν εκπνέουμε είμαστε πάντα σε ένταση. Πρέπει να συνηθίσεις να το κάνεις αυτόματα.
 • Ο αριθμός των ασκήσεων και των επαναλήψεων που εκτελούνται, η ταχύτητα εκτέλεσης και άλλες παράμετροι προπόνησης δεν είναι ίδιες για όλους. Σχεδιάστε τη ρουτίνα της προπόνησής σας έτσι ώστε να αισθάνεστε ευχάριστα κουρασμένοι μετά.
 • Προειδοποιούν οι αθλητές γιατροί!Είναι σύνηθες για ένα άτομο να τραυματίζεται εάν αρχίσει αμέσως να ασκείται πολύ εντατικά. Είναι απαραίτητο να μπορούμε να διακρίνουμε τον πονόλαιμο από τον τραυματισμό

Προσοχή!Κάθε σώμα είναι ατομικό, γι' αυτό ακούστε τον εαυτό σας Προσαρμόστε την προπόνηση ατομικά σε εσάς και τις ικανότητές σας.

Το πιο αποτελεσματικό σύστημα 7 ασκήσεων

Το παρακάτω σύμπλεγμα, που αποτελείται από τις καλύτερες ασκήσεις για τα πόδια, είναι πολύ δημοφιλές σε πολλούς τύπους προπόνησης. Έχει σχεδιαστεί για να σας επιτρέπει να εκπαιδεύετε ποιοτικά τις πιο σημαντικές μυϊκές ομάδες.

Θυμάμαι!Μπορείτε να πετύχετε τον στόχο σας μόνο με τακτική προπόνηση.

Plie squat

Λειτουργεί καλά στους μύες των ποδιών με έμφαση στο εσωτερικό του μηρού. Αυτή η περιοχή απαιτεί καλό άγχος καθώς συνήθως βρίσκεται υπό μικρό άγχος στην καθημερινή ζωή. Το υποδόριο λίπος τείνει να σχηματίζεται σε αυτό το μέρος του μηρού, το οποίο μπορεί να είναι δύσκολο να διαχειριστεί.

 1. Κάνουμε squat με ίσια πλάτη. Τα χέρια είναι τεντωμένα παράλληλα με το πάτωμα.
 2. Τα πόδια είναι πιο φαρδιά από το πλάτος των ώμων, τα δάχτυλα των ποδιών είναι ελαφρώς στραμμένα προς τα έξω.
 3. Δεν ολοκληρώνουμε το squat -Τα γόνατα δεν εκτείνονται πέρα από τα δάχτυλα των ποδιών.
 4. Ο ρυθμός είναι αργός, η αναπνοή είναι ελεύθερη.

Ξεκινάμε με δέκα επαναλήψεις. Για προχωρημένο επίπεδο εκτελούμε είκοσι ασκήσεις με δύο έως τρεις επαναλήψεις. Κάντε ένα διάλειμμα 30 δευτερολέπτων μεταξύ των σετ.

Οι πιο συνηθισμένες κινήσεις για τα πόδια. Ανακουφίζουν τους μύες και κάνουν τα πόδια λεπτά. Το κύριο φορτίο κατευθύνεται στους γοφούς και τους γλουτούς.

 1. Σταθείτε ψηλά, ισιώστε τους ώμους σας, σηκώστε το πηγούνι σας. Χαμηλώστε ελεύθερα τα χέρια σας.
 2. Κάντε ένα βήμα μπροστάΗ γωνία στο γόνατο ήταν ενενήντα μοίρες.
 3. Επαναλάβετε την κίνηση για το ένα πόδι και το άλλο είκοσι φορές. Κάντε πολλαπλές προσεγγίσεις.

Για να είναι το μεγαλύτερο φορτίο, το βήμα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ευρύτερο.

Το περπάτημα με lunges μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παραλλαγή αυτής της άσκησης. Αυτή η επιλογή μπορεί να εκτελεστεί άνετα περπατώντας σε κύκλο με μέγιστο πλάτος, αλλά χωρίς να αγγίζετε το πάτωμα με το γόνατό σας. Δεν κουνάμε τα χέρια μας, δεν χρησιμοποιούμε τη δύναμη της αδράνειας. Όλο το βάρος πέφτει στα πόδια.

Κουνήστε τα πόδια σας

Δουλεύουν άριστα τον μηρό, με έμφαση στο μπροστινό μέρος του μηρού, τους γλουτούς και τους γλουτούς. Εκτελείται σε διάφορες εκδόσεις.

Έκδοση 1.

 1. Παίρνουμε στα τέσσερα και επικεντρωνόμαστε στα χέρια και στα γόνατά μας.
 2. Κάνουμε κούνιες με το πόδι ελαφρώς λυγισμένο στο γόνατο και μέγιστο πλάτος.

Εκτελούμε είκοσι ασκήσεις με δύο έως τρεις επαναλήψεις για κάθε πόδι. Κάντε ένα διάλειμμα 30 δευτερολέπτων μεταξύ των σετ.

Επιλογή 2.

 1. Το κάνουμε όρθιοι. Τα πόδια είναι ελαφρώς στενότερα από το πλάτος των ώμων.
 2. Λυγίστε το πόδι σας στο γόνατο σε ορθή γωνία. Ακουμπώντας στην επιφάνεια του τραπεζιού ή στην πλάτη μιας καρέκλας, εκτελούμε δονήσεις με μέγιστο πλάτος.

Εκτελούμε είκοσι κινήσεις με δύο έως τρεις προσεγγίσεις για κάθε πόδι. Κάντε ένα διάλειμμα 30 δευτερολέπτων μεταξύ των σετ.

Άσκηση «Καρέκλα» (στατική)

Μια κοινή άσκηση που καταπονεί καλά όλους τους μύες. Ιδανικό για καύση θερμίδων. Οι στατικές ασκήσεις είναι καλές γιατί σου δίνουν την ευκαιρία να εκπαιδεύσεις όλους τους μυς σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 1. Όρθιοι με την πλάτη στον τοίχο, κάνουμε μισό βήμα πίσω και αρχίζουμε να χαμηλώνουμε αργά, σαν να καθόμαστε σε μια καρέκλα.
 2. Στις αρθρώσεις του ισχίου και του γόνατος επαναλαμβάνουμε την κάμψη της δομής της καρέκλας.
 3. Κρατήστε τη στάση για τριάντα δευτερόλεπτα.
 4. Στεκόμαστε όρθιοι και απελευθερώνουμε την ένταση από τους μύες κουνώντας απαλά τα πόδια και τα χέρια μας.

Μπαίνοντας στην πλατφόρμα

Δυναμώνουμε τον μέγιστο και τον ελάχιστο γλουτιαίο καθώς και το μπροστινό και το πίσω μέρος του μηρού.

Όποιος είναι φίλος της πλατφόρμας step δεν θα έχει περιττά κιλά. Για να αυξήσουμε το φορτίο, παίρνουμε αλτήρες και στα δύο χέρια, ξεκινώντας από το ελάχιστο βάρος. Αρχικά, ας επεξεργαστούμε την τεχνική εκτέλεσης. Μάθετε να ισορροπείτε χωρίς αλτήρες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εκτελέσετε αυτήν την άσκηση:

Έκδοση 1.

 1. Περπατάμε εναλλάξ με το δεξί και το αριστερό πόδι. Δέκα φορές με το ένα πόδι και ισάριθμες με το άλλο.
 2. Ξεκουραστείτε για 30 δευτερόλεπτα και κάντε πολλές επαναλήψεις. Το πόδι που θα πατήσει πρώτα στην πλατφόρμα πρέπει να είναι σε ορθή γωνία στο γόνατο. Αυτό το κάνουμε λόγω μυϊκής έντασης, όχι αδρανειακής δύναμης.
 3. Δουλεύουμε με αργό ρυθμό, τότε μπορείτε να αυξήσετε σταδιακά την ταχύτητα.

Ο αριθμός των επαναλήψεων είναι είκοσι φορές ο απαιτούμενος αριθμός επαναλήψεων.

Επιλογή 2.
Κάνουμε δεκαπέντε βήματα με το δεξί πόδι και μετά τον ίδιο αριθμό με το αριστερό.

Στεκόμενοι με τα δύο πόδια στην πλατφόρμα, αυξάνουμε το φορτίο λυγίζοντας το πόδι στο γόνατο και σηκώνοντας το πόδι από την επιφάνεια της πλατφόρμας.

Το αποτέλεσμα είναι ένα είδος διπλού βήματος.

Σε μια σημείωση!Το να πατάτε σε μια πλατφόρμα είναι η καλύτερη άσκηση για να κάψετε θερμίδες και να δημιουργήσετε μια λεπτή και τονισμένη σιλουέτα.

Ποδήλατο

Οι κοιλιακοί μύες και οι μύες του ισχίου καταπονούνται και οι αρθρώσεις των γονάτων εκπαιδεύονται. Καλό για την απώλεια λίπους στην κοιλιά. Δημιουργείται μια λεπτή περιοχή γόνατος και ισχίου.

Το Scissors έχει 4 επίπεδα δυσκολίας- ανάλογα με τη φυσική κατάσταση του ερμηνευτή.

 1. Ξαπλώστε ανάσκελα και τοποθετήστε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας.
 2. Εκτελούμε την άσκηση με έμφαση στο κάτω μέρος της πλάτης.
 3. Σηκώστε τα πόδια σας από το πάτωμα. Λυγίζουμε εναλλάξ τα πόδια μας στις αρθρώσεις των γονάτων και κάνουμε «ποδήλατο».
 4. Δεν κρατάμε την αναπνοή μας, αναπνέουμε ελεύθερα.

Εκτελούμε δέκα με δώδεκα ασκήσεις με πολλαπλές προσεγγίσεις. Κάντε ένα διάλειμμα 30 δευτερολέπτων μεταξύ των σετ.

Προσοχή!Όσο περισσότερο σηκώνουμε τους γοφούς μας από το έδαφος, τόσο λιγότερη πίεση ασκείται στους κοιλιακούς μύες και στο κάτω μέρος της πλάτης.

Τα ισχία και το στομάχι εκπαιδεύονται αποτελεσματικά.

 1. Ξαπλώνουμε στο πάτωμα. Σηκώστε τα ίσια πόδια σας και σηκώστε τα έξι ίντσες από το πάτωμα.
 2. Με γοργούς ρυθμούςΕκτελούμε εναλλασσόμενες ταλαντεύσεις με τα πόδια μας. Η κίνηση είναι παρόμοια με την κίνηση του ψαλιδιού.

Το κάνουμε δέκα φορές με διάφορες προσεγγίσεις.

Πώς λειτουργεί η διαδικασία καύσης λίπους;

Το λίπος κατανέμεται άνισα στην επιφάνεια των ποδιών. Οι αγαπημένες του περιοχές είναι το κάτω μέρος των γλουτών, τα λεγόμενα «αυτιά» και οι μηροί. Οι αρθρώσεις των γονάτων καλύπτονται επίσης με ένα αρκετά μεγάλο στρώμα λίπους και θυμίζουν μπάλα. Επηρεάζονται επίσης οι γάμπες, οι οποίες προσλαμβάνουν σχήμα μπουκαλιού.

Αρχικά τα λεπτά πόδια γίνονται ογκώδη υπό την επίδραση των εναποθέσεων λίπους και χάνουν το ελκυστικό τους σχήμα. Πάνω τους σχηματίζονται συστάδες κυτταρίτιδας.

Μόλις αρχίσουμε να χάνουμε βάρος, ο όγκος του λίπους στην περιοχή των ποδιών αρχίζει να μειώνεται. Οι μύες σφίγγονται και ενισχύονται. Αναδύεται μια στενή γραμμή ποδιών.

Μειώνεται το μέγεθος των ποδιών όταν χάνετε βάρος;

Καθώς χάνετε βάρος, το πόδι σας μπορεί να συρρικνωθεί κατά ένα ή δύο μεγέθη. Αυτό συμβαίνει επειδή το λίπος εξαφανίζεται ομοιόμορφα από το σώμα: εάν ασκείστε και τρώτε σωστά, τα πόδια σας θα χάσουν επίσης βάρος. Αυτό μπορεί να μειώσει το μέγεθος των ποδιών.

Ακολουθώντας τα βασικά μιας ισορροπημένης διατροφής και κάνοντας στοχευμένες ασκήσεις στο σπίτι, μπορείτε να διαχειριστείτε το λίπος και να γίνετε αδυνατισμένοι. Οι διατροφολόγοι και οι καθηγητές φυσικής αγωγής τονίζουν ότι αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί ολοκληρωμένα:

 • Μείωση της πρόσληψης θερμίδων.Αποφύγετε τροφές με υπερβολικές θερμίδες. Συμπερίληψη σαλατών από φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά, βραστό ψάρι και τυρί κότατζ στο καθημερινό μενού. Τα πιάτα από δημητριακά, ειδικά το φαγόπυρο, μαγειρεμένα σε νερό με την προσθήκη μιας κουταλιάς φυτικού ελαίου είναι υγιεινά.
 • Εφαρμογή του προτεινόμενου συστήματος– τη βάση των μέτρων σας για να χάσετε βάρος στους μηρούς και τους γλουτούς σας. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε μαθήματα άσκησης, χορού, κολύμβησης και γρήγορο περπάτημα. Αυτό θα σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά και να δυναμώσετε τους μυς σας.

Εάν χρησιμοποιείτε αυτές τις μεθόδους, ο όγκος των ποδιών σας θα μειώνεται κατά αρκετά εκατοστά κάθε δέκα ημέρες. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να έχετε αποτελέσματα.

5 συμβουλές για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα

 1. Χρήση ντους αντίθεσηςστην περιοχή των ποδιών, ανακουφίζει από την κούραση, εκπαιδεύει τα αιμοφόρα αγγεία. Είναι μια εξαιρετική πρόληψη των κιρσών.
 2. Καλό είναι να κάνετε μασάζ στα πόδια σας μετά την άσκηση., ξεκινώντας από τις άκρες των δακτύλων και τελειώνοντας με την περιοχή των γλουτών. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό. Η διαδικασία μασάζ ανακουφίζει από την κούραση, βελτιώνει τη ροή της λέμφου, συσφίγγει το δέρμα, το κάνει ελαστικό και λείο.
 3. Πριν τον ύπνοΕίναι χρήσιμο να εκτελέσετε την ακόλουθη άσκηση: σηκώστε τα πόδια σας κάθετα και δονήστε ελαφρά τα πόδια σας. Αυτό ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία και βελτιώνει τη φλεβική παροχέτευση.
 4. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τον ελεύθερο χρόνο σας για ενεργό αναψυχή.Ακόμη και το απλό περπάτημα ενισχύει τέλεια τους μύες των ποδιών, βοηθά στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης και αποτρέπει τη συμφόρηση στα κάτω άκρα.
 5. Αν συνεχώςΕξασκηθείτε στο γρήγορο περπάτημα, τότε αυτή είναι μια καλή πρόληψη κατά της εμφάνισης περιττών κιλών.

Η σωματική άσκηση πρέπει να είναι τακτική και η ισορροπημένη διατροφή να είναι σταθερή. Χάνοντας τα περιττά κιλά και αρχίζοντας να τρώτε λανθασμένα, μπορείτε να τα ξαναπάρετε. Αγαπώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τρώγοντας υγιεινά και όχι υπερφαγικά και κάνοντας γυμναστική, μπορείτε να διατηρήσετε το βέλτιστο βάρος σας χωρίς πολλή προσπάθεια!

Λεπτομερείς οδηγίες – πώς να αφαιρέσετε το λίπος από τα πόδια χρησιμοποιώντας ασκήσεις απώλειας βάρους και άλλες μεθόδους;

Η κυτταρίτιδα στους γοφούς και τους γλουτούς αφαιρεί τη σιλουέτα της και κάνει τη σιλουέτα «βαριά».

Πώς αντιμετωπίζω το λίπος στα πόδια μου; Τι ασκήσεις πρέπει να κάνετε για να εξαλείψετε αυτή την ανεπάρκεια; Υπάρχουν άλλες μέθοδοι εργασίας εκτός από τη σωματική δραστηριότητα;

Ποιες συστάσεις πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να επιτύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα;

Λόγοι για την εμφάνιση χαλάρωσης σε αυτή την περιοχή

Η κύρια αιτία είναι συνήθως το υπερβολικό βάρος. Μόλις αρχίσουμε να χάνουμε βάρος, ο όγκος των γοφών και των γάμπων μας αρχίζει να μειώνεται.

Το συμπαγές σωματικό λίπος μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα κληρονομικών παραγόντων.Αυτό συμβαίνει όταν εναποτίθεται λίπος στην περιοχή των ποδιών μιας θείας ή της γιαγιάς.

Αυτό το δομικό χαρακτηριστικό του σχήματος συχνά κληρονομείται.

Ένας ειδικός σωματότυπος που ονομάζεται «αχλάδι» σημαίνει ότι έχουμε στενούς ώμους, μικρό στήθος και αρκετά ογκώδες κάτω μέρος του σώματος.

TOP 5 ασκήσεις για την καταπολέμηση του λίπους στα πόδια

Αυτό το σύμπλεγμα είναι αρκετά απλό, αλλά με τη βοήθεια αυτού του συστήματος μπορείτε να χάσετε γρήγορα βάρος στα πόδια και να εκπαιδεύσετε όλες τις αντίστοιχες μυϊκές ομάδες. Αυτές οι ασκήσεις περιλαμβάνονται σε πολλά προγράμματα άσκησης και μπορούν εύκολα να γίνουν στο σπίτι.

Το μεγαλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθείμέσω τακτικής πρακτικής και ακολουθώντας ορισμένες συστάσεις:

 • Το κριτήριο για τον προσδιορισμό του αριθμού των ασκήσεων που εκτελούνται είναι μεμονωμένοι παράγοντες – φύλο, ηλικία, φυσική κατάσταση.
 • Η πρώτη φάση της προπόνησης είναι η προθέρμανσηόρθιος. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα σχοινάκι για αυτό. Αυτή η προθέρμανση ζεσταίνει τους μύες και προσαρμόζει τις αρθρώσεις και τους συνδέσμους στο φορτίο.
 • Πρώτα απ 'όλα, δεν πρέπει να βάζετε στον εαυτό σας έναν γρήγορο ρυθμό και τον μέγιστο δυνατό αριθμό επαναλήψεων, ειδικά εάν δεν είστε σωματικά προετοιμασμένοι για αυτό.
 • Ξεκινήστε με το ελάχιστο, εκτελέστε κάθε κίνηση συνειδητά και εστιάστε στις περιοχές που εργάζεστε.
 • Εναλλασσόμενες φάσεις έντασης και χαλάρωσης. Η ένταση, δηλαδή η προσπάθεια, εμφανίζεται όταν εκπνέετε, η χαλάρωση εμφανίζεται όταν εισπνέετε.

Γέφυρα γλουτών

Τεντώνονται οι γλουτοί, το μπροστινό μέρος του μηρού και οι κοιλιακοί μύες. Στόχος της άσκησης είναι να δημιουργήσει μια σαγηνευτική, λεπτή γραμμή: πόδια - γάμπες - μηροί - γλουτοί.

 1. Ξαπλώνουμε και πιέζουμε σταθερά τις ωμοπλάτες μας στο πάτωμα. Τα χέρια είναι τοποθετημένα παράλληλα με το σώμα.
 2. Λυγίζουμε τα πόδια μας στα γόνατα. Ανοίγουμε ελαφρώς τα πόδια μας.
 3. Ακουμπάμε σε όλη την περιοχή του ποδιού και σηκώνουμε τους γλουτούς. Κρατήστε για λίγα δευτερόλεπτα και χαμηλώστε αργά.

Επαναλάβετε αυτό δέκα φορές με τρεις προσεγγίσεις. Αυτή η κίνηση είναι μία από τις TOP 10 ασκήσεις για τους γλουτούς.

Άσκηση «Καρέκλα» (στατική)

Φορτώνει καλά τον κορσέ. Εξαιρετικό για εκγύμναση μηρών, γάμπων και γλουτών. Είναι πιο αποτελεσματικό να το εκτελείτε με τη μορφή στατικού κυκλικού συμπλέγματος.

 1. Η πλάτη μας είναι στον τοίχο. Κάνουμε μισό βήμα πίσω. Τα χέρια κατεβαίνουν ελεύθερα.
 2. Αρχίζουμε να καθόμαστε και ακουμπάμε όλη την πλάτη στον τοίχο.μέχρι να σχηματιστεί μια ορθή γωνία στα γόνατά σας.
 3. Καθόμαστε σε μια φανταστική καρέκλα για τριάντα δευτερόλεπτα και μετά σηκωνόμαστε όρθιοι. Σταδιακά αυξήστε τον χρόνο στα στατικά, φέρνοντάς τον σε ένα λεπτό.

Το επαναλαμβάνουμε πρώτα τρεις φορές.

Μπαίνοντας στην πλατφόρμα

Η ομάδα των γλουτιαίων μυών, το μπροστινό και το πίσω μέρος του μηρού είναι καλά φορτωμένα. Ιδανικό για όποιον θέλει να αδυνατίσει και να γυμνάσει τα πόδια του. Καίει τέλεια θερμίδες και εκπαιδεύει το καρδιαγγειακό σύστημα. Βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας μυών από τα πόδια. Εκτελείται με αλτήρες. Ωστόσο, για να εξασκήσετε την τεχνική, μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας την χωρίς βάρος.

 1. Πατάμε στην πλατφόρμα εναλλάξ με το δεξί και το αριστερό μας πόδι. Εναλλακτικά, μπορείτε να εξασκηθείτε στο λάκτισμα - δέκα φορές για το ένα πόδι, δέκα φορές για το άλλο. Στη συνέχεια ξεκουραστείτε για τριάντα δευτερόλεπτα.
 2. Πρέπει να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι ο μηρός του ποδιού βρίσκεται στην πλατφόρμαπαράλληλα με το πάτωμα - τότε το φορτίο στην άρθρωση του γόνατος είναι ελάχιστο.
 3. Μπορείτε να επιλέξετε τον δικό σας ρυθμό. Στην αρχή το κάνουμε αργά για να συνηθίσουμε να διατηρούμε την ισορροπία.

Ο αριθμός των ασκήσεων είναι είκοσι φορές με δύο ή τρεις επαναλήψεις.

Ειδικό χαρακτηριστικό!Το γόνατο του ποδιού που βάζουμε στην πλατφόρμα δεν πρέπει να σχηματίζει οξεία γωνία, δηλαδή να υπερβαίνει τη γραμμή των δακτύλων.

Το μπροστινό μέρος του μηρού, ο ορθός και οι λοξοί λειτουργούν. Το ψαλίδι δυναμώνει τους μύες των ποδιών και της κοιλιάς και ανακουφίζει από την πίεση στους γοφούς.

 1. Ξαπλώνουμε στο πάτωμα, με τα χέρια κατά μήκος του σώματος, πιέζοντας την πλάτη στο πάτωμα.
 2. Σηκώνουμε τα πόδια μας δέκα εκατοστά πάνω από το πάτωμα και ταλαντευόμαστε εναλλάξ με ίσια πόδια - "ψαλίδι".

Επαναλάβετε αυτό δέκα φορές με τρεις προσεγγίσεις.

Plie squats

Σας επιτρέπει να τονώσετε τα πόδια σας, να τα κάνετε πιο λεπτά και να εκπαιδεύσετε καλά τους εσωτερικούς μηρούς. Αυτοί οι μύες είναι συχνά αδύναμοι και καλύπτονται με ένα στρώμα λίπους που ονομάζεται "φλοιός πορτοκαλιού. " Αυτό συμβαίνει επειδή δεν εκτίθενται σε άγχος στην καθημερινή ζωή. Η άσκηση καταπονεί επίσης τους γλουτιαίους μύες και τους μύες της γάμπας.

 1. Στεκόμαστε ίσια, ισιώνουμε τους ώμους μας, σηκώνουμε το πηγούνι μας. Το βλέμμα στρέφεται ευθεία μπροστά.
 2. Τοποθετούμε τα πόδια μας πιο φαρδιά από τους ώμους μας, με τα δάχτυλα των ποδιών ελαφρώς στραμμένα προς τα έξω.
 3. Σιγά-σιγά καμπουριάστε μέχρι να σχηματιστεί ορθή γωνία στην άρθρωση του γόνατος.Εστιάζουμε στους μύες-στόχους.

Εκτελούμε την άσκηση αργά, δέκα φορές με τρεις προσεγγίσεις.

Πώς χαλαρώνεις τους μυς σου μετά την προπόνηση;

Για να ανακουφίσετε την ένταση μετά τα μαθήματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνικές αυτο-μασάζ. Θα πρέπει να περιλαμβάνουν χαϊδεύοντας, τρίψιμο και ζύμωμα των περιοχών όπου κατευθύνεται η πίεση. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να αποφευχθεί ο πόνος στα πόδια μετά την προπόνηση. Επιπλέον, εφαρμόστε τις ακόλουθες μεθόδους:

 • Ένα ζεστό μπάνιο βοηθάει πολύσε αυτό πρέπει να προσθέσετε ένα κιλό θαλασσινό αλάτι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό αλάτι με μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας, δεντρολίβανου ή τεϊόδεντρου. Συνιστάται να κάνετε αυτή τη διαδικασία πριν τον ύπνο.
 • Κουρασμένοι και πιεσμένοι μύεςμπορεί να τρίβεται με ειδικές κρέμες,που πωλούνται στα φαρμακεία. Ενδέχεται να περιέχουν συστατικά όπως κόκκινο πιπέρι, τζίντζερ, φινίρισμα, κερί μέλισσας και λάδι καμφοράς.
 • Έχει καλό αποτέλεσμαΧρήση ντους αντίθεσης.Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ανακουφίζει από την κούραση και χαλαρώνει τους μύες. Μετά τη διαδικασία, πρέπει να τρίψετε ενεργά το δέρμα με μια σκληρή πετσέτα και να φορέσετε ένα ζεστό μπουρνούζι ή αθλητική φόρμα.

Προσοχή!Ξεκινάμε πάντα θεραπείες νερού σε αντίθεση με ζεστό νερό και τελειώνουμε με κρύο!

5 ακόμη μέθοδοι κατά της κυτταρίτιδας

Καλά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την προπόνηση. Ωστόσο, εάν θέλετε να αποκτήσετε λεπτά πόδια όσο το δυνατόν γρηγορότερα, θα πρέπει να εξετάσετε άλλες αποτελεσματικές μεθόδους για να αφαιρέσετε το υπερβολικό λίπος στην προβληματική περιοχή.

Η σωματική δραστηριότητα και η διατροφή είναι ιδανικά δομικά στοιχεία για την απόκτηση λεπτών ποδιών και δυνατού σώματος. Όσον αφορά τις δίαιτες, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην δοκιμάζετε διαφορετικές παραλλαγές στον εαυτό σας. Πώς να χάσετε βάρος σωστά και να βεβαιωθείτε ότι τα χαμένα κιλά δεν επανέρχονται μετά από λίγο;

 1. Δεν συνιστάται η απότομη μείωση της περιεκτικότητας σε θερμίδες της καθημερινής διατροφής.Αρκεί να αποκλείσουμε τα τηγανητά, τα λιπαρά και τα ζαχαρώδη.
 2. Δεν πρέπει να τρώτε μόνο πρωτεϊνούχα τρόφιμα, κυρίως κρέας.Το περιττό βάρος εξαφανίζεται με μια τέτοια δίαιτα, αλλά ταυτόχρονα ο μεταβολισμός διαταράσσεται αμετάκλητα, γεγονός που οδηγεί στη συνέχεια σε γρήγορη επιστροφή των χαμένων κιλών.
 3. Μην παραμελείτε πιάτα από διαφορετικούς κόκκους– Είναι πηγές βιταμινών, μετάλλων και φυτικών πρωτεϊνών. Πρέπει να καταναλώνονται κατά την απώλεια βάρους - αλλά με μέτρο και χωρίς λάδι.
 4. Οι σαλάτες πρέπει να περιλαμβάνονται στο μενούωμά λαχανικά, χόρτα, μαγειρεμένα ψάρια και πιάτα κοτόπουλου, γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.
 5. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα μπαχαρικά– Μπορούν να τονώσουν το μεταβολισμό, αλλά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο καθώς διεγείρουν την όρεξη.
 6. Το σώμα χρειάζεται να λαμβάνει πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες και όλες τις βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται. Γι 'αυτό το λόγοΤο φαγητό πρέπει να είναι ποικίλο και θρεπτικό.
 7. Είναι καλύτερα να καταναλώνετε λίπη με τη μορφή φυτικού ελαίου - μια κουταλιά της σούπας την ημέρα με μια σαλάτα είναι αρκετή.
 8. Μην ξεχνάτε τα φρούτα και τα μούρα. Η βιταμίνη C και οι φυτικές ίνες που περιέχει είναι φίλοι σας στη μάχη κατά της παχυσαρκίας.
 9. Το απλό καθαρό νερό θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος πιο γρήγορα. Μην πιέζετε τον εαυτό σας να πιει, απλώς πίνετε γουλιά όλη την ημέρα και έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό.

Σπουδαίος!Θυμηθείτε: η γρήγορη απώλεια περιττών κιλών οδηγεί σε γρήγορη επιστροφή στο μέλλον!

Διαδικασίες νερού

Αποτελούν απαραίτητο συστατικό για όσους αποφάσισαν να πουν αντίο στα περιττά κιλά. Εναλλασσόμενα ντους, ντους μασάζ, ντους με καταρράκτη, κολύμπι και γυμναστική στην πισίνα θα σας βοηθήσουν να χάσετε γρήγορα τα περιττά κιλά, θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, θα κάνουν το δέρμα σας ελαστικό και θα σας δώσουν ενέργεια και δύναμη. Αυτά τα εργαλεία είναι προσβάσιμα και ευχάριστα. Αν κάνετε παρέα μαζί τους, τα περιττά κιλά στην περιοχή των ποδιών θα εξαφανιστούν και δεν θα επανέλθουν ξανά.

Πρέπει να θυμόμαστεΜερικά χαρακτηριστικά της χρήσης διαδικασιών νερού:

 • Η έκθεση σε κρύο νερό πρέπει να είναι βραχυπρόθεσμη και να εναλλάσσεται με ζεστό νερό.
 • Οι θεραπείες με νερό αντίθεσης προάγουν την ενεργό καύση λίπους σε συνδυασμό με σωματική άσκηση. Μπορούν να γίνονται κάθε δεύτερη μέρα πριν τον ύπνο.
 • Αν δεν σας αρέσει το κρύο νερό, μπορείτε σταδιακά να το συνηθίσετε. Ξεκινήστε ρίχνοντας μόνο τα πόδια και τα χέρια. Στη συνέχεια, συνεχίστε αργά το λούσιμο ολόκληρου του σώματος.

αναδιπλώνεται

Μια δημοφιλής διαδικασία που καίει τέλεια το υποδόριο λίπος στα πόδια, βελτιώνει τη λεμφική παροχέτευση, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και καταπολεμά τις φυματώσεις της κυτταρίτιδας στους μηρούς και τους γλουτούς.

Για την αποτελεσματική καταπολέμηση των εναποθέσεων λίπους, συνιστάται να κάνετε περιτυλίγματα αναμειγνύοντας ίσα μέρηαλάτι και μέλι.Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο δέρμα και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Σκεπάζετε με μεμβράνη ή χαρτί συμπίεσης, στη συνέχεια σκεπάζετε με μια κουβέρτα και αφήνετε για σαράντα λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Λιπάνετε τα πόδια σας με μια θρεπτική κρέμα. Το κάνουμε κάθε δεύτερη μέρα. Συνολικά θα πρέπει να λειτουργείδέκα έως δεκαπέντε διαδικασίες.

Αυτομασάζ

Λειτουργεί καλά σε συνδυασμό με σωματική άσκηση. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, εξαλείφει τη συμφόρηση στα κάτω άκρα που οδηγεί σε κυτταρίτιδα. Αυτές οι διαδικασίες χαλαρώνουν τους μύες και ανακουφίζουν από τις κράμπες εάν εκτίμησες λάθος το φορτίο και ασκηθήκατε πάρα πολύ.

Οι κινήσεις μασάζ πρέπει να κατευθύνονται από κάτω προς τα πάνω– από τα πόδια μέχρι τις αρθρώσεις του ισχίου. Ξεκινάμε με το χάιδεμα. Στη συνέχεια τρίβουμε και ζυμώνουμε. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται η χρήση λαδιού μασάζ, κρέμας ή οποιουδήποτε φυτικού ελαίου με την προσθήκη λίγων σταγόνων ελαίου τεϊόδεντρου.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, απαιτείται περίοδος ανάπαυσης 30 λεπτών.

Ενεργός τρόπος ζωής

Γρήγορο περπάτημα, αναρρίχηση σκαλοπατιών, τρέξιμο, περπάτημα και υπαίθρια γυμναστικήΕπιτάχυνση του μεταβολισμού, ενεργοποίηση της καύσης θερμίδων και κορεσμό του σώματος με οξυγόνο.Όλα αυτά θα βοηθήσουν να αφαιρέσετε τα παχιά πόδια και να τα κάνετε λεπτά και όμορφα.

Η αλλαγή του τρόπου ζωής σας είναι το κλειδί που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τη νέα σας εικόνα. Είναι στο χέρι σας να γίνετε αδύνατοι και σε φόρμα!

Υποχρεωτικά συστατικά για την καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους είναι ένα σύνολο ασκήσεων και μια ισορροπημένη διατροφή. Με αυτό το δίδυμο θα παρατηρήσετε σύντομα τις πρώτες αλλαγές που θα σας αρέσουν. Απλά πρέπει να κάνετε το πρώτο βήμα και κάθε ταξίδι ξεκινά με το πρώτο βήμα!

Τι προκαλεί τα πόδια να χάσουν βάρος;

Η σωστή διατροφή και η άσκηση βοηθούν στη μείωση του όγκου του κάτω μέρους του σώματος. Μια προσαρμοσμένη δίαιτα μειώνει την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνονται κατά 30%. Είναι εύκολο να υπολογίσετε την ημερήσια πρόσληψη τροφής. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κρατάτε ένα ημερολόγιο για να καταγράφετε την πρόσληψη τροφής. Είναι σημαντικό η περιεκτικότητα σε θερμίδες να μην πέσει κάτω από 1000 kcal. Μέθοδοι σωστής διατροφής που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε γιατί τα πόδια σας χάνουν βάρος:

 • Προϊόντα που διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος εξαλείφουν την κυτταρίτιδα.
 • μείωση της κατανάλωσης λίπους?
 • Προϊόντα που περιέχουν κάλιο (αποξηραμένα βερίκοκα) μειώνουν το πρήξιμο των κάτω άκρων.
 • Τα γιαούρτια με μαγνήσιο κάνουν καλό στην απώλεια βάρους.

Για παράδειγμα, πολλά κορίτσια θέλουν να χάσουν γρήγορα βάρος στα πόδια τους σε μια εβδομάδα. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για να έχετε ένα σαφές αποτέλεσμα. Ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα μασάζ με ειδικά προϊόντα, για παράδειγμα κρέμες κατά της κυτταρίτιδας ή σκευάσματα που περιέχουν καφεΐνη.

Είναι επίσης λογικό να χρησιμοποιήσετε μια ειδική βούρτσα μασάζ και ένα ντους αντίθεσης. Για να μειώσετε γρήγορα το μέγεθος των ποδιών σας, αφαιρέστε το αλάτι από τη διατροφή σας. Αυτό οδηγεί στην απομάκρυνση του υγρού από το σώμα, δημιουργώντας το αποτέλεσμα.

Αλλά να θυμάστε ότι είναι βραχύβια. Εάν θέλετε να επιτύχετε μόνιμα αποτελέσματα, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς άσκηση και διόρθωση διατροφής.